Lege flessen en donateursactie

Op zaterdag houdt Jong Nederland weer haar jaarlijkse lege flessen-actie.

De leden en leiding van deze jeugdvereniging gaan dan in Gennep langs de deuren om statiegeldflessen op te halen.
De opbrengst van deze actie komt ten goede aan Jong Nederland Gennep, zodat de contributie laag gehouden kan worden en er nieuwe activiteiten voor de leden en niet-leden kunnen worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse spooktocht en kamp.

Vanaf 10.00 uur zullen de kinderen onder begeleiding van een volwassene in groepjes op pad gaan. Zij zullen dan met bolderkarren, auto's en aanhangwagens langs de deuren gaan om zoveel mogelijk flessen op te kunnen halen. Het streven is natuurlijk dat al deze wagens vol komen. Spaar dus uw flessen op zodat de kinderen niet voor niets voor de deur staan.

En zondag, maandag en woensdag is de jaarlijkse donateursactie van een van de oudste harmonieën van Nederland, de Gennepse harmonie. Vrijdag geven ze eerst nog een serenade voor een stel dat maar liefst 50jr huwelijk viert. Andre geeft blijkbaar niet, maar u toch wel?

Bodemsanering Zandpoort eindelijk begonnen

Het einde van de "vlindertuin" en het zwarte plastic lijkt dan eindelijk in aantocht. Vandaag, dinsdag 12 april, is de fa Laarakkers begonnen met de noodzakelijke bodemsanering op de plek waar vroeger de smidse van Beckers stond.

Na afloop kan het terrein eindelijk worden ingezaaid en kan Mirso het spandoek met de Gennepse koppen uit de mottenballen halen om hier op te hangen, in afwachting van de definitieve inrichting van dit terrein.

Als u as zaterdag met de Roze Vogolbus mee wilt, moet u opschieten, want er zijn nog maar 15 plaatsen beschikbaar (kosten € 7)

Klas 1972-1973 en Roze Vogolbus

Martinusschool, 1972-1973

Toon Vloet stuurde de foto links: klas 6 van de St Martinusschool van 1972 en 1973. Samen met Theo Roosenboom en Gilbert v.d. Mooren had hij ook de meeste bijbehorende namen gevonden. Klassefoto 1972-1973 met namen.

De afbeelding rechts symboliseert de Roze Vogol bus. Nadat de dames van Flamingo's afgelopen zaterdag hun verblijf in de B league volleybal hadden zeker gesteld, kunnen ook de heren as zaterdag 16 april kampioen worden en daarmee naar de B-league van de heren promoveren. Dat zou een bijzondere prestatie zijn, zeker in ogenschouw nemende dat Gennep niet al te groot is.

Stefan Vloet stuurde me een mailtje om aandacht te vragen voor het feit dat men, bij voldoende belangstelling, voor zaterdag een autobus wil organiseren om naar Utrecht te reizen en de heren aan te moedigen (met bij succes natuurlijk een after-party in de bus). De bus zal om ongeveer 12:00h-12:30h vertrekken, terug om ca 19:00h, maar eerst moet men natuurlijk zeker weten of er genoeg animo is.

Hiervoor kan men een mailtje sturen naar Stefan: mailadres

Dus wilt u een kampioenschap meemaken, stuur een mailtje aan Stefan.

Koekenbakkers in Gennep

Zaterdagmiddag werd er bij ons aangebeld. 2 "fleurig" geklede jongedames vertelden een heel verhaal aan Nellie. Of ze bij ons in de keuken een appeltaart mochten bakken? De dames heetten Reini en Maud en waren van de studentenvereniging SV Koko uit Maastricht. (link) De dames (het bleken er uiteindelijk 5 te zijn) waren in het kader van hun poging lid te worden van het dispuut Daps Decentium gedropt in Gennep met een aantal opdrachten. Onder andere moesten ze proberen ergens een appeltaart te mogen bakken. De anderen moesten geld verzamelen met allerlei acties. Dat was ze ook gelukt met vegen en liedjes. Ze hadden in 1,5 uur €42 opgehaald.

Gezamenlijke conclusie van de jongedames was dat de mensen in Gennep bijzonder vriendelijk en aardig waren. Helaas namen ze na afloop de door hen gebakken appeltaart als bewijs mee. Volgens Nellie zag ie er smakelijk uit.

Superweekend voor Flamingo's

Het is een echt super-weekend voor Flamingo's. Niet alleen werd oa Dames 2 kampioen door een 4-0 overwinning, ook Dames 1 won met 3-0 en heeft met 1 wedstrijd te gaan de gevarenzone voorlopig verlaten en Heren 1, dat zelf met 4-0 won zag beide concurrenten voor de titel verliezen, zodat ze met nog 1 wedstrijd te gaan 4 punten voor staan. En dan was er natuurlijk nog de huldiging van de kampioenen, waarbij 3 neefjes (waaronder een petekind) en een nichtje van mij.

Dames 2 wint met 4-0 en is kampioen
Dames 1 wint met 3-0
huldiging der kampioenen
Lente in Gennep

Het was vandaag, vrijdag 8 april, weer schitterend weer. En ook het weekend belooft weer erg goed te worden.

Nieuwe garage en tankstation aan Duivenakkerstraat?

Op Funda wordt geadverteerd met de verhuur van een spiksplinternieuwe autoshowroom, werkplaats en tankstation aan de Duivenakkerstraat op de plek waar de Kuulwei zat en waar de oude gebouwen en tankinstallatie nog te zien zijn. (link naar FUNDA-advertentie) Ik heb gehoord dat de eigenaar er eigenlijk appartementen wilde bouwen, maar daar geen toestemming voor kreeg. Dan maar terug naar de vroegere bestemming zal ie wel gedacht hebben. Er wordt op het terrein veel geparkeerd en dat zal met deze bestemming afgelopen moeten zijn, zodat de parkeerdruk in dit gedeelte van Gennep nog verder zal toenemen. Hieronder wat plaatjes van hoe het er uit zou moeten zien. De nieuwe gebouwen staan op de plek van de huidige bebouwing.

artist impressie
vogelvlucht
plattegrond
voorgevel (Duivenakkerstraat)

Of het doorgaat is twijfelachtig, want het pas nieuwe bestemmingsplan Gennep Noord, waar dit onder valt, staat weliswaar een bedrijf toe, maar niet een verkooppunt voor moter-brandstoffen en ook geen garage. Ik laat u hier rechts het betreffende stuk uit de plankaart zien. Op dezelfde plankaart ziet u ook het Avia tankstantion bij Albert Heijn, waar deze aanduiding voor bestemming wel ingetekend is. We zullen het volgen.

Het is jammer dat de gemeente Gennep blijkbaar bijna armlastig is, want het perceel zou prima ingericht kunnen worden als bv combinatie van groen met parkeren of iets dergelijks.

De dertiger jaren

Henk heeft weer een aantal oude stukken gescand.

Een boekje van hotel de Kroon uit de dertiger jaren van de vorige eeuw en een boekje van de MaasBuurtSpoorweg uit 1938. Beide boekjes geven een aardig doorkijkje in de situatie van zo'n 80jr geleden. En we leren bv dat er in Gennep een biljartclub was, die "Krijt op Tijd" heette. We leren dat een kopje koffie 15 cent kostte en dat Dorresteijn in de Niersstraat een dorgisterij annex fotozaak had die "St Joseph" heette.

Het GAT van Gennep, deel 2

Ik berichtte een tijdje geleden over het "GAT" van Gennep, waar de gemeente Gennep ineens over 2010 een tekort blijkt te hebben van 1,3 miljoen, dat is ruim €72 per inwoner, van baby tot bejaarde. Dat is nog eens een ander gat dan het duidelijk zichtbare gat van Gennep, waar afgelopen vrijdag op 1 april nog een olifant actief was om de vlinderstruiken "op te ruime" (foto Bert vd Bosch)

Sommigen zien in het plotse giga tekort het bewijs dat een herindeling dringend noodzakelijk is. Want stelde adviseur Berenschot in zijn rapport uit 2008 op blz 78 niet: "De herindeling ... zal een structureel financieel voordeel opleveren, die de daling van de uitkering uit het gemeentefonds ruimschoots compenseert en ruimte genereert voor nieuw beleid." Deze conclusie van Berenschot blijkt dus een pertinente onwaarheid.

Verleden jaar is een onderzoek gepubliceerd van de consequenties van herindeling en van kosten-efficientie van gemeenten. En wat blijkt? "Figuur 11.1 laat zien dat kleine gemeenten naar verhouding niet meer personeel in dienst hebben dan middelgrote of grote gemeenten. Het verband ligt eerder andersom." (pag 195) en verder: " Duidelijk is wel dat kleinere gemeenten per inwoner niet meer uitgeven dan grotere gemeenten. Het verband is eerder andersom: hoe groter de gemeente, hoe hoger de uitgaven per inwoner. Dat is niet alleen zo in 2010, maar was bijvoorbeeld ook het geval in 2009 of 2008." (pag 196 en 197). Schaalgrootte-voordelen?: " Vermeende besparingen door schaalvergroting worden meestal gezocht in de overhead. Berenschot-adviseurs Huijben en Geurtsen (2008) stellen echter vast: ‘Hoe meer medewerkers een organisatie telt, hoe groter de overhead. Dit is een nagenoeg lineair verband. Opvallend daarbij is dat er nauwelijks schaalvoordelen optreden. Een kleine organisatie heeft gemiddeld eenzelfde percentage overhead als een grote organisatie. Ook dit geldt voor alle sectoren die we hebben onderzocht.’" (pag 198)

De conclusie is duidelijk: herindeling leidt tot hogere kosten, waardoor het gat van Gennep alleen maar groter zal worden. Overigens reageerde minister Donner recentelijk op dit wetenschappelijke onderzoek middels een brief aan de 2e kamer (21 mrt), waarin hij stelt: " Dat er in veel gevallen geen besparing wordt gerealiseerd, heeft alles te maken met het feit dat kostenbesparing zelden doelstelling van de beoogde schaalvergroting is. De herindelingspraktijk laat zien, dat versterking van de bestuurskracht van gemeenten in kwalitatieve zin het overheersende motief is voor gemeentelijke opschaling. Die kwaliteitsverbetering mag kennelijk in de ogen van betrokken gemeenten wat kosten."

Tja...... Moet ik hier echt nog op reageren???? Het lijkt overduidelijk dat niet alleen in Bergen en Mook, maar ook in Gennep nog eens goed naar de onderliggende argumentatie en rapportages moet worden gekeken op basis waarvan voor een herindeling gekozen is.

U hebt zich misschien afgevraagd waarom er de afgelopen week zo weinig updates waren? Ik was met mijn gezin in Rome, zoals onderstaande plaatjes laten zien.

Trevi-fontein

hotel Columbus

Italiaanse schone op Piazza Navone

Collosseum

Pantheon

Martinustoren in HDR

Marco heeft afgelopen weekend de Martinustoren bezocht en foto's gemaakt. Bijzonder is dat het HDR foto's zijn. HDR staat voor High Dynamic Range. Een van de problemen van digitale camera's is het beperkte bereik. Dat heeft als gevolg dat als er donkere en lichte vlakken zijn 1 van beide slecht worden weergegeven. Zo wordt een mooi getekende blauwe lucht ineens egaal blauw. De camera kan het gewoon niet aan.

Door een aantal foto's achter elkaar te maken met andere instellingen en die dan vervolgens weer te combineren is dit te verhelpen en dat heeft Marco bij deze foto's dus gedaan.

Uitzinnige vreugde in PicaMare

Toen de dames 1 van Flamingo's na een veldslag van bijna 2 uur de dames van Yarden-Havoc met 3-1 hadden verslagen. Nummer een na laatst verslaat kampioenskandidaat (tot deze zaterdag). Na deze overwinning hebben de dames alles in eigen hand en hebben 3 ploegen achter zich met nog 2 wedstrijden te spelen. (overigens wonnen concurrenten Leeuwarden en Donitas op zondag onverwacht een inhaalwedstrijd, zodat de dames weer 1 na laatste stonden) Ook de heren 1 wonnen, zij het moeizaam met 3-2. Het onverwachte gebeurde echter dat mede-titel kandidaat Peelpush met maar liefst 4-0 van nummer laatst verloor, zodat Flamingo's, ondanks de matige prestatie, de kop-positie overnam. Dames 2 deed wat van hen verwacht werd en won met 4-0 en zijn hard op weg om, net als Heren 2, kampioen te worden. Een succesvol weekend voor Flamingo's dus.

Op zondagmiddag speelde Vitesse 1-1 tegen Boskant en staat daarmee 4e, met nog steeds kansen op de titel.

Het GAT van Gennep

Even voor de goede orde: het tekort is een tekort op het huishoudboekje, zeg maar op de lopende rekening en staat compleet los van investeringen zoals Niersdalbrug, het stadhuis en ook de Essent-gelden. De gemeente geeft dus teveel uit aan lopende zaken. Dat kun je niet corrigeren door investeringen niet uit te voeren.

Klas 2 uit 1957-1958

Klas 2 uit schooljaar 1957-1958 van de St Martinusschool met meester Goossens.

 

De foto is afkomstig van Frits Basten, die bovendien de meeste namen wist.

 

Bovenste rij van links naar rechts: Robbie Deters, Jan Hoesen, Frits Basten, Sjaak Bongers, Paul Gunneweg,  Eddie  Reijnen, Piet Sanders, Piet van Schijndel, Jan Weijers, Marius van de Maat, Henk Fleuren, Theo Peters,

2e rij van links naar rechts: Willy Janssen, Theo Thissen, Jan Lamers, Albert van Megen, Gerrie Achterberg, Bert Giesbers, Sjaak Goossens (onderwijzer), Frans Guelen, ?????, Hans Nogarede, Jan Wilbers,

3e rij van links naar rechts:Theo Vervoort, Mat de Roy, Willy Lamers, Gerrie of Huub Verpoort, Victor Rouleaux, Jan Hubbers, Harrie ten Haaf, Arie Doors, Jos Ackerschott, Wim Bartels,

Zittend van links naar rechts:Hans Wolbertus, Nico Arts, Theo van Est, Peter??Voss, Gerrie Dinnissen, Jan Gülen, ?????, Frans Thissen.

Concert de Haas: van Velzen en Heart of Stone
Zaterdagavond 19 maart 2011 was weer het jaarlijkse concert bij de Haas in Milsbeek. Dit jaar trad van Velzen op met in het voorprogramma Heart of Stone. Marco heeft foto's gemaakt, welke op Picasa te bewonderen zijn. Veel plezier

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats