Neeltje

Vanmiddag (wo 24 juli) om 15:41h werd Neeltje geboren in het Maasziekenhuis in Beugen. En werd ik dus voor de 3e keer opa, dit maal van een kleindochter. Gennep is daarmee weer een inwoonster rijker.

Moeder en dochter maken het goed, maar zijn natuurlijk wel moe van alle inspanningen. En Pieter en Harm waren maar wat nieuwsgierig naar hun zusje dat toch wel van een heel vreemde plek is gekomen.

Zomerkamp 2013

Vorige week vond het jaarlijkse zomerkamp van Jong Nederland Gennep weer plaats. Met 60 enthousiaste kinderen en een twintigtal gemotiveerde groepsleiding werden er allerlei activiteiten op touw gezet. Allemaal omtrent het hoofdthema: FEEST! Sinterklaas, Pasen, Carnaval en Koningsdag kwamen onder andere aan bod. Gedurende een week stonden er voor jong en oud verschillende activiteiten op het programma. Zo gingen de oudere kinderen in de open lucht overnachten en wisten de jongere kinderen zich te vermaken tijdens een spetterende water zeskamp. Sinds een jaar zijn er bij Jong Nederland verschillende bedrijven die zich als sponsor hebben verbonden aan JN Gennep. Mede dankzij deze steun kan deze jeugdvereniging blijven doen waar ze goed is: kinderen en jeugdigen helpen om zich te ontplooien en te ontwikkelen in een ontspannen en aangename sfeer. Voor meer informatie kijk eens op:  www.jngennep.nl .

Bruisend Gennep

Gennep bruiste in het weekend van 5-7 juli: Pleinfeesten, Summmertime, volle terrasjes, stralende zon. Wat willen we nog meer.

filmimpressie Gerard Joling
wat foto's van bruisend Gennep
foto's Marco vd zaterdagavond
Pleinfeesten 2013: vrijdag-avond
Hof-fotograaf Marco heeft weer een mooi album gebaakt van de vrijdag-avond van de pleinfeesten. Volgens Marco was het erg druk en wordt de vrijdag-avond bijna nat zo druk bezocht als de zaterdag.. Klik op de foto voor het album. Veel plezier.
Pleinfeesten 2013

De Pleinfeesten, editie 2013, staan op het punt van losbarsten. Marco heeft de vrijwilligers op de foto gezet.

Belofte maakt schuld

Op zaterdag 22 juni werd SumMmertime editie 2013 geopend èn werd het tortelduivenbier weer van stal gehaald. Vanaf 11:00h was er overal in Gennep muziek, met orkestjes, koren en wat dies meer zij. Hardstikke leuk. Het was ook Nederlands weer. Eerst moesten de parasols op de markt open vanwege de druppels. Later moesten ze dicht omdat ze om dreigden te waaien. Maar het mocht de pret niet drukken. Een zeer geslaagde opening van een hopelijk succesvolle SumMmertime editie 2013. En ja, ik had een filmpje beloofd Rinus, maar ik dacht: het is alweer zo'n tijd geleden... Belofte maakt schuld. Dus zowel een filmpje als een fotoalbum.

Veel plezier

foto's
film
Klas van 1959 compleet!

Nou ja, op 1 na dan. We weten nog niet wie nr 4 is op rij 3. Maar de rest hebben we.

Dankzij Peter van Beers hebben we al heel wat namen van de foto van klas 1a van de Martinusschool van jaargang 1959-1960. Marius Dinnessen heeft blijkbaar ook al een ijzeren geheugen en mailde de ontbrekende namen, behalve nr 4 op rij 3. Dat is nog de enige onbekende.

Bovenste rij vlnr: 1. Gerry Michels, 2. Harry van Est 3. Ben Rutten, 4. Huub Gerrits, 5. Frank Gunneweg , 6.Cor Boom, 7 .Dennis Goosens, 8, Piet Snijders

Rij 2 vlnr: 1. Toon Noy, 2. Egbert Hermsen, 3.Toon van Driel, 4. Ruud Hendriks, 5.Robbie Berends , 6. Hans Eijkmans , 7. Jos Basten, 8. Marius Dinessen, 9. Sjaak Goossens , 10. Hans Konings

Rij 3 vlnr: 1. Peter Ermers, 2 . Mart van Etten, 3, Berry Helmink , 4, ? 5. Peter Ernst, 6. Jos Bosman, 7, Hans Bindels, 8. Pim Nogarede,

Rij 4 ( zittend ) vlnr: 1. Adrie Hermsen, 2. Willeke Hermsen, 3. Peter van Beers, 4. Hans Jacobs, 5. Hubert Kraus, 6. Jan Derks (Emmastraat ), 7. Gerard Kuipers, 8. Fred van Est, 9. Nico Bottenberg .

 

Genneps FEEST in Stokkum!

Zaterdag 6 juli is het dan eindelijk zover! Dan gaan ze bij Jong Nederland Gennep weer op kamp. Dit jaar zullen ze een week lang bivakkeren in het Gelderse Stokkum. FEEST! is dit jaar het thema waarmee jong en oud zal worden vermaakt. Speurtochten, een dropping, spelmiddagen en een zwemdag zullen er onder andere voor zorgen dat kinderen tussen de 4 en 16 jaar uit de regio Gennep een onvergetelijke week zullen hebben. Ook wordt er op zondag 7 juli weer een oudermiddag gehouden. Jong Nederland Gennep stelt zich ten doel om jeugdigen in hun vrije tijd mogelijkheden te bieden voor hun ontspanning en ontplooiing. Het jaarlijkse zomerkamp is hier één voorbeeld van. Speciaal voor dit evenement is er een promotiefilmpje gemaakt. Deze is te bewonderen op de Facebook pagina van JN Gennep. Deze zal ook gebruikt worden om gedurende de week kleine foto-impressies te geven van het kamp.

Frans Börger had een vraag. Hij schrijft: "Voor mijn oom, Adriaan van der Heijden, die al 57 jaar in canada woon ben ik op zoek aan een foto van een kinderprocessie gehouden in, volgens hem, 1936. hij is van 1926 en was ongeveer 10 jaar oud. Hij was in die processie verkleed als paus en weet nog dat er foto's gemaakt zijn door Dorresteijn uit de Niersstraat. Graag wil ik voor hem een oproep plaatsen om te kijken of er van deze kinderprocessie nog foto's te achterhalen zijn."

Wie kan deze inmiddels 86 jarige in Canada woonachtige oud-Gennepenaar helpen?

Begin en einde
Vandaag is de kraan weggehaald bij het nieuwe bejaardenhuis. Als u op de foto links kijkt, ziet u in de verte de mobiele kraan, waarmee dat gedaan is. En bij het bolwerk is vandaag de schutting weggehaald. Zaterdag is er weer open dag voor de nog onverkochte flats. Beide bouwen lopen op hun eind. Maar bij centrum centraal naast de Rabo (waar de Aldi komt) is deze week juist een kraan geplaatst, en is men bezig met het storten van de kelderwanden. Einde en begin in 1 overzicht.
Wie de jeugd heeft

foto's

heeft de toekomst.

Maar liefst 10 diploma's werden uitgereikt tijdens de openbare repetitie van het leerlingenorkest van de harmonie.

filmpje

Film
Filmpje van het vormsel en de autozegening
Vormsel en autozegening

Vanochtend was in de Martinuskerk Vormsel van 25 jongens en meisjes door bisschop Wiertz. Daarna was het de jaarlijkse autozegening, dit maal door de bisschop samen met pastoor Bouman en deken Huisman. De mis liep wat uit zodat Tonny Wilbers de lange rij vrachtauto's een half uurtje moest tegen houden. De partytent stond klaar voor de bisschop voor het geval dat het ging regenen, maar was gelukkig niet nodig. Ook fietsen en zelfs steps werden gezegend. De kleinzoon van Ted Noy vertelde nadien tegen zijn opa: "die meneer had een stok en daar kwam water uit...."

Gister was de opening van SumMmertime en daar heb ik later nog wat beelden van. Terwijl ik dit type slaat de regen tegen de ruiten. Gister was het gelukkig grotendeels (maar niet helemaal) droog. De wind en windvlagen waren trouwens hinderlijker, want de parasols op de Markt moesten gesloten worden, omdat ze dreigden omver geblazen te worden. O ja: er was ook weer het echte Gennepse tortelduivenbier. Daarover later vast meer. De opening van SumMmertime was overigens een groot succes, Gennep was echt gezellig met de hele dag door bandjes. koren en orkestjes op allerlei plaatsen. Je zou bijna wensen dat ze dit elk weekend deden.

Zonnebloem boottochtjes jaren 70
Piet Snijders maakte eind jaren 70 foto's tijdens de boottochtjes van de Zonnebloem. Ik heb de negatieven gescand en 2 albums gemaakt van deze foto's.Veel plezier
Zonnebloem boottochtjes 70-er jaren, album 1
Zonnebloem boottochtjes 70-er jaren, album 2
Jeugd4daagse

fotoalbum

De Ottersumse jeugd4daagse is weer van start gegaan. De 1e dag voert traditiegetrouw naar Gennep, waar het rusten is bij de blokhut, waarna de tocht over de Niersdijk wordt voortgezet. Maar liefst 728 jeugdige deelnemers. En gelukkig bleef het droog en was er ook geen onweer. Prima weer dus om te wandelen.

Dit keer een filmpje en foto's. Klik op de foto rechts voor de film -impressie (ook te downloaden)

Het foto-album staat achter de foto links.

 
De klas van 1959

Dankzij Peter van Beers hebben we al heel wat namen van de foto van klas 1a van de Martinusschool van jaargang 1959-1960.

Bovenste rij vlnr: 1. Gerry Michels, 2.? 3. Ben Rutten, 4. Huub Gerrits, 5. ? , 6.Cor Boom, 7 .Dennis Goosens, 8, Piet Snijders

Rij 2 vlnr: 1. Toon Noy, 2. Egbert Hermsen, 3.Toon van Driel, 4. Ruud Hendriks, 5.? , 6. ? , 7. Jos Basten, 8. Marius Dinessen, 9. Sjaak ..., 10.?

Rij 3 vlnr: 1. Peter Ermers, 2 . Mart van Etten, 3, ? , 4, ? 5. Peter Ernst, 6. Paul Bosman, 7, Hans Bindels, 8. Pim Nogarede,

Rij 4 ( zittend ) vlnr: 1. ?, 2. ? , 3. Peter van Beers, 4. ? , 5. Louis Kraus, 6. Jan Derks (Emmastraat ) ?, 7. Gerard Kuipers, 8. Fred van Est ?, 9. Nico Bottenberg .

 

Ooievaars

Dinsdag 18 juni: de 2 jonge ooievaars zijn vanochtend rond 8:00h uit het nest gehaald en geringd. De foto's zijn van Joop den Boer en doorgestuurd door Tonny Wilbers.

Gisteravond heeft de Raad ook ingestemd met een nieuwe rondweg voor Misbeek (voor een max bijdrage van de gemeente), en daarnaast tot mijn verbazing tevens voor het instellen van een verbod voor vrachtauto's voor een deel van de Zwarteweg. En dit terwijl de Zwarteweg al ingericht is geworden op dergelijk verkeer en de aanwonenden al eerder gecompenseerd zijn geworden. Feitelijk is er dus geen probleem. Ik neem aan dat dit betekent dat de gemeente nu ook daadkrachtig de andere wegen gaat aanpakken waar wèl echt problemen zijn, zoals ondermeer op de Niersweg en ZO Wal.

Ik vond die nadruk op het maximeren van de financiële schade van die rondweg eerlijk gezegd wel komisch. Want wàt als de kosten hoger zijn? Wat zijn dan de consequenties? Als die er niet zijn (en die zijn er niet), dan is dit zinloos geblaat. Ik ben ook benieuwd of de handelingen van het college nog een staartje krijgen met betrekking tot het sluiten van intentie-verklaringen met grote gevolgen zonder dat voorbehoud is gemaakt voor een besluit door de Gemeenteraad. Zal wel niet.

Halve marathon 2013, film en foto

Zondag 16 juni 2013, vaderdag, was ook weer de halve marathon. Het zonnetje scheen lekker, het was niet te heet. Mooi weer dus om te lopen.

Foto's
FILM
foto-album
filmpje: Bambino's
filmpje: Jeugd
Filmpje: de 5 en 10km en de halve marathon
VVV, ooievaars, water(verf) en meer

Vrijdag 14 juni. Na een verregende donderdag was het vandaag weer mooi weer. Goed voor de papierophalers van Vitesse, maar ook voor alle feesten en bruiloften.

Zit de VVV dan toch nog op de plek, waar die volgens iedereen, die in Gennep cultuur, historie, toerisme en Gennep zelf een warm hart toedraagt, thuishoort, namelijk in het hart van de oude kern, het oude stadhuis? De enigen die het een goed idee vinden om de VVV in een supermarkt te verstoppen is blijkbaar de gemeente. Vraag is dan of de gemeente er is voor de burger of andersom. Wellicht geeft burgemeester de Koning het antwoord volgens de gemeente (filmpje) , maar ik kan me niet goed voorstellen dat het zo bedoeld is.
Bij de bruiloft van Paula en Marcel zag ik dit bordje achter de voordeur van het stadhuis hangen.
dit zijn trouwens doe Marcel en Paula, waar ik het over had. Klik op de foto voor een kort filmpje. Proficiat Paula en Marcel.
het gezelschap voor het bordes
de ooievaar jonkies (het zijn er blijkbaar 2) groeien als kool en worden, heb ik gehoord, volgende week dinsdag geringd
Ik had het over het water van gisteren, donderdag. Op de markt is inmiddels (drink) water, wat goed van pas komt als de Verleiding nog niet open is.
wel open is inmiddels de bruna op de plek waar eerst Hans zat en daarvoor de RABO en heel vroeger Trienekens
en ook open (al een tijdje) is het beach-volley-terrein van Flamingo's, naast de sporthal
Afgelopen maandag werden deze schilderwerken opgehangen
Maar na het regenbuitje van donderdag, zag het er zo uit. Er is zo te zien waterverf gebruikt.....
de nieuwe bankjes (er staan er inmiddels 4 rondom de Brabantweg-rotonde) zien er een stuk meer solide uit
net als de fundering van het nieuwe pand achter de grijze schutting met de waterverf-schilderijen
Samenloop: alle filmpjes

Alle filmpjes van de Samenloop voor Hoop. De filmpjes kunt u trouwens prima op een I-pad afspelen. I kunt de filmpjes ook voor u-zelf downloaden. Veel plezier

8 juni: samenloop voor hoop: openingsceremonie
8 juni: samenloop voor hoop: kaarsjes ceremonie
9 juni: Samenloop voor hoop: wandelaars
9 juni: Samenloop voor hoop: afsluitings ceremonie

restant filmmateriaal van 9 juni (met oa burgemeester de Koning, Emile Roemer ed). En Marco heeft ook foto's gemaakt, geen 100, geen 500, geen 1000, maar liefst 1237 foto's. Hij heeft een aantal webalbums gemaakt, welke u via de volgende link kunt bekijken. Webalbums Marco van de Samenloop voor Hoop 2013 in Gennep

Gennepse Goof ziet Abraham

Samenloop voor Hoop, Gennep

alle albums. Natuurlijk mag u zoals altijd de foto's voor privé gebruik downloaden.

de voorbereidingen zaterdagochten (Tonny Wilbers)
de opening
de kaarsjesceremonie
de sluiting
Piet Snijders

Ik kreeg een mailtje van Pieter Snijders. Hij is de zoon van Piet Snijders en woont al 25jr in Doesburg. Pieter heeft me allerlei materiaal van zijn vader gestuurd, waarvan ik een nieuwe special zal maken. Maar allereerst een voorproefje. Erg leuk vond ik dat ik een foto tegen kwam waar mijn eigen opa en oma op stonden. Het is een groepsfoto die in de tuin van hotel van Bergen gemaakt is. Ik schat zo rond 1950. Maar kijkt u zelf. Wie mensen herkent of plaatsen, jaartal of de gebeurtenis, geef dat dan aub door, zodat ik deze informatie er bij kan zetten.

de groepsfoto bij hotel van Bergen, waarschijnlijk rond 1950. Wie de groep is en wat de aanleiding is, weet ik niet
klas 1a van de Martinusschool van de jaargang 1959-1960
De Groes. Zo te zien een carnavaleske gebeurtenis
het Wilhelminaplein zo rond 1950. Op de achtergrond het huis van meester Cup. Achter de bus is nog het dak te zien van de muziekkiosk, die er toen stond.
1946. Zo te zien bevrijdingsfeesten. Waar?
Gennepenaren in Scheveningen in de 20-er jaren. Piet heeft deze foto waarschjijnlijk van een andere foto gemaakt/gekopieerd.
Het winkelcentrum de Duivenakker na de brand in 1975
De (toen nieuwe) Niersbrug in 1913. De oude brug kon het gewicht van de tram niet houden en is toen vernieuwd. Op 12 feb 1945 werd deze brug door de Duitsers opgeblazen toen de geallieerden de aanval op Gennep inzetten
Nieuw wereldrecord Gennepse brandweer

volgens L1.

Brand breekt uit om 21:30Hh en de Gennepse brandweer is de brand meester om 21:15h.

Wie belt het Guinness book of records? ;-)

Filmpje van de brand

kort filmpje van de brand (klik op de foto)

Brand bij de MBS in de Spoorstraat

Woensdagavond 5 juni rond 21:30h is brand uitgebroken in het clubgebouw van de MBS aan de Spoorstraat. De leden waren beneden aan het werk toen ze een vreemde lucht bemerkten. Ze konden echter niets vinden. Op een gegeven moment viel de aardlekschakelaar steeds uit en werd de brandlucht steeds erger. Een van de leden tilde met een stok een van de plafondplaten op, waarna een vonkenregen volgde en de aanwezige leden van de MBS snel het gebouw evacueerden en 112 alarmeerden. De brand was blijkbaar uitgebroken op de verdieping waar het magazijn van de MBS is. Gelukkig stond de Gennepse baan in de voormalige videotheek (het gebouw ernaast). De Gennepse brandweer arriveerde snel en de brandweerlieden gingen met persluchtmaskers en water naar binnen. Aan het raam aan de achterkant te zien hebben ze allereerst de verdieping geventileerd door het raam in te slaan. Na enige tijd arriveerde de 2e Gennepse auto en even later ook een brandweerauto uit Bergen (de brand was opgeschaald), die echter weer snel naar het Bergense terug kon. Hopelijk is de schade niet te groot. Het gebouw en de inventaris mogen dan verzekerd zijn, schade aan of verlies van spullen, waaraan je jaren hebt gewerkt, zou heel vervelend zijn. Hopelijk blijft de schade en het verlies beperkt.

Gennepnu.nl heeft enige foto's gemaakt en was niet de enige. Half Gennep was uitgelopen op de melding en het geluid van de sirenes.

De intocht op film

filmpje vd intocht vd ouderenvierdaagse 2013

Intocht ouderenvierdaagse

Vrijdagavond 31 mei was weer de intocht van de ouderenvierdaagse. Eerst werden de sportievelingen op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester de Koning en wethouder Vandermeulen met een roos en was er vervolgens koffie. Daarna haalde de harmonie de wandelaars op bij het gemeentehuis om vervolgens over de Zandstraat, langs het Kaashuis uiteindelijk naar het bejaardenhuis te trekken, waar de harmonie nogmaals een serenade gaf, afgesloten met het langzalzeleven en het Genneps volkslied. Bij het bejaardenhuis werden ook de medailles uitgereikt. Er waren zo te zien meer deelnemers dan afgelopen jaren en het weer zat gelukkig ook mee. Een mooie Gennepse traditie waar Ger en Carla Noij en overigens alle vrijwilligers trots op kunnen zijn. Klik op de foto hierboven voor een foto-album van de intocht.

Eeuwfeest in Gennep!

31 mei is de verjaardag van mijn dochter. Proficiat. 31 mei 2013 is ook de 100e verjaardag van de MBS, het eeuwfeest dus. Want het is precies 100 jaar geleden dat op 31 mei 1913 in Gennep de tramlijn tussen Venlo en Nijmegen van de MBS in Gennep werd geopend. Het is dus precies 100jr geleden dat het openbaar vervoer van zuid naar noord en omgekeerd in Noord Limburg begon.

De foto hierboven toont die feestelijke opening op die 31e mei 1913. De kleine man in het midden met de witte baard is dhr Voorhoeve, de president commissaris van de NBDS uit Gennep, de initiatiefnemer van deze tramlijn. De foto is gemaakt in de Spoorstraat thv het toenmalige hoofdkantoor van de NBDS. De notabelen gingen na afloop van de ceremonie tafelen in hotel Verzett in de Niersstraat (waar recent nog de apotheek was). De direktie van de MBS zetelde in 1 instantie in het gebouw van de NBDS. Toen de NBDS door de SS (later NS) werd overgenomen werd het woonhuis ernaast (links op de foto) aangekocht als hoofdkantoor voor de MBS. Dit gebouw staat er nog steeds. Het is nu wit geschilderd en is het bedrijfsverzamelgebouw aan de Spoorstraat. Ook andere gebouwen van de MBS bestaan nog. Bij het tankstation van TINQ staan nog de oude smederij van de MBS (recent autobedrijf Rutten) en ook de wagenloods van de MBS staat daar nog in vol ornaat. Er bestaat zelfs nog een tramlokomotief van de MBS. Toen de trams van de MBS na de oorlog werden opgevolgd door autobussen is het niet door de oorlog vernietigde materieel verkocht aan trammaatschappijen in Zuid Holland. Een van de tramlokomotieven heeft het overleefd en is afgelopen jaren gerestaureerd. De Gennepse lokomotief is te bewonderen in Ouddorp in Zuid Holland. Link naar update van 4 jaar geleden.. Onder specials heb ik ook nog een webalbum gemaakt met allerlei foto's van de MBS. De modelspoorvereniging Maasbuurtspoor is ook vernoemd naar deze Gennepse trammaatschappij. En deze hebben het NBDS treinemplacement, het MBS tramemplacement inclusief de tramlijn door Gennep tot aan de Gennepermolen nauwgezet op schaal nagebouwd hetgeen regelmatig op tentoonstellingen wordt getoond. Eigenlijk zou dit model een eigen vaste plek in het Gennepse moeten hebben, waar het voldoende tot zijn recht komt en te bekijken is voor Gennepenaren, toeristen en liefhebbers. Wellicht in de kelder van de bibliotheek? (Helaas is de begane grond van het oude stadhuis te klein ervoor). Enfin, als u vandaag de bussen van lijn 83 door Gennep ziet rijden, moet u deze geschiedenis maar in gedachten houden. Die bussen hebben op 31 mei 2013 een historie van precies 100jr. Benieuwd of ze vlaggen hebben, maar dat zal wel niet.

Fancy Fair Maria Goretti

Zondag 26 mei was er bij Maria Goretti een fancy fair met rad van fortuin, veiling, kraampjes en allerlei optredens.

Doel was het geld bijeen brengen voor het verder aankleden van het schoolplein. Een nobel doe, dat zeker aanspreekt.

Ik weet nog dat ik zelf in het schoolbestuur zat ten tijde van de overstroming. Ook toen was het zo goed en functioneel mogelijk aankleden van het schoolplein een van onze zorgen. Behalve dat ik op de veiling 1 van de karren gekocht heb, waar mijn eigen kinderen 20jr geleden nog mee gespeeld hadden, heb ik zelf wat impressie-foto's gemaakt. Er zijn inmiddels vooral nieuwe leerkrachten, maar ik herkende juffrouw Sylvia aan het rad van fortuin. En GerJan Schouten, oud-direkteur deed de veiling.

Druk voor het album op 1 van de foto's links en rechts van deze tekst. Ook Marco heeft foto's gemaakt. Deze kunt u vinden via: foto's Marco.

provinciaal jeugdtoernooi Jong Nederland in Gennep

Misschien heeft u die groepjes jeugdigen door Gennep zien trekken, vaak voorzien van reflecterende hesjes. Dit weekend organiseerde Jong Nederland Gennep namelijk het provinciaal juniorentoernooi. Op zaterdag was er een speurtocht door Gennep met allerlei opdrachten en vandaag ging het verder bij de blokhut. Er deden zo'n 140 kinderen mee aan het toernooi.

Frank maakte vandaag een foto-reportage.

De 1e klas van juf Cup 1963-1964

Frans Borger stuurde een foto van de 1e klas van schooljaar 1963-1964 van de Martinusschool, de klas van juffrouw Cup. Ik had zelf het jaar daarvoor in deze klas gezeten. Frans wist zich nog de nodige namen te herrinneren, ondermeer die van de huidige burgemeester van Venray. Frans zou nog proberen de foto in hogere resolutie te scannen, zodat we wellicht nog een wat betere kwaliteit krijgen. Hulp om de namen meer compleet te krijgen wordt zeer op prijs gesteld. De foto wordt ook toegevoegd aan het album van de Martinusschool.

Een klassenfoto van de Martinusschool aan de Brugstraat 1e klas schooljaar 1963-1964 van juffrouw Cup die niet op de foto staat.

Namen die ik me kan herinneren:

onderste rij van links naar rechts: Frans van der Heijden,  ??,  Hans Gillissen, Heinz Baumeler, ??, Wim Janssen, ?Chris Elbers, ??, ?Reintjes, ??,

2e rij van links naar rechts: Bas van Beers, ??, Gerrie Janssen, Wim Baumeler, ??, Rob ten Eikelder, Henk Janssen, ??, ?Gerrits, Huub Hermsen, ??, ??, ??, ?Heijnen, ??

Bovenste rij van links naar rechts: Eddy Edelijn, Rene Jacobs, ??, Franco Dieks, Frans Börger, ??, Paul Franken, ?Elemans, Marcel Albers, Paul van Doorn.

NH Kerk in Gennep 350jr!
De NH Kerk in Gennep bestaat dit jaar 350jr. De stichting Johan Engelen (de dominee die meer dan 350jr geleden grondlegger was voor de bouw van deze kerk) had daarom muzikale activiteiten op de Markt georganiseerd. Ze hadden geluk met het weer, want het zonnetje scheen. Er waren optredens van diverse koren en muzikale ensembles, Gospelkoor uit Goch, St. Cecilia uit Ottersum, Kinderkoor uit Ottersum, Cheers uit Gennep, Zuutjes èn, Suuk 7 . Een paar plaatjes van www.gennepnu.nl
Uitleg muziekonderwijs in Gennep

Na de problemen met Meander wordt het muziekonderwijs in Gennep anders geregeld. Voor blokfluitles en les voor andere instrumenten zoals klarinet, saxofoon, fluit en koperwerk gaat een en ander via de harmonie lopen. In de andere kerkdorpen trouwens via de andere fanfares en harmonieën. Deze "HAFA-orkesten" werken hierbij samen. De korpsen stellen de instrumenten ter beschikking en zorgen voor de korting op het lesgeld.

De voorzitter van de Gennepse harmonie legde eea uit tijdens de voorspeelmiddag op 25 mei in PicaMare.

We zijn nu eigenlijk een beetje terug bij vroeger, want ook vroeger liep het onderwijs vaak via de harmonie. Ik neem aan dat u bij vragen het best het bestuur van de harmonie (en in de andere kerkdorpen de besturen van de lokale fanfare/harmonie kunt benaderen). Deze helpen u vast verder omdat ze ook zelf zeer baat hebben bij verdere leerling-aanwas. Dit los van het feit dat muziekonderricht een verrijking voor elk kind zal zijn.

Muziek in PicaMare
Het jonge muzikale talent van Gennep deed van zich horen bij de jaarlijkse muziekdag van de 195 jarige harmonie. De gezichten straalden toen de kids hun kunnen lieten horen aan de volle zaal. Dory deed de introducties en bleek ook over enige muzikale kennis te beschikken. Ook legde de voorzitter van de harmonie. Mat Rutten, aan de leerlingen en ouders uit hoe het muziekonderwijs in de nabije toekomst geregeld gaat worden. (De Meander stopt er immers mee). Hierover later meer.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!