Kampioe.....nuh

Heren 8 van Flamingo's zijn vandaag kampioen geworden in de hoofdklasse C in de regio Oost door met 4-0 te winnen van de nummer 2 BSV uit Beekbergen. Een knappe prestatie van dit jeugdteam van Flamingo's tegen tegenstanders uit Apeldoorn, Beekbergen, Doetinchem en Nijmegen.

Op de foto zien we: Wim Baetsen, Lars Kaesler, Stef Hiep, Loïc Giepmans, Joey Chim, Sander Teunissen, Maarten Marinussen.  (Niet aanwezig waren: Tigo Toonen en Timo Grutters). Leiders: René Sip en Govert Teunissen. Trainer: Kevin Goodwyn

In de team-weblog op de site van Flamongo's kunnen we lezen: "Met een vernieuwd team zijn ze ingedeeld in C-topklasse. Omdat er in onze eigen regio Zuid onvoldoende jongensteams zijn, die in C-topklasse wilden spelen, is Heren 8 ingeschreven in de regio Oost. Helaas bestaat C-klasse in deze regio maar uit zes teams, zodat zij tot aan de Kerst een volledig competitieprogramma hebben. Er wordt onder leiding van trainer Kevin goed gewerkt, en de opmerking van Kevin om sets \\\"tegenstander onder de 5, dan ijs\\\" te houden werd door de jongens serieus opgevat. Het ijsje is inmiddels al op. Joey, Lars, Wim, Stef, Sander en Loïc presteerden het samen om in 7 wedstrijden maar 3 sets tegen te krijgen en maar liefst 26 sets te winnen! In 15 sets wisten de tegenstander nog niet eens 10 punten te halen. Het volleybalfeestje (zoals coaches Govert en René het noemen) is echter niet compleet zonder de Tigo, Thimo en Maarten, de goedgehumeurde versterking uit heren 7, die voor inspiratie zorgen en een stevige duit in het zakje doen."

Heren (jongens): proficiat!

Brug onder brug
Neeeeee, het gaat niet over de Niersdalbrug. Ik moet zeggen dat ik groot voorstander ben van een goedkope lage brug over de Niers (a la bij het Genneperhuis). Maar dit gaat over de Maas. Bijgaande foto's zijn gemaakt door Geerd Peters en gestuurd door Ton, zijn zoon. Toch wel bijzondere foto's van een brug onder een brug. Volgens Ton zijn de brugdelen bestemd voor de Weerdsprong in Venlo (zie LINK)
Jonge Gennepenaar wordt 2

en juicht voor zichzelf.

Mist

Een hogedruk gebied schijnt zich in de buurt van Nederland vastgezet te hebben. Dit leidt tot zeer rustig, mooi, maar ook mistig weer. En dat zorgt nu weer voor mooie plaatjes langs de Niers.

Ik moest donderdag naar Londen om op vrijdag een voordracht te geven over duurzaamheid en CO2-reductie. Ik had geluk dat ik via Eindhoven vloog, want op Schiphol had men van de mist veel last met vertragingen en vlucht-uitval tot gevolg. Eindhoven was gelukkig geen probleem. Ik ben in Londen nog even langs St Paul's Cathedral gegaan, want daar is het Londonse Occupy tentenkamp. In Gennep was men intussen driftig verder gegaan met de fundering en keldervloer van het Bolwerk, waar de vormen van het nieuwe repetitielokaal van de harmonie langzaam zichtbaar worden.

Vrijdag 17 nov: Occupy London, naast de St paul's Cathedral
fundering en keldervloer Bolwerk
het nieuwe repetitielokaal vd harmonie

Zaterdagavond was het Schlagerbal. Ik heb begrepen dat de uitslag was: 1 "Van wie ziede gïj d'r énne?", 2 "de Niers" en 3 "Waor hédde al den tied gezèète". Flamingo's gind het zaterdag niet al te best af. Zowel de dames als de heren verloren hun wedstrijd in de B-league en zelfs dames 2 verloor met 4-0. Heren 2 wist hun wedstrijd daarentegen te winnen. En vanmiddag sloot Vitesse haar thuiswedstrijd met een gelijkspel (1-1) af tegen Rhode.

Kinderboerderij

Kinderboerderij houdt informatieavond voor nieuwe vrijwilligers.

Op vrijdag 18 november aanstaande houdt kinderboerderij Gennep een informatieavond voor geïnteresseerde inwoners van de gemeente Gennep die vrijwilligerswerk zouden willen doen op de kinderboerderij.
Het gaat dan om werkzaamheden tot aan de opening en over de werkzaamheden vanaf het moment dat de kinderboerderij echt geopend is voor publiek. Klussen zijn er genoeg; van timmeren tot metselen en van harken tot het schrijven van educatieve programma's.
Deze avond zal gehouden worden op de kinderboerderij zelf (Sneeuwheide te Gennep) en begint om 20.00 uur. Indien men deze avond wil bijwonen kan een mail gestuurd worden naar info@kinderboerderijgennep.nl  . Meer info is ook te verkrijgen via telefoonnummer 06 422 22 700. www.kinderboerderijgennep.nl

Vlinderen

We schrijven maandag 14 november 2011 en het weer blijft schitterend. Een beetje koud, dat wel. Vanochtend moest ik zelfs mijn auto krabben. Vandaag heeft ook de eerste grote stort van het bolwerk plaatsgevonden. Er is, zo te zien, meer dan 100 kub gestort en vanavond was men driftig de ophardende keldervloer aan het "vlinderen". Dit is een proces waar de vloer machinaal wordt afgewerkt met ronddraaiende platen, die als doel hebben de vloer te verdichten en vlak en glad te maken. Dit doet men terwijl de vloer opstijft en uithardt. Aan het eind wordt de vloer dan meestal ook nog ingestrooid om de vloer nog slijtvaster te maken. Ook nog een paar plaatjes van afgelopen weekend.

herfst langs de Niers
en zo simpel kan een bruggetje over de Niers zijn. Daar is overigens niet veel onderzoek voor nodig.
Het gras in de Niersvallei is net gemaaid, zodat deze ooievaar de gelegenheid te baat neemt om eten te zoeken
en ook langs de Maas is het goed toeven, met Hendrix Heijen op de achtergrond
twitter

Ben bijna aan de 100 volgers. Wilt u automatisch een berichtje krijgen als er een nieuwe update op www.gennepnu.nl staat? Ik maak altijd een "tweet" aan op twitter op mijn account gennep. Als u in twitter kiest om dat account te volgen. krijgt u automatisch via twitter een melding van dergelijke update met daarbij de link naar die update.

Gennep's got talent

Vanmiddag was de Gennepse harmonie als vanouds weer paraat om sinterklaas in te halen. Verleden week was er heel veel muziek bij de Gennepse revue. En dan hebben we nog SumMmertime, de pleinfeesten, de 1st night of the proms, de mèrtzitting, joekskapellen, het vocaal en ga zo maar door. Maar het moet ergens eerst een beetje geleerd worden.

Vandaar dat de Gennepse harmonie samen met Meander een cursus opgezet heeft, waar de kleintjes van ca 8 tot ca 12jr voor weinig geld een introductiecursus klarinet kunnen volgen. 7 lessen en inclusief klarinet en dat voor slechts € 35. Aan het eind van de cursus is er een afsluitend groepsconcert. De kans bij uitstek om uw kroost met muziek te laten kennis maken en wellicht de eerste stap te laten maken naar "Holland's got talent". Belangrijker is natuurlijk dat muzikale kennis een verrijking biedt voor je hele leven.

Op maandag 14 november om 18:15h wordt informatie gegeven aan belangstellende ouders (en kinderen) in het gebouw van Tjengke Muda (het huidige repetitielokaal van de harmonie) (naast het Hökske).

het fotoalbum èn de film van de intocht van Sint
fotoalbum vd intocht van 2011
film vd intocht van 2011
De statiefoto's van Sinterklaas en zijn gevolg
Zoals elk jaar heeft www.gennepnu.nl ook dit jaar weer de statiefoto's gemaakt van Sinterklaas en zijn gevolg in Gennep. Frank heeft de plaatjes genomen en heeft daarbij natuurlijk niet de chauffeurs vergeten van de Pietenbussen. Tenslotte moeten de Pieten ook van loswal naar stadhuis vervoerd worden.
Sinterklaas zet weer voet op Gennepse bodem

Even dreigde de mist roet in het eten te gooien, maar toch kwam de boot van Sinterklaas netje op tijd uit de mist te voorschijn bij de Gennepse loswal, waar een grote menigte kinderen de goedheiligman en zijn Pieten stond op te wachten. Om de 1 of andere reden stonden er geen dranghekken, maar het moet gezegd: de Gennepenaren bleven netjes staan achter het lint, zodat er geen gevaarlijke situatie ontstond, zo vlak bij het koude water. Na de ontvangst op de loswal toog Sint naar het stadhuis, waar de harmonie en de burgemeester stonden te wachten. Daarna ging men naar PicaMare. Later vandaag volgt een meer uitgebreide reportage, maar nu eerst wat impressies:

Moeizaam weekend Flamingo's
Zowel Dames 1 als Heren 1 verloor de thuiswedstrijd in de B-league met 0-3. Beter verging het Dames 2 en Heren 2, die beiden in een 5-setter met 3-2 wonnen. Vooral de wedstrijd van Dames 2 was een marathon-sessie. De wedstrijd die na hen kwam kon in ieder geval niet op tijd beginnen, zodat de tribune uitpuilde van de toeschouwers: de normale toeschouwers plus de spelers die wachtten tot ze zouden kunnen beginnen. ;-).
De dames van D2 vieren feest na hun 3-2 zege
De mini van de week had er voor de wedstrijd nog zin in, maar D1 verloor met 0-3
En ook H1 verloor met 0-3
Wilt u de knal horen?

Dat kan: klik op de foto links voor een filmpje van de opening, inclusief maar liefst 3 knallen

Lachebekje

Het krult 'r: knal knal

Na jarenlang gedoe met vuurpijlen die niet meer mochten tot en met champagneflessen ontkurken kon Bombakkes dit jaar het carnavals-seizoen 2011 weer openen zoals het hoort: met 11 daverende knallen.

en natuurlijk wat sfeerplaatjes dat de steken weer opgezet mochten worden. Mijn kleinzoons slapen op dit moment als roosjes. Maar hopen dat dat zo blijft.

11e van de 11e van de 11e

Het leek wel een invasie van de Maskotters vanmiddag rond 12:30h op de Markt. Vorst Theo van de Maskotters trouwde met Sandra en natuurlijk op de 11e van de 11e van de 11e. Maar niet om 11 over 11, maar blijkbaar om 12.

Filmpkes

1995

2 filmpjes. Rechts een kort filmpje met een sfeeropname van de St Martinusoptocht van afgelopen zondag.

Links een (wel heel slechte kwaliteit) opname uit 1995. Gennep viert dat de mallemolen van Giesen 75jr in Gennep staat. Dat wordt ondermeer gevierd met een feestavond in hotel de Kroon, waar ook Bombarie verschijnt. Voorop loopt de kiep met de grote trom. Namens Bombarie doet de onvolprezen Teun Metselaars het woord richting de familie Giesen. De enige echte originele mallemolen kunt u trouwens nog steeds in het echt bewonderen, want die staat inmiddels opgesteld in de Efteling (en met oa het naamplaatje Gennep). Maar er is ook een schaalmodel van die mallemolen, welke nog gemaakt is (en erg knap ook) door Fons Noy. Dat werkende model staat thuis bij de Romein.

2011: sfeerbeeld St martinusoptocht

Tonny's schooljaren

Tonny Wilbers levert regelmatig materiaal voor deze site. Zo ook deze keer. 2 foto's van zijn schooljaren op de lagere school St Martinus rond 1950 en op St Aloysius, de 3e klas van de Gennepse ULO in het schooljaar 1956-1957. En van deze laatste klas hebben we zelfs de namen. Die van de lagere school volgens wellicht nog. Over het juiste jaar bestaat nog wat onduidelijkheid. Op de foto stond 1949 en toen zou Tonny 8 jaar geweest zijn. Maar op de foto staat Tonny helemaal links en lijkt ie toch echt ouder dan 8jr. Wellicht komt er hulp uit het publiek.

1949 (?) St Martinusschool met meesters Thissen en Beckers. Tonny is de lange jongen geheel links staande naast meester Thissen
1956-1957: 3e klas Aloysius ULO
idem, met namen
De 11e van de 11e van de 11e en 6x11

Een bijzonder moment: de 11e van de 11e (20)11 opent Bombakkes het 6x11e Carnavals-seizoen in Gennep.

Een bijzonder seizoen wordt op een bijzondere wijze geopend. Het begint met een feestelijke mis in de echte tempel (de Martinuskerk), met de joekskapellen present. (ik hoorde ze laatst zondags al repeteren. Ik hoorde ze zelfs toen ik met de hond op de Niersdijk liep). Het is ook de eerste carnavalsmis voor pastoor Bouman. Hij valt dus met de neus in de boter. Na de mis volgt de opening op de Markt, waarna het gezelschap optrekt naar de feesttempel, PicaMare, waar alle Gennepenaren van harte worden uitgenodig voor de opening van dit bijzondere seizoen. Gratis entree.

Overigens maken ze in in Ootersum nog bonter. Daar trouwt de (nieuwe) vorst zelfs op de 11e van de 11e van de 11e. Ben benieuwd of die trouwerij dan ook om 11 over 11 zal plaatsvinden. Om dat te kunnen controleren moet u op het stadhuis of de Markt zijn as vrijdagochtend. Zijn aanstaande heet trouwens Sandra en dat is weer de vriendin van de moeder vn mijn kleinzoons...........

Sfeerimpressies van de REVUE

Ik las op de website van de revue (gastenboek) dat de nodige mensen afkick-verschijnselen hebben. Wat is dan beter dan een paar sfeer-impressies terug te zien. Bovendien een wel zeer bijzondere sfeer-impressie, namelijk van de stroomuitval op de zaterdagavond

en toen ging het licht uit (za avond)
sfeer-impressie do-avond
sfeer-impressie za-avond
Gennepse Revue: regisseur net op tijd voor groepsfoto

De stoppen hielden het gelukkig zondagavond, zodat de groepsfoto gemaakt kon worden van de Gennepse Revue. En onopgemerkt door velen kon regisseur Maarten Vonk net nog even aanschuiven, zodat ook hij op de overzichtsfoto stond.

En er zijn nog meer foto's gemaakt op zondagavond. Klik op een van onderstaande foto's voor dit album.

St Martinusoptocht
Zondagmiddag 6 november was weer de traditionele Martinusoptocht van het gilde. De tocht voerde van de oude Martinustoren naar de Nierswei bij de pastorie, waar een grote brandstapel gereed stond. Het was drukker dan ooit, leek het wel. De nieuwe pastoor heeft inmiddels ook de deken opgevolgd als aalmoezenier van het gilde. Aan hem dus de taak om het verhaal van Martinus en de bedelaar te vertellen en vervolgens het vuur te ontsteken, waarbij hij de hulp van een klein meisje inriep. De vlammen laaiden even later hoog op. Ik vraag me af of dat ook echt de bedoeling was geweest. Maar het was in ieder geval een mooi gezicht en de kinderen vonden het geweldig.
Bieten uithollen bij Jong Nederland

Traditiegetrouw organiseert Jong Nederland de middag voor de St Martinusoptocht een middag voor de jeugd om de voederbieten uit te hollen of anderszins een lampion in elkaar te knutselen. Frank heeft wat plaatjes geschoten. Ik zag dat zelfs de nieuwe pastoor present was.

Inmiddels is ook een 3e verdachte van de overval afgelopen vrijdag aangehouden. Goed zo, mannen (en vrouwen) in blauw. Sportief ging het dit weekend een stuk minder, want zowel de dames als heren van Flamingo's verloren, evenals Vitesse (volgens het gastenboek). Maar hopen op betere tijden dus.

Politie houdt 2 verdachten aan

voor de overval op van Arenbergen op vrijdagavond 4 nov. Politie bericht:

En straks is het weer Martinusoptocht (5 uur) en vanavond ook de laatste voorstelling van de Gennepse revue (19:30h) in de steenfabriek.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats