Nieuwe oude klassefoto's

en wel van de St Martinusschool in de 50-er jaren. De foto's zijn afkomstig van Huub Lutters, die toen in de Bergstraat woonde. De foto's zijn ook toegevoegd aan het album van de Martinusschool (link naar dit album)

13 november is trouwens een reünie van de klas van Huub

1953-1954 2e klas met meester van Dinther. Foto van Huub Lutters
1956-1957, 5e klas met meester Thissen. Foto van Huub Lutters
1959 Huub Lutters (6e klas) en Jos Lutters (5e klas). Foto van Huub Lutters, die in die jaren in de Bergstraat woonde.
Middeleeuwse straatweg blootgelegd in Gennep?

Ondanks het weer vorderen de rioleringswerkzaamheden in de Emmastraat vlotjes. Zoals u wellicht weet is de Emmastraat de vroegere hoofdweg vanuit het zuiden naar Gennep. Heel vroeger lag het straatniveau beduidend lager. Bij de graafwerkzaamheden komt de oude (waarschijnlijk laat-middeleeuwse) straatweg weer aan het daglicht, zoals op de foto links duidelijk zichtbaar is. Deze oude straatweg ligt zo'n 70-80cm onder het huidige wegdek.

Midden in de Emmastraat ontbreekt deze, omdat in het verleden, voor de aanleg van de vorige riolering, dit oude wegdek is weggebroken. Omdat nu 2 rioleringen worden aangelegd (vuil water en hemelwater) is de graafsleuf breder en komt de oude historische weg aan het daglicht.

't Is weer voorbij die mooie ....

Alhoewel... Zo mooi was die zomer en dan vooral augustus nu ook weer niet. Enfin, het loopt op zijn end en de vakanties lopen af of zijn afgelopen. Dat blijkt ook goed uit alle graafwerkzaamheden die her en der in Gennep begonnen zijn. Niet alleen zijn ze in de Emmastraat en op het Wilhelminaplein bezig, ze zijn ook begonnen in de Picardie bij PicaMare en vandaag, woensdag 25 aug, was ook al de Zandstraat thv de aansluiting met de Picardie open gegraven. Onvoorstelbaar wat er allemaal onder de grond zit aan leidingen. En straks dus ook overal 2 rioleringen, zoals goed te zien is in de Emmastraat: 1 voor het rioolwater die naar de zuivering gaat en 1 voor het hemelwater dat naar infiltratie-bassins gaat (in dit geval straks onder het Wilhelminaplein). Een goede zaak.

Met de economie gaat het inmiddels nog steeds niet denderend en dat terwijl nog niet eens begonnen is met bezuinigingen door de overheid. En ook de pensioenen hebben het zwaar. Vreemd woord trouwens: "afstempelen" om aan te geven dat de waarde van pensioenen verminderd wordt. Afstempelen verwacht je bij de 4daagse of als je een stempelkaart voor een kroegentocht hebt, maar niet bepaald voor waardevermindering van je pensioen. Eens kijken wat de aankomende bezuinigingsrondes zullen brengen, niet alleen landelijk, maar ook hier in Gennep. Dat zal best nog voor de nodige (politieke) discussies en wellicht maatschappelijk verzet zorgen. Ik houd u op de hoogte. Wel leuk is dat die bezuinigingen inzet van de komende verkiezingen kunnen vormen evenals de keuze voor wel of niet herindelen. Het laatste overigens alleen maar als er ook een andere partij aan de verkiezingen meedoet, want de huidige gemeenteraad is zonder één uitzondering voor herindelen.

Opvallend is trouwens het grote aantal buurtfeesten aankomend weekend. Misschien was dat vroeger ook al, maar viel dat minder op. Tegenwoordig moeten immers evenementen-vergunningen aangevraagd worden. Da's trouwens wat mij betreft een voorbeeld van zaken die afgeschaft kunnen worden als onnodige regel van de overheid. Ik neem aan dat een buurt zoiets in het algemeen best goed onderling kan regelen zonder dat daarvoor een vergunning aangevraagd moet worden. Gemeentelijk koningschieten is overigens ook dit weekend en wel bij de blokhut en tevens is deze zaterdag de laatste SumMmertime uitvoering van 2010. Er is ook weer een avond-sessie, dus maar hopen op nog een staartje goed weer.

Rioleringswerkzaamheden bij PicaMare (links) en grondwerken in de Zandstraat (rechts)
Ook de wagen van het bevolkingsonderzoek staat weer in Gennep, op het parkeerterrein bij het Straatje

Ook rechts zijn een aantal grondwerkers actief (Martinushof)

(het zijn er meer dan je denkt)

Herinrichting Emmastraat en Wilhelminaplein

Maandag 16 augustus is de lang verwachte herinrichting van de Emmastraat en Wilhelminaplein dan eindelijk van start gegaan. De klus die in 1983 begonnen is en waar men indertijd halverwege mee is gestopt, wordt afgemaakt. Er komt nieuwe riolering, gas- en waterleidingen, nieuwe bestrating en een herinrichting van het gebied.

Er komt een gescheiden stelsel voor de opvang van afvalwater en regenwater. Onder het Wilhelminaplein worden infiltratiekelders gemaakt, waar het regenwater langzaam in de bodem moet infiltreren.

Nu maar hopen dat daarmee de overstromingen bij stortbuien ook opgelost zijn. Voor de afvalwaterzuivering en het oppervlaktewater is het in ieder geval goed. Wellicht zijn niet alle vissers het hiermee eens, want de rivieren schijnen tegenwoordig zo schoon te zijn dat er nog maar weinig vis zit. Ikzelf heb in de afgelopen 55 jaar nog nooit zo goed de bodem van de Niers kunnen zien als nu.

Binnenkort zal ook AH wel beginnen met de geplande nieuwbouw en uitbreiding van de winkel. De klanten hebben het momenteel zowiezo nog meer dan anders lastig om met de auto in de buurt te parkeren. Prima tijd dus om zelf ook aan de slag te gaan. De klus aan het Wilhelminaplein zal tot begin 2011 duren. Ik hud u op de hoogte.

Nieuw speelveldje in Gennep

Zie ook deze nieuwe website van de Papierschepper. (ook onder links)Ruim een jaar geleden berichtte ik over de protest-actie van de kinderen en ouders van de Papierschepper op het Pagepark over het ontbreken van een speelplek, ondanks alle toezeggingen die al jaren gedaan waren. LINK naar die update van 22 mei 2009. Sindsdien is er een speelplek op het Pagepark gerealiseerd, maar die ligt wel erg ver van een van de meest kinder-rijke straten namelijk de Papierschepper. Bovendien zouden de (kleine) kinderen een drukke straat moeten oversteken. Bewoners hebben dus zelf maar de handen ineen geslagen en eigenhandig een speelveldje gerealiseerd op een stukje braakliggend bouwterrein. http://www.papierschepper.com/

De kinderen (en hun ouders) zijn er in ieder geval blij mee. Een mooi voorbeeld van eigen initiatief. Maar er zijn meer speelplekken.

Zoals deze hutten die kinderen gebouwd hebben (midden in Gennep!)
Achter deze speelplek wordt een school gerenoveerd (Elckerlyc)
dit lijkt wel een speelplek midden in Gennep
Deze mannen creëren hun eigen speelplekje op hun fiets
en deze in de lucht boven Gennep
Woningmarkt Gennep

De website woningmarktcijfers doet op basis van de gegevens van het kadaster onderzoek naar de ontwikkeling van de woningmarkt in de diverse gemeentes en voor heel Nederland.

koopsom 1e 6mnd 2010
prijs in vergelijking met 2009
aantal transporten
tov 1e 6 mnd 2009
36 Bergen (L)
€ 207.562
-10%
29
-19%
57 Boxmeer
€ 266.191
9%
72
-12%
74 Cuijk
€ 244.458
2%
60
22%
122 Gennep
€ 236.697
-12%
46
28%
133 Groesbeek
€ 296.161
0%
42
-5%
164 Heumen
€ 316.880
-3%
54
29%
173 Horst aan de Maas
€ 224.760
2%
119
3%
234 Mill En Sint Hubert
€ 313.589
1%
28
4%
239 Mook en Middelaar
€ 270.407
-23%
27
69%
252 Nijmegen
€ 230.496
0%
627
3%

Het aantal transacties is in Gennep tov 2009 met 28% toegenomen, maar de gemiddelde prijs is met 12% gedaald tov geheel 2009. Dit wil overigens nog niet zeggen dat de huizenprijs met dit percentage gedaald is, want het kan ook zijn dat meer huizen in het goedkopere segment verkocht zijn. Wel is opvallend dat de gemiddelde prijs in bv Boxmeer en Cuijk hoger is dan in Gennep. Dit was 30jr geleden duidelijk anders, want toen gold Gennep nog als duur.

Vondsten op het Genneperhuis
Zaterdag 7 augustus is de naald op de foto links gevonden op het Genneperhuis door Martin. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er gegraven of gezocht wordt in de oude ruïne, maar het is wel leuk dat deze naald is gevonden. De naald is inmiddels in Gennepse handen overgegaan en gefotografeerd door Henk. Bij mooi weer lijkt het overigens steeds drukker te worden in de Maaskemp. De wandel- en fietsroute begint steeds meer publiek te trekken. Ook wandelen steeds meer mensen over het paadje door de oude ruïne. Mooie natuur ook: libelles, kikkers. futen, meerkoeten, buizerds, torenvalken, hazen, konijnen, zwanen, enzovoorts. Als u de ruïne op wilt, wel een lange broek aantrekken, want er zijn nog steeds erg veel brandnetels.
Ooievaars op de Henakker

Nellie jr vroeg in het gastenboek waar de updates bleven. Nu wist ze natuurlijk best dat ik mijn slaapkamer aan het renoveren ben. Inbouwkasten eruit, plafond eruit, voorzetwand eruit, kurk erachter (proberen) weghalen, nieuwe vloer, stucwerk, electra, plafond. Wat een crime is dat kurk trouwens. Ik heb behoorlijk op de vorige huiseigenaar zitten mopperen. Een bloed, zweet en tranen operatie is het wel (zoals u rechts kunt zien), maar nu begint het te vorderen en ben ik met de afwerking bezig.

Ik moet natuurlijk regelmatig naar de overkant van de Niers, naar de bouwmarkt. Vrijdagmiddag zag ik toen maar liefst 4 ooievaars op de Henakker. Pa en ma zijn de jonkies blijkbaar aan het leren hoe ze voedsel moeten verzamelen. 's Nachts zitten de kleintjes nog op het vertrouwde nest.

Het was wel ver weg, maar ik heb toch een paar plaatjes geschoten (en een paar andere wat meer dichterbij)

In oktober worden trouwens bij het Genneperhuis festiviteiten georganiseerd. Leuk initiatief.

slaapkamer-perikelen

Gennep is een schitterende attractie rijker!

Komend weekend moet u gaan wandelen, of de fiets pakken en de Maaskemp in gaan. Naar het Genneperhuis en dan verder. Even halt houden op een van de bruggetjes, het uitzicht bewonderen, omkijken naar Gennep of de natuur. Dan naar de Bloemenstraat en via de Ventweg langs de Rijksweg terug richting Gennep, de Koeweidenstraat in en dan rechtsaf de Henakker op. U beklimt de winterdijk en hebt weer volop zicht op de torens van Gennep. Via de niersbrug komt u weer in het centrum.

Een echte aanrader. Waar het vroeger saai was om de Maaskemp in te gaan, want je moest dezelfde weg weer terug, kun je nu een rondje maken. De bruggetjes, vooral die over de Niers zijn alleen al de moeite waard. Wellicht in de toekomst nog eens een pad langs de Maas richting loswal en maasbrug, een oversteekplaats onder de brug van de rondweg of weer echte maasheggen. Mogelijkheden zat. Maar daar hoeft u echt niet op te wachten. Ik zou zeggen, pak de fiets of de benenwagen!

als we vertrekken uit Gennep zien we de ooievaars nog zitten
bij de burcht wacht het eerste bruggetje
er zijn meer mensen de route aan het verkennen en een praatje aan het maken
in de verte ligt Gennep.
op de maas passeert een schip de monding van de niers
het Genneperhuis op de achtergrond
via een laatste bruggetje gaat het naar de Bloemenstraat
op de henakker zien we de torens van Gennep weer verschijnen
Gennep vanaf de henakker
op meer plaatsen is het mooi. De fabriek van Hendrix achter een rozenveld
ook bij de loswal zijn ze aan het werk
en langs de Maas grazen paarden
4e Niersbrug: Er zijn behalve door mijzelf nog meer foto's gemaakt van de "bruglegging". Henk stuurde foto's die "de Romein" gemaakt heeft en ook Nol van Est bracht een serie foto's
De 4e Niersbrug èn 5 (!) generaties

wethouder Voncken voor een fotoshoot midden op de net gelegde brug

De 4e Niersbrug ligt er! Nadat in de 70-er jaren heftige discussies gevoerd zijn over een 4e Niersbrug en terwijl er misschien nog wel heftiger discussies gevoerd worden over een Niersdalbrug, is maandag 26 juli daadwerkelijk een 4e Niersbrug geplaatst bij het Genneperhuis.

4 bruggen worden toch wel overtroffen door de familie rechts, want dat zijn maar liefst 5 generaties! Op 25 juni 2010 is Lexie Dekker geboren en staat hier op de foto met: betoveroma To Weber, 81, overgrootmoeder Ann Weber, 63, oma Toos Hendriks en mama Jamie Dekker, 23. Proficiat.

Vanaf het Genneperhuis nog een paar plaatjes. Ik zag de "Romein" ook al lopen, zoals altijd driftig in de grond wroetend, terwijl ze ook bij de grasvanger in de Niers ijverig bezig waren om al het maaisel dat vooral vanaf Duitsland binnen drijft, af te vangen.

De steigers rond de Martinutoren zijn inmiddels ook verdwenen.

de Romein in actie

grasvanger in de Niers

26 juli: toren uit de steigers

Voordat je gaat lopen, eerst leren kruipen..
deze gozer met pretlichtjes in zijn ogen kruipt dus al. Achteruit kon ie al eerder, maar nu ook vooruit
Zaterdag 24 juli: fotoweer

Insecten, vlinders, het Veerhuis achter een veld wuivende mais, of de Maasbrug achter een gemaaid korenveld, de weerkaatsing van de wolken in de Niers of de bodem van diezeklfde Niers, een futenkoppel of een jagende spin, een jagende valk terwijl een duif passeert. Ik hoef eerlijk gezegd niet zo nodig naar het buitenland....

De Nijmeegse vierdaagse in Gennep?

De bruggen bij het Genneperhuis worden volgende week geplaatst (LINK naar mededeling), zodat u na volgende week een aardige wandeling kunt maken naar het Genneperhuis, de Niers oversteken en dan via de Bloemenstraat, Nijmeegseweg, Koeweidenstraat en Henakker terug naar Gennep.

Maar die bruggen zijn natuurlijk helemaal niet noodzakelijk om Gennep in de route van de 50km van dag 3 van de 4 daagse op te kunnen nemen. Op het kaartje links laat ik zien hoe het ook kan. Momenteel is dag 3 van de 50km 48,7km lang. De Rijksweg wordt in Mook overgestoken door de 30km en in Plasmolen door de 40km en de 50km.

Een alternatief is om de 50km vanaf Middelaar rechtdoor te laten lopen richting Bloemenstraat, niet in Plasmolen maar bij de CNC de Rijksweg oversteken en dan via de ventweg en de Nijmeegseweg naar Gennep. Door het centrum van Gennep en bij de Stadsherberg de Picardie in, vervolgens de Looi en dan via de Oordseweg naar de Siebengewaldseweg en dan via de Oordsebrug naar Ottersum. Rustplaats op de Achatesvelden, dan door Ottersum en vervolgens via de Hoenderweg, Aaldonksestraat, Kroefsestraat, Driekronenstraat en Onderkant naar de Zwarteweg in Milsbeek, waar weer aangesloiten wordt bij de 40km. Deze route is slechts 300m langer, zodat de lengte van de tocht van de 3e dag 49km zou worden.

Ik denk dat de route voor de lopers aangenamer is en voor Gennep zeker interessanter. De route blijft Ottersum en Milsbeek gewoon aandoen, de rustplaatsen kunnen dezelfde blijven. Een oude traditie, namelijk dat de langste afstand door Gennep gaat, wordt in ere hersteld. Dus gemeentebestuur, OVG of IDtrofee, wie gaat lobby-en?

Trouwens ook "Holland's got talent" gezien met het optreden van die werkeloze bakker Martin Hurkens uit Schinveld? Nederland heeft nu zijn eigen Paul Potts. Voor en youtube filmpje van een kerstconcert van Martin in 2009: LINK naar filmpje

Nijmeegse vierdaagse pontonbrug Cuijk-Middelaar

Vrijdag 23 juli 2010, de laatste dag van de vierdaagse van Nijmegen, de dag van Cuijk en de intocht over de Via Gladiola in Nijmegen. Het heeft weliswaar niks met Gennep te maken, maar ik was er toch om Reinout, de vriend van mijn dochter die met zijnj broers de 50km liep, aan te moedigen en ik heb dus foto's gemaakt. Reinout heeft zijn kruisje trouwens bemachtigd, maar zegt wel dat ie het nooooooit meer doet. We'll see.

Een hele serie foto's gemaakt vanaf de dijk in Middelaar als de wandelaars de pontonbrug tussen Cuijk en Middelaar hebben overgestoken.

Nijmeegse 4daagse

Vanaf volgend jaar zou een route over het centrum van Gennep mogelijk zijn en wel voor de koninginne-afstand de 50km. Door de bouw van de bruggen bij het Genneperhuis zou het 4-daagse legioen via de Bloemenstraat over kunnen steken naar het Gennepse en vervolgens langs de waterzuivering en het Straatje richting Markt kunnen gaan. Vervolgens Niersbrug, Nijmeegseweg en verder richting Ottersum en de huidige route. Een oude traditie zou in ere hersteld zijn, namelijk dat de langste afstand Gennep aandoet (zie vroeger).

Maar zover is het nog niet. Vandaag deed de vierdaagse Genneps grondgebied aan de overzijde van de Niers aan en ging verder via Ottersums grondgebied richting Zwarteweg en dan Groesbeek.

Een paar plaatjes van www.gennep.nu en een kort filmpje om de sfeer te proeven. Veel plezier.

En wie weet? In de toekomst 4daagsefeesten Gennep?

Dit is trouwens ook het perfecte idee voor de 3e ronde van IDtrofee (sociaal vitaal). Want wat is er tenslotte socialer en vitaler dan een wandeltocht. Het idee? De organisatie van 4daagsefeesten in Gennep. Haal eerst middels lobby-en de 50km naar Gennep en herstel daarmee een oude traditie van de 4daagse. Gennep als meest zuidelijke punt. Ga vervolgens 4daagsefeesten organiseren, bv in samenwerking met de Pleinfeesten of met SumMmertime. Voel u vrij om dit idee in te dienen. Wie weet, wordt u genomineerd..

Heart of Stone
trad zaterdagavond 17 juli op in het kader van SumMmertime. Een paar plaatjes van het optreden. Een korte filmimpressie staat rechts.

en bij de Niers nestelt een fuut. Om beurten zitten ze op het nest. Helemaal rechts nog een foto van afgelopen vrijdag van de bruggenbouw bij het Genneperhuis.

Hommeles
Nadat Nederland op zondag 11 juli op behoorlijk heftige manier de wk-finale van Spanje verloren had, werd ook het weer steeds heftiger was het echt hommeles op maandag 12 en woensdag 14 juli: forse onweersbuien, windhozen en plensbuien. Gelukkig viel het in Gennep allemaal nog mee, want op andere plaatsen was veel meer schade en zijn ook slachtoffers gevallen. Wilfried Schlebos stuurde een paar plaatjes van die buien die hij bij Hendrix gemaakt heeft. Daaronder nog een paar plaatjes van afgelopen zondag, vóór de wedstrijd, toen we allemaal nog vertrouwen )of hoop) in een goede uitslag hadden.
Brand in Weverflat
Nu is het erg heet, maar vanochtend, vrijdag 9 juli, was het nog veel heter in de Weverflat. Om 06:33h werd de eerste melding van woningbrand gedaan vanaf een flat op de 3e verdieping, welke al snel werd opgeschaald tot middelbrand en toen tot grote brand. Gelukkig vielen er geen slachtoffers en had de brandweer de brand binnen 3 kwartier onder controle. De foto is van Theo Peters.
2e ronde ideetrofee

Donderdagavond 8 juli was in de hal van de Maria Goretti-school de afsluiting van de 2e ronde van IDtrofee, "kunst en cultuur in het groen". 11 ideeën werden met veel enthousiasme gepresenteerd. Door de jury werden de volgende 2 ideeën genomineerd voor de finale ronde: De rode loper, door Andries Knevel met het Petershuis en een filmfestival door Emiel Kusters & Iska van der Mooren (beschrijving van de ideeën kunt u vinden op www.ideetrofee.nl) De genomineerden krijgen ieder € 1500 voor de verdere uitwerking van hun idee. Dame en heren, proficiat.

De rondeprijs van € 2500 werd toegekend aan John Silvertand voor het maken van film ter ondersteuning van toeristische wandel- en fietsroutes.

De avond werd gepresenteerd door Vincent Ronnes uit (het dorp) Boxmeer. Ondanks de hitte waren alle stoelen bezet en liep het programma behoorlijk uit. Gelukkig was voor drank en pocorn gezorgd in de tot bioscoop omgebouwde hal van Maria Goretti.

En ja, dames en heren, mijn idee heeft het ook niet gehaald. Ik heb mijn best gedaan. U mag het idee nog een keer bekijken (link), voordat ik dit hoofdstuk weer afsluit. We krijgen in het kader van ideetrofee geen historische en toeristische site van en over Gennep.

Jeugdvierdaagse 2010 in Gennep

Woensdag 7 juli, de dag dat de tegenstander van Nederland in de WK finale van as zondag bekend werd (Spanje en niet Duitsland), was ook de 1e dag van de Ottersumse jeugd4daagse, die traditiegetrouw op de 1e dag door Gennep kwam. Er doen ook altijd veel Gennepse kinderen aan mee. Ik heb 2 albums gemaakt: de rust bij de blokhut en foto's op de Niersdijk. Het zijn wel wat veel foto's, maar ook veel leuke. En ik heb een filmpje gemaakt. Goed voor de sponsors van de 4daagse, want die worden op de rustplaats opgenoemd. Veel plezier.

blokhut

Niersdijk

filmpje

Pleinfeesten, zaterdag en zondag

Pleinfeesten zaterdag

Ook dit jaar was Marco weer paraat op de pleinfeesten. Een selectie van zijn foto's staat links en rechts

as zondag moet u op de Zandstraat zijn. Tussen 16:00h en 01:00h wordt de Zandstraat tussen de Picardie en de B Woltersstraat afgesloten zodat heel Gennep een groot voetbalfeest kan beleven. (link)

Pleinfeesten zondag

Bruggen over de Niers

Drikus heeft het in het gastenboek over de bruggen bij het Genneperhuis en dat ze met de aanleg van de funderingen zijn begonnen. Dat klopt. Ben er toevallig afgelopen zondag langs gefietst. Hoeveel de vrije doorvaart voor Sjang zijn boten zal zijn, kan ik niet zeggen.

IDTrofee, de 2e ronde
Aanstaande donderdagavond is de 2e ronde van IDTrofee (link). Ikzelf heb ook (weer) een idee ingediend en een kort filmpje voorbereid om het toe te lichten. En de bezoeker van www.gennep.nu kan dat filmpje natuurlijk ook hier bekijken. Achter de afbeelding links zit een wat kleiner formaat film. Achter de afbeelding rechts dezelfde film, maar dan op groot formaat.
Lyra tatui: klassiek op locatie, uit Brazilië

foto's

Zondagmiddag 16:30h was er een optreden in het kader van "klassiek op locatie". Het Braziliaanse orkest Lyra Tatui gaf een flitsend optreden. Lyra Tatui is bedoeld om kansarme kinderen een kans te geven. Het orkest bestond dus ook uit jeugdigen die zeer bedreven het koperwerk hanteerden.

Voor diegenen die het gemist hebben staat rechts een filmpje. Links staan de foto's. Veel plezier

filmpje

Pleinfeesten en SumMmertime

Marco heeft een selectie foto's gestuurd van de vrijdagavond-happening van de Pleinfeesten en ikzelf was vanmiddag, za 3 juli, bij SumMmertime bij het optreden van Batucada Tropicana (en met danseressen)

filmpje van het optreden op Summmertime en voor mensen met een wat tragere internetverbinding een kleiner filmpje

Nederland-Brazilië: 2-1

Hup Holland Hup

vroeg geleerd, oud gedaan

Fotoalbums en films van het weekend van 26/27 juni
Fotoalbums
Films

concert harmonie

Niersvalley

carwash Jong Nederland

concert harmonie

Niersvalley

opening SumMmertime

opening SumMmertime

torenfestival

autozegening

avond SumMmertime

torenfestival met torenlied

auto-zegening

carwash Jong Nederland

SumMmertime avond

De 2 jonge ooievaars zijn zondagochtend 27 juni geringd en hun gezondheid is gecontroleerd. Beide zijn tiptop.

Een drukke zaterdag en zondag 26/27 juni 2010. Jong Nederland had zaterdag zijn jaarlijkse carwash, waar het weer ditmaal wel heel erg goed meehielp. Mijn eigen auto is nu weer mooi schoon. 's Middags opende wethouder Ingrid Voncken SumMmertime van 2010 (waarbij de ooievaars toekeken) en om 10 over 4 volgde de festiviteiten ivm de Martinustoren. Een optreden van het Vocaal met Monique Peters, die het torenlied zongen, en veilingen van een schilderij en een keramieken toren, aaneengepraat door het duo André Reiniers en Theo Roosenboom. Het schilderij werd uiteindelijk gekocht door José en Rob van Rooij voor € 750. Heb ik toch nog wat gemist. Heeft dhr deken blijkbaar de veiling van de keramieken Martinustoren gewonnen voor een bod van € 400. De toren komt zo wel op de juiste plaats. 's Avonds ging SumMmertime door, maar was het ook weer Niersvalley. Op zondag tenslotte volgde de jaarlijkse autozegening bij de Martinuskerk en gaf de harmonie een optreden bij de Norbertushof (gevolgd door een picknick voor de leden).

een vroege "vogel" maakte maandagochtend bovenstaande foto's van enige glaswerkzaamheden op de Markt

korte impressie van de halve marathon van 2010 (zie ook filmpagina 2010)

Zomeravondconcert Harmonie

Zondagavond 20 juni, vaderdag, was om 18:30h op de Markt het traditionele zomeravondconcert van de harmonie. De harmonie speelde prima, maar de temperatuur werkt niet echt mee, want het was bijna guur. Jammer.

De mensen, die er waren hebben in ieder geval genoten van het concert, dat het 1 na laatste concert van de harmonie is voor de zomervakantie. Volgende week wordt nog een concert gegeven in de Norbertushof.

Na de vakantie volgt dan al heel snel de Proms, welke de harmonie dit keer samen met de Molukse gemeenschap opzet.

Wat plaatjes van een geslaagd concert staan achter de foto links.

Gennep.nu heeft ook een kort filmpje gemaakt van het concert. Klik hiervoor op de foto rechts

filmimpressie
Halve marathon

Onder toeziend oog van de ooievaars werd (na 7 jaar) de halve marathon van Gennep weer in het centrum gestart. Wat plaatjes van gennep.nu. Alle respect trouwens voor de lopers. Ik zou er niet aan moeten denken meer dan 21km te rennen.

De echte gladiatoren zijn natuurlijk diegenen die de ruim 21km rennen, alsof je even naar Nijmegen rent... Het album met deze gladiatoren staat achter de foto rechts

gladiatoren
Verwarring

Ik heb helaas blijkbaar voor wat verwarring gezorgd. De oproep voor het jubileum van de buurtvereniging Bergstraat heeft tot veel reacties geleid, maar blijkbaar ook tot verwarring. Want welke straten horen bij deze buurtvereniging? Dit is de Bergstraat zelf, de Wagenstraat, maar niet de hele Wagenstraat, maar vanaf de Bergstraat tot de LOoodsstraat. En ook een gedeelte van de Groene kruisstraat hoort bij deze buurtvereniging, namelijk vanaf de Spoorstraat tot aan de woning van de voormalige direkteur van de MAVO, dhr Bosman. Excuses voor de onduidelijkheid.

Wat wel duidelijk is, is dat het as zondag 20 juni vaderdag is. 's Ochtends is dan weer de halve marathon, welke (gelukkig) dit jaar weer start en finish in hartje Gennep kent. Carel Stortelder stuurde het programma:

De starttijden zijn: Rabo Bambinoloop 300 meter 10:45: AH Halve Marathon 11:00; Safe 2 Lock 10K Trimloop 11:00; GH Advocaten 5K Trimloop 11:05; Rabo Scholierenloop 750 meter 11:10; Meer info is te vinden op de website http://halve.vitesse08.nl/

En zondagavond begint om 18:30h op de Markt het zomeravond-concert van de harmonie.

Volgende week begint SumMmertime, maar is ook de CARWASH door Jong Nederland. Wilt u uw auto een keer laten wassen, of wilt u Jong Nederland zomaar steunen, dan is dit uw kans. Frank stuurde de poster rechts.

Het is weer heel!

Goof attenteerde me dat het Heilig hartbeeld op de hoek Wagenstraat-Steendalerstraat weer gerepareerd was. En ja hoor, de gemeente heeft het beeld blijkbaar laten repareren en tevens laten schilderen. Mooi, want dit beeld dat oorspronkelijk op de hoek Zuid-Oostwal/Zandstraat stond, zoals de foto eronder laat zien was een gift van de Gennepse bevolking in de 30-er jaren van de vorige eeuw.

Er gaan stemmen op om dit beeld als monument te bestempelen. Daar ben ik wel voorstander van, want het beeld is tenslotte representatief voor de situatie 80 jaar geleden en is bovendien een gift van de Gennepse bevolking.

Toen ik het beeld ging fotograferen kwam ik over de Niersdijk en trof weer familie zwaan aan en tevens een mooi doorkijkje op de Martinuskerk. Zowel H Hartbeeld als Martinuskerk zijn nu in volle glorie hersteld.

Gennepse Revue!: zoals u gelezen hebt, komt er weer een Gennepse Revue in het najaar van 2011 (dank je Hetty :-) ). Ik kom hier gegarandeerd nog op terug. Vooralsnog heb ik de link naar de site van de Gennepse Revue toegevoegd onder links. LINK naar Gennepse Revue Eind oktober dit jaar is trouwens ook weer de First Night of the Proms van de Gennepse harmonie. Het wordt gezellig in Gennep.

En zondagavond kunt u naar een concert van de Gennepse harmonie op de markt. Het zomeravondconcert begint om 18:30h en vormt de opmaat tot een nieuw SumMmertime seizoen.

In het najaar tenslotte, op 25 en 26 september is er weer een jubileum dat groots gevierd gaat worden, het diamant festival, waarmee gevierd gaat worden dat deken Huisman maar liefst 60 jaar priester is.

Beestenbende

Langs de boorden van de Niers op zondag 13 juni. Monsters (links) en wat mooiere exemplaren (rechts)

En vandaag waren er zo te zien veel fietstochten van clubs en buurten, maar was er ook het allereerste "Heisa". Op de site van heijen.info staan een hele serie foto's: LINK

Een oproep: de Bergstraat/Wagenstraat/Gr Kruisstraat

De foto links staat op deze site (special Guus Hermens) en toont het Gouden Echtpaar Herman Holla-Kempkes in 1931 met kinderen en kleinkinderen. Zij woonden in de Bergstraat. Op de foto staan o.a.: J an Holla, Herman Holla, Jozef Wessels, Lies Wessels-Holla, Fer Holla, Dora Holla-Kamps, August Hermens, Marie Hermens-Holla, Heinrich Lieske, Gonda Lieske-Holla, Herman Holla, Elisabeth Holla-Kempkes, Trina Derkx-Holla, Gerard Derkx, Lies Hermens, Herman Hermens, Guus Hermens, Truus Hermens, Henk Hermens. Dit is een van de weinige foto's op deze site uit deze buurt.

En over deze buurt gaat het nu. De buurtvereniging Bergstraat, Wagenstraat, Gr. Kruisstraat, bestaat binnenkort 50 jaar en is op zoek naar foto's van vroeger. Hoe het er uitzag en wie er woonden. De buurt doet een oproep aan alle oud bewoners  en huidige bewoners of ze nog bruikbaar fotomateriaal hebben en tevens of zij hun huidige adres door willen geven, omdat de buurt ze voor een reunie uit wil nodigen. Reacties kunnen gestuurd worden naar: Jack Knops, Bergstraat 6, 6591 GP Gennep, jackknops@ziggo.nl , tel: 0485-514762

Zoals u wellicht weet zijn eer allerlei plannen mbt de oude NBDS spoorlijn, die door velen ook "Duits lijntje" wordt genoemd. Zie oa. LINK. Leuk is een trailer die door een filmer uit Schijndel gemaakt is en op youtube staat: LINK

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats