Opening PAGE-tentoonstelling en overval
Zatermiddag 17 dec werd om 15:00h de PAGE tentoonstelling in het Petershuis geopend. Na de toespraken van ondermeer dhr de Ruiter (voormalig Page-direkteur) en Jan Wessels (voorzitter van de historische kring Page) werd de tentoonstelling geopend middels het verwijderen van een grote strik van het schilderij van de oprichter van de papierfabriek dhr Rijssenbeek door dhr de Ruiter, Jan Wessels en een nakomeling van dhr Rijssenbeek. U kunt nog tot medio februari terecht in het Petershuis voor deze tentoonstelling

Toen ik terug kwam van die opening vertelde Nellie dat een politie-helicopter minuten-lang cirkeltjes had gevlogen boven het centrum van Gennep. Ze had er zelfs een foto van gemaakt. Tegen 3-en is Veldhuis in Heijen opvervallen door een 3-tal, dat er vandoor ging in een auto. Ze kregen blijkbaar op de Brabantweg een klapband, waarna 2 daders door de politie in de kraag gegrepen konden worden. De 3e is nog voortvluchtig en daar was die helicopter naar op zoek.

En gisteren van de kerst-tocht in zuid, zoals we in het gastenboek vernamen. Wellicht dat iemand foto's gemaakt heeft die ik dan op de website kan zetten.

Blues Brother
wat zit er toch achter dat ronde glas
er gaat niks boven ègges vasthouden
Blues Brother Pedro
Papierfabriek Gennep

Morgen, zaterdag 17 december, wordt de tentoonstelling geopend om te gedenken dat de PApierfabriek GEnnep 75jr geleden opstartte in de voormalige werkplaatsen en loodsen van de NBDS. In hoogtijdagen had de PAGE zo'n 700 man personeel. Ikzelf heb er in de 70-er jaren vakantiewerk gedaan, 2 jaar op de verpakkingsafdeling en 2 jaar aan de PM5 in 5 ploegendienst. Half Gennep werkte indertijd bij de Page. Toen de Page overgenomen werd en uiteindelijk gesloten werd, was dat voor vele Gennepenaren een grote slag. En nog steeds wordt met weemoed terug gedacht aan de tijd dat de Page nog volop draaide.

Het merk Page is er nog steeds, maar eigenlijk zou dat veranderd moeten worden in Pa, want de productie vint niet meer in Ge (Gennep) plaats.

Wel dus de tentoonstelling die za 17 december om 15:00h geopend wordt in het Petershuis en waar u vanaf zondag 18 december tot half februari terecht kunt om kennis te nemen van een stuk recente geschiedenis van Gennep (en voor velen om nog eens in nostalgie terug te kijken op de "goede oude tijd")

Het loopt op zijn eind

2011. De echte winter moet nog beginnen, alhoewel vandaag wèl weer het thuisduel van Vitesse afgelast werd. En dat ondanks het spandoek dat Jacob trouw aan de Zandstraat gehangen had "heden speelt Vitesse". Maar het zal meer te maken hebben met de sluiting van de Page, waardoor de grondwaterstand in Gennep ineens meters hoger kwam te liggen, toen de Page geen water meer oppompte om papier te maken. En de Heijkuul ligt nu eenmaal (zoals de naam al zegt) in een kuul. Het is niet alleen Achates dat vaak water-problemen heeft op zijn veld.

Volgende week is al weer kerstmakrt, op de Markt voor het stadhuis en traditiegetrouw georganiseerd door Jong Nederland. De kerstmarkt is van 12-17:00h en er is dan ook koopzondag. Nu maar hopen dat het dan net zo mooi weer is als vandaag bij de Kèlszitting, dit jaar in PicaMare. En de 21e is het kaarsjesavond. (woensdag 21 dec 19:30h op de Markt). Daarna gaat het rap naar Kerst en het eind van het jaar. Ik zal mijn best doen om weer een jaaroverzicht te maken. Dat wordt dan alweer het 7e jaaroverzicht van gennepnu.nl.

"Heden speelt Vitesse", maar niet vandaag.
"Heren" op weg naar de kèlszitting
het Bolwerk rijst uit de grond. Allereerst natuurlijk het repetitielokaal van de harmonie
Bij de Goede Herderschool vordert de verbouwing gestaag, zodat het GON en de KBO in 2012 eindelijk de barak kunnen verlaten
Pro Ecclesia èn kampioenen!

Zaterdag 03 december 2011 werd voorafgaande aan de dienst in de Norbertuskerk de pauselijke onderscheiding Pro Eccclesia et Pontifice aan Coen Ploum opgespeld door zijn echtgenote, na dat deze was aangereikt door Pastoor H.J. Bouman.

De heer Ploum ontving deze onderscheiding voor meer dan veertig jaar vrijwilligerswerk voor de kerk en parochie. Hij maakte parochiebeleid en  dekenaal beleid, en hij was ook in de uitvoering van allerhande taken thuis. Tevens was Coen een van de  mensen van het eerste uur die aan de basis stonden van de Norbertus-parochie en de bouw van de kerk. Na afloop van de wekelijkse Eucharistie viering  was er de gelegenheid om Coen te feliciteren in het Buurthuis VanOns.

Dames 7 van Flamingo's hebben na een vel bevochten overwinning op Brovoc het kampioenschap binnengehaald.

Zaterdag 3 December hadden de meiden van dames 7 aan 1 set voldoende om kampioen te worden. Er werd aangetreden met de sterkste bezetting, De eerste set ging aardig volgens verwachting en wonnen deze met 25-18. De tweede set werd nipt verloren met 24-26 de derde set ook nipt met 25-27. Na de meiden te hebben toegesproken werd er in de vierde set beter gespeeld en werd er gewonnen met 25-23. De laatste set kwamen we beter in het spel en stonden we halverwege al voor met 8-1 en hierna werd de vijfde set solide uitgespeeld tot 15-7. Door deze uitslag zijn de meiden niet meer in te halen.

Op de Foto staan nr14 Carli Gerrits,nr2 Rachelle Lekatompessy,nr4 Marit Beckers,nr3 Joyce Cleijne,nr7 Valerie Terpstra,nr5 Maaike van de Ven,nr6 Meike van Hout,nr1 Veerle v/d Horst. en de twee coaches Martin v/d Horst en Martijn Cleijne.

Diezelfde zaterdag wonnen de heren van Flamingo's hun thuiswedstrijd met 3-0. De dames verging het minder goed: 0-3. En ook dames 2 en heren 2 verloren. Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen Ruwaard met 0-1 gewonnen.

Nellie heeft heel vroeger les gehad van dhr Ploum. Hij gaf natuur- en scheikunde op de MAVO. Maar behalve zijn werk was en is hij nu dus al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger.
Sint had het bij het rechte eind
Bij de ontvangst van Sinterklaas bij het stadhuis schudde Sint de burgemeester de hand in verband met (zoals hij zei) dat dit de laatste ontvangst door de huidige burgemeester zou zijn. Dit werd redelijk pinnig ontkend door de burgemeester, maar de Sint had het dus wel degelijk bij het goede eind, want de burgemeester vertrekt per 1 juni 2012. Ook 2011 spoedt naar het eind. Er staat al een oliebollenkraam voor de vroegere ING-bank. Concurrentie voor de Coloradokevers dus, die net voor oudjaar op het Europaplein oliebollen verkopen, maar waarschijnlijk wel kunnen vertrouwen op hun vaste klanten. Aan het weer zou je het niet zeggen, want in mijn tuin bloeien zelfs nog rozen. Toch een beetje vreemd voor december.

Bij het Bolwerk is men nog aan het begin van de bouwwerken, alhoewel men wel al begonnen is met de bekisting van de kelderwanden, te beginnen bij het nieuwe repetitielokaal van de harmonie. Het nieuwe plein Martinushof is gisteren, 30 november ook feestelijk geopend met kinderen van Elckerlyc. Het is een mooi plein geworden met een goede aansluiting op de Niersdijk. Ook Elckerlyck, de sporthal/zwembad/PicaMare en muziekschool zijn goed toegankelijk geworden.

En op de Zandstraat is de begroeiing van het oude pand van bakkerij Nillessen verwijderd en zijn de losse delen die omlaag dreigden te vallen verwijderd, zodat de hekken op de Zandstraat weggehaald konden worden.

Marlies vertrekt dus, maar de rest blijft gewoon. En dat brengt me op een stuk in de Maas en Niersbode van deze week, waar een raadslid zijn mening geeft. Het raadslid van PvdA signatuur schrijft oa dat de PvdA afdeling Gennep de hypotheekrente-aftrek toekomst-bestendiger wil maken. Zal wel een foutje zijn, want volgens mij gaat de PvdA afdeling Gennep daar niet over. Ernstiger vind ik de ongenuanceerde uitlatingen over bezuinigingen en zou het op prijs stellen dat de feiten gegeven worden. En die feiten zijn: 10% van de inwoners van Nederland zorgen voor 70% van de inkomsten uit loon- en inkomstenbelasting. Sterke schouders leveren dus wel degelijk de grootste bijdrage. Feit is ook dat Nederland veel meer uitgeeft dan dat er eigenlijk beschikbaar is, hetgeen resulteert in begrotingstekorten waar onze kinderen voor moeten zullen bloeden. Desondanks en terwijl op zo ongeveer alle uitgaven geminderd wordt, nemen de zorgkosten en de kosten van sociale zekerheid in de periode 2011-2015 aanzienlijk toe. Voor de zorg nemen die toe van 61,2 naar 74 miljard en voor de sociale zekerheid van 69,7 naar 76,4 miljard. (gegevens CPB en miljoenen-nota). Op het plaatje rechts kunt u zien hoe die zorgkosten in de historie gegroeid zijn en waar het naar toe dreigt te gaan. D

Natuurlijk mogen politici een eigen mening hebben, maar het zou prettig zijn indien het hele verhaal verteld wordt en dat er feiten gegeven worden. Maar misschien is dat teveel verwacht.......

Gennep's spoorverleden

Boeken, plaatjes, stukjes rails en biels anno 2011, niets brengt Gennep's spoorverleden zo goed in beeld als de activiteiten van de MBS, de modelspoorvereniging MaasBuurtSpoor die haar clubhuis aan de Spoorstraat heeft.

De MBS heeft het NBDS spoor in Gennep, maar ook de MBS tramlijn natuurgetrouw op schaal nagebouwd inclusief de bebouwing aan het spoor, maar ook van Gennep zelf. Op youtube staat een erg mooi filmpje van deze baan, die wat mij betreft een vaste plek zou mogen krijgen in bv het oude stadhuis van Gennep. Het zou vermoedelijk een attractie van formaat worden en bovendien een mooie ruimte bieden aan deze vereniging. Als u op onderstaande foto klikt, dan opent het filmpje:

Efteling in Gennep??

Die reactie bekroop me toen ik bijgaande foto's zag.

Blijkbaar moet het resterende metselwerk op het Genneperhuis beschermd worden nu het meer toegankelijk is geworden voor het publiek. En dit zeker na de plaatsing van de uitkijktoren.

Poes Fenny vermist. Wie helpt?

Ik kreeg een mailtje van Ingrid Peters dat haar poes Fenny wordt vermist en of ik een oproep op de site wilde plaatsen. Maar natuurlijk! Wie kan Ingrid helpen?

 

Ingrid: " Vanaf vorige week maandag is mijn kat Fenny vermist, op de Hoekweg in Gennep. Ik heb echt alles geprobeerd om haar te vinden, internet, alle mogelijke instanties afgebeld en in bermen en bossen gezocht. Ik weet het nu even niet meer. Ze is mijn maatje en ik mis haar erg"

Indien u Ingrid kunt helpen dan kunt u haar mailen: mail-adres Ingrid

Sint in Gennep

Sinterklaas heeft zijn intrek genomen in Gennep, in het voormalige pand van Rutten.

Het is duidelijk te herkennen aan de etalages met cadeautjes maar ook aan het grote uithangbord "Het Sinterklaashuis". Zaterdag 3 december is het Sinterklaashuis open van 10.00-12.00 uur. Daarna om 13.30 uur kunnen de kinderen genieten van de film: "Sinterklaas en het pakjes mysterie" (€ 5,00 pp incl. consumptie en pepernoten). Na de film, vanaf 15.00 uur tot 16.00 uur is Sinterklaas weer "thuis" en kun je gerust langskomen om een handje te geven.

En je kunt Sint ook thuis laten komen.

Een hardstikke leuk initiatief van de stichting4events, die de voormalige schoenwinkel ook al omgetoverd heeft tot een bioscoop en in december kunt u er genieten van een "A Christmas Dinner Experience". U kunt op de website van de stichting alles vinden.

 

Bij ons kwam sint afgelopen weekend al langs en zorgde voor grote kinderogen

 
Bouwen in Gennep

De financiële crisis lijkt steeds meer het nieuws te domineren. De Euro onder druk, complete landen in het nauw, pensioenfondsen in de problemen, bezuinigingen, stijgende werkeloosheid, gemeentes, overheden, bedrijven en burgers die bezuinigen, dalende huizenprijzen. Hoe anders is de sfeer dan zeg 4-5 jaar geleden. Toen reikten de bomen nog tot in de hemel. We zien het aan allerlei bouwplannen die vertraagd zijn of zelfs helemaal weggestreept. Het Pagepark zou eigenlijk al lang volgebouwd moeten zijn, de bejaarden hadden al lang in een nieuw bejaardenhuis moeten zitten, het Bolwerk had al gereed moeten zijn en ga zo maar door. Waar in het verleden het realisme ver te zoeken was, ook bij de overheid, lijkt alles tegenwoordig bijna tot stilstand gekomen te zijn. Bijna, maar nog niet helemaal, want ook in het Gennepse wordt nog gebouwd.

Nieuwbouw van de brandweerkazerne
Bolwerk
Verbouw Goede Herder school
gymzaal Elzendaal
woningen Pagepark
Kampioe.....nuh

Heren 8 van Flamingo's zijn vandaag kampioen geworden in de hoofdklasse C in de regio Oost door met 4-0 te winnen van de nummer 2 BSV uit Beekbergen. Een knappe prestatie van dit jeugdteam van Flamingo's tegen tegenstanders uit Apeldoorn, Beekbergen, Doetinchem en Nijmegen.

Op de foto zien we: Wim Baetsen, Lars Kaesler, Stef Hiep, Loïc Giepmans, Joey Chim, Sander Teunissen, Maarten Marinussen.  (Niet aanwezig waren: Tigo Toonen en Timo Grutters). Leiders: René Sip en Govert Teunissen. Trainer: Kevin Goodwyn

In de team-weblog op de site van Flamongo's kunnen we lezen: "Met een vernieuwd team zijn ze ingedeeld in C-topklasse. Omdat er in onze eigen regio Zuid onvoldoende jongensteams zijn, die in C-topklasse wilden spelen, is Heren 8 ingeschreven in de regio Oost. Helaas bestaat C-klasse in deze regio maar uit zes teams, zodat zij tot aan de Kerst een volledig competitieprogramma hebben. Er wordt onder leiding van trainer Kevin goed gewerkt, en de opmerking van Kevin om sets \\\"tegenstander onder de 5, dan ijs\\\" te houden werd door de jongens serieus opgevat. Het ijsje is inmiddels al op. Joey, Lars, Wim, Stef, Sander en Loïc presteerden het samen om in 7 wedstrijden maar 3 sets tegen te krijgen en maar liefst 26 sets te winnen! In 15 sets wisten de tegenstander nog niet eens 10 punten te halen. Het volleybalfeestje (zoals coaches Govert en René het noemen) is echter niet compleet zonder de Tigo, Thimo en Maarten, de goedgehumeurde versterking uit heren 7, die voor inspiratie zorgen en een stevige duit in het zakje doen."

Heren (jongens): proficiat!

Brug onder brug
Neeeeee, het gaat niet over de Niersdalbrug. Ik moet zeggen dat ik groot voorstander ben van een goedkope lage brug over de Niers (a la bij het Genneperhuis). Maar dit gaat over de Maas. Bijgaande foto's zijn gemaakt door Geerd Peters en gestuurd door Ton, zijn zoon. Toch wel bijzondere foto's van een brug onder een brug. Volgens Ton zijn de brugdelen bestemd voor de Weerdsprong in Venlo (zie LINK)
Jonge Gennepenaar wordt 2

en juicht voor zichzelf.

Mist

Een hogedruk gebied schijnt zich in de buurt van Nederland vastgezet te hebben. Dit leidt tot zeer rustig, mooi, maar ook mistig weer. En dat zorgt nu weer voor mooie plaatjes langs de Niers.

Ik moest donderdag naar Londen om op vrijdag een voordracht te geven over duurzaamheid en CO2-reductie. Ik had geluk dat ik via Eindhoven vloog, want op Schiphol had men van de mist veel last met vertragingen en vlucht-uitval tot gevolg. Eindhoven was gelukkig geen probleem. Ik ben in Londen nog even langs St Paul's Cathedral gegaan, want daar is het Londonse Occupy tentenkamp. In Gennep was men intussen driftig verder gegaan met de fundering en keldervloer van het Bolwerk, waar de vormen van het nieuwe repetitielokaal van de harmonie langzaam zichtbaar worden.

Vrijdag 17 nov: Occupy London, naast de St paul's Cathedral
fundering en keldervloer Bolwerk
het nieuwe repetitielokaal vd harmonie

Zaterdagavond was het Schlagerbal. Ik heb begrepen dat de uitslag was: 1 "Van wie ziede gïj d'r énne?", 2 "de Niers" en 3 "Waor hédde al den tied gezèète". Flamingo's gind het zaterdag niet al te best af. Zowel de dames als de heren verloren hun wedstrijd in de B-league en zelfs dames 2 verloor met 4-0. Heren 2 wist hun wedstrijd daarentegen te winnen. En vanmiddag sloot Vitesse haar thuiswedstrijd met een gelijkspel (1-1) af tegen Rhode.

Kinderboerderij

Kinderboerderij houdt informatieavond voor nieuwe vrijwilligers.

Op vrijdag 18 november aanstaande houdt kinderboerderij Gennep een informatieavond voor geïnteresseerde inwoners van de gemeente Gennep die vrijwilligerswerk zouden willen doen op de kinderboerderij.
Het gaat dan om werkzaamheden tot aan de opening en over de werkzaamheden vanaf het moment dat de kinderboerderij echt geopend is voor publiek. Klussen zijn er genoeg; van timmeren tot metselen en van harken tot het schrijven van educatieve programma's.
Deze avond zal gehouden worden op de kinderboerderij zelf (Sneeuwheide te Gennep) en begint om 20.00 uur. Indien men deze avond wil bijwonen kan een mail gestuurd worden naar info@kinderboerderijgennep.nl  . Meer info is ook te verkrijgen via telefoonnummer 06 422 22 700. www.kinderboerderijgennep.nl

Vlinderen

We schrijven maandag 14 november 2011 en het weer blijft schitterend. Een beetje koud, dat wel. Vanochtend moest ik zelfs mijn auto krabben. Vandaag heeft ook de eerste grote stort van het bolwerk plaatsgevonden. Er is, zo te zien, meer dan 100 kub gestort en vanavond was men driftig de ophardende keldervloer aan het "vlinderen". Dit is een proces waar de vloer machinaal wordt afgewerkt met ronddraaiende platen, die als doel hebben de vloer te verdichten en vlak en glad te maken. Dit doet men terwijl de vloer opstijft en uithardt. Aan het eind wordt de vloer dan meestal ook nog ingestrooid om de vloer nog slijtvaster te maken. Ook nog een paar plaatjes van afgelopen weekend.

herfst langs de Niers
en zo simpel kan een bruggetje over de Niers zijn. Daar is overigens niet veel onderzoek voor nodig.
Het gras in de Niersvallei is net gemaaid, zodat deze ooievaar de gelegenheid te baat neemt om eten te zoeken
en ook langs de Maas is het goed toeven, met Hendrix Heijen op de achtergrond
twitter

Ben bijna aan de 100 volgers. Wilt u automatisch een berichtje krijgen als er een nieuwe update op www.gennepnu.nl staat? Ik maak altijd een "tweet" aan op twitter op mijn account gennep. Als u in twitter kiest om dat account te volgen. krijgt u automatisch via twitter een melding van dergelijke update met daarbij de link naar die update.

Gennep's got talent

Vanmiddag was de Gennepse harmonie als vanouds weer paraat om sinterklaas in te halen. Verleden week was er heel veel muziek bij de Gennepse revue. En dan hebben we nog SumMmertime, de pleinfeesten, de 1st night of the proms, de mèrtzitting, joekskapellen, het vocaal en ga zo maar door. Maar het moet ergens eerst een beetje geleerd worden.

Vandaar dat de Gennepse harmonie samen met Meander een cursus opgezet heeft, waar de kleintjes van ca 8 tot ca 12jr voor weinig geld een introductiecursus klarinet kunnen volgen. 7 lessen en inclusief klarinet en dat voor slechts € 35. Aan het eind van de cursus is er een afsluitend groepsconcert. De kans bij uitstek om uw kroost met muziek te laten kennis maken en wellicht de eerste stap te laten maken naar "Holland's got talent". Belangrijker is natuurlijk dat muzikale kennis een verrijking biedt voor je hele leven.

Op maandag 14 november om 18:15h wordt informatie gegeven aan belangstellende ouders (en kinderen) in het gebouw van Tjengke Muda (het huidige repetitielokaal van de harmonie) (naast het Hökske).

het fotoalbum èn de film van de intocht van Sint
fotoalbum vd intocht van 2011
film vd intocht van 2011
De statiefoto's van Sinterklaas en zijn gevolg
Zoals elk jaar heeft www.gennepnu.nl ook dit jaar weer de statiefoto's gemaakt van Sinterklaas en zijn gevolg in Gennep. Frank heeft de plaatjes genomen en heeft daarbij natuurlijk niet de chauffeurs vergeten van de Pietenbussen. Tenslotte moeten de Pieten ook van loswal naar stadhuis vervoerd worden.
Sinterklaas zet weer voet op Gennepse bodem

Even dreigde de mist roet in het eten te gooien, maar toch kwam de boot van Sinterklaas netje op tijd uit de mist te voorschijn bij de Gennepse loswal, waar een grote menigte kinderen de goedheiligman en zijn Pieten stond op te wachten. Om de 1 of andere reden stonden er geen dranghekken, maar het moet gezegd: de Gennepenaren bleven netjes staan achter het lint, zodat er geen gevaarlijke situatie ontstond, zo vlak bij het koude water. Na de ontvangst op de loswal toog Sint naar het stadhuis, waar de harmonie en de burgemeester stonden te wachten. Daarna ging men naar PicaMare. Later vandaag volgt een meer uitgebreide reportage, maar nu eerst wat impressies:

Moeizaam weekend Flamingo's
Zowel Dames 1 als Heren 1 verloor de thuiswedstrijd in de B-league met 0-3. Beter verging het Dames 2 en Heren 2, die beiden in een 5-setter met 3-2 wonnen. Vooral de wedstrijd van Dames 2 was een marathon-sessie. De wedstrijd die na hen kwam kon in ieder geval niet op tijd beginnen, zodat de tribune uitpuilde van de toeschouwers: de normale toeschouwers plus de spelers die wachtten tot ze zouden kunnen beginnen. ;-).
De dames van D2 vieren feest na hun 3-2 zege
De mini van de week had er voor de wedstrijd nog zin in, maar D1 verloor met 0-3
En ook H1 verloor met 0-3
Wilt u de knal horen?

Dat kan: klik op de foto links voor een filmpje van de opening, inclusief maar liefst 3 knallen

Lachebekje

Het krult 'r: knal knal

Na jarenlang gedoe met vuurpijlen die niet meer mochten tot en met champagneflessen ontkurken kon Bombakkes dit jaar het carnavals-seizoen 2011 weer openen zoals het hoort: met 11 daverende knallen.

en natuurlijk wat sfeerplaatjes dat de steken weer opgezet mochten worden. Mijn kleinzoons slapen op dit moment als roosjes. Maar hopen dat dat zo blijft.

11e van de 11e van de 11e

Het leek wel een invasie van de Maskotters vanmiddag rond 12:30h op de Markt. Vorst Theo van de Maskotters trouwde met Sandra en natuurlijk op de 11e van de 11e van de 11e. Maar niet om 11 over 11, maar blijkbaar om 12.

Filmpkes

1995

2 filmpjes. Rechts een kort filmpje met een sfeeropname van de St Martinusoptocht van afgelopen zondag.

Links een (wel heel slechte kwaliteit) opname uit 1995. Gennep viert dat de mallemolen van Giesen 75jr in Gennep staat. Dat wordt ondermeer gevierd met een feestavond in hotel de Kroon, waar ook Bombarie verschijnt. Voorop loopt de kiep met de grote trom. Namens Bombarie doet de onvolprezen Teun Metselaars het woord richting de familie Giesen. De enige echte originele mallemolen kunt u trouwens nog steeds in het echt bewonderen, want die staat inmiddels opgesteld in de Efteling (en met oa het naamplaatje Gennep). Maar er is ook een schaalmodel van die mallemolen, welke nog gemaakt is (en erg knap ook) door Fons Noy. Dat werkende model staat thuis bij de Romein.

2011: sfeerbeeld St martinusoptocht

Tonny's schooljaren

Tonny Wilbers levert regelmatig materiaal voor deze site. Zo ook deze keer. 2 foto's van zijn schooljaren op de lagere school St Martinus rond 1950 en op St Aloysius, de 3e klas van de Gennepse ULO in het schooljaar 1956-1957. En van deze laatste klas hebben we zelfs de namen. Die van de lagere school volgens wellicht nog. Over het juiste jaar bestaat nog wat onduidelijkheid. Op de foto stond 1949 en toen zou Tonny 8 jaar geweest zijn. Maar op de foto staat Tonny helemaal links en lijkt ie toch echt ouder dan 8jr. Wellicht komt er hulp uit het publiek.

1949 (?) St Martinusschool met meesters Thissen en Beckers. Tonny is de lange jongen geheel links staande naast meester Thissen
1956-1957: 3e klas Aloysius ULO
idem, met namen
De 11e van de 11e van de 11e en 6x11

Een bijzonder moment: de 11e van de 11e (20)11 opent Bombakkes het 6x11e Carnavals-seizoen in Gennep.

Een bijzonder seizoen wordt op een bijzondere wijze geopend. Het begint met een feestelijke mis in de echte tempel (de Martinuskerk), met de joekskapellen present. (ik hoorde ze laatst zondags al repeteren. Ik hoorde ze zelfs toen ik met de hond op de Niersdijk liep). Het is ook de eerste carnavalsmis voor pastoor Bouman. Hij valt dus met de neus in de boter. Na de mis volgt de opening op de Markt, waarna het gezelschap optrekt naar de feesttempel, PicaMare, waar alle Gennepenaren van harte worden uitgenodig voor de opening van dit bijzondere seizoen. Gratis entree.

Overigens maken ze in in Ootersum nog bonter. Daar trouwt de (nieuwe) vorst zelfs op de 11e van de 11e van de 11e. Ben benieuwd of die trouwerij dan ook om 11 over 11 zal plaatsvinden. Om dat te kunnen controleren moet u op het stadhuis of de Markt zijn as vrijdagochtend. Zijn aanstaande heet trouwens Sandra en dat is weer de vriendin van de moeder vn mijn kleinzoons...........

Sfeerimpressies van de REVUE

Ik las op de website van de revue (gastenboek) dat de nodige mensen afkick-verschijnselen hebben. Wat is dan beter dan een paar sfeer-impressies terug te zien. Bovendien een wel zeer bijzondere sfeer-impressie, namelijk van de stroomuitval op de zaterdagavond

en toen ging het licht uit (za avond)
sfeer-impressie do-avond
sfeer-impressie za-avond
Gennepse Revue: regisseur net op tijd voor groepsfoto

De stoppen hielden het gelukkig zondagavond, zodat de groepsfoto gemaakt kon worden van de Gennepse Revue. En onopgemerkt door velen kon regisseur Maarten Vonk net nog even aanschuiven, zodat ook hij op de overzichtsfoto stond.

En er zijn nog meer foto's gemaakt op zondagavond. Klik op een van onderstaande foto's voor dit album.

St Martinusoptocht
Zondagmiddag 6 november was weer de traditionele Martinusoptocht van het gilde. De tocht voerde van de oude Martinustoren naar de Nierswei bij de pastorie, waar een grote brandstapel gereed stond. Het was drukker dan ooit, leek het wel. De nieuwe pastoor heeft inmiddels ook de deken opgevolgd als aalmoezenier van het gilde. Aan hem dus de taak om het verhaal van Martinus en de bedelaar te vertellen en vervolgens het vuur te ontsteken, waarbij hij de hulp van een klein meisje inriep. De vlammen laaiden even later hoog op. Ik vraag me af of dat ook echt de bedoeling was geweest. Maar het was in ieder geval een mooi gezicht en de kinderen vonden het geweldig.
Bieten uithollen bij Jong Nederland

Traditiegetrouw organiseert Jong Nederland de middag voor de St Martinusoptocht een middag voor de jeugd om de voederbieten uit te hollen of anderszins een lampion in elkaar te knutselen. Frank heeft wat plaatjes geschoten. Ik zag dat zelfs de nieuwe pastoor present was.

Inmiddels is ook een 3e verdachte van de overval afgelopen vrijdag aangehouden. Goed zo, mannen (en vrouwen) in blauw. Sportief ging het dit weekend een stuk minder, want zowel de dames als heren van Flamingo's verloren, evenals Vitesse (volgens het gastenboek). Maar hopen op betere tijden dus.

Politie houdt 2 verdachten aan

voor de overval op van Arenbergen op vrijdagavond 4 nov. Politie bericht:

En straks is het weer Martinusoptocht (5 uur) en vanavond ook de laatste voorstelling van de Gennepse revue (19:30h) in de steenfabriek.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats