Oranjebuurt

Rond 13 mei 1960 is de Oranjebuurt opgericht, de buurt van de Prinsessenstraten in Gennep. In het weekend van 29 en 30 mei 2010 wordt het 50jr jubileum gevierd en is een jubileumboekje gemaakt. Tijd dus voor een special op www.gennep.nu. In het jubileumboekje van het 50jr jubileum in 2010 schrijft Fransje Thissen:

"Ik weet niet zeker wie de buurt opgericht heeft, maar het heeft te maken met dat de families Verheijen, Philipse, Bögels, de Roy en van Megen een groepje vormden. Het weinige geld dat ze hadden werd bij elkaar gelegd en toog men naar het Prinsenbal. Ze hebben toen bedacht dat ze iets met de Carnaval moesten doen samen met kinderen en ouders uit de Prinsessenstraten. In 1960 werd voor het eerst meegelopen met de optocht in Gennep als Genneps Klein Erpelle (aardappelen) en wortels. Zo groeide het uit tot jaarlijkse deelname aan de optocht. Gerda van Dijk (van Dorus) naaide veel kleding, Bögels was de technische man Verheijen, Philipse en de vrijers van de vrollie zoals Alwies Poen bouwden en timmerden de wagen in elkaar bij de Blokhut, vaak onder het genot van de nodige flesjes bier. Vervolgens werden de wagens beschilderd door Anny Verheijen. De thema's sloegen vaak op de Gennepse politiek. Er waren toen nog veel kinderrijke families in de buurt, waarvan velen met de optochten meededen. Later breidden de activiteiten zich uit, er werden diverse uitstapjes georganiseerd naar o.a. Elzendorp, Wanroy, Efteling, Fantasialand. Zo groeide de buurt uit met vele activiteiten naar het 50 jarig jubileum nu in 2010."

Voorwoord Voorzitter Oranje buurt bij het 50jr jubileum: "Vijftig jaar Oranjebuurt is een zeer mooie mijlpaal en zeker een felicitatie waard. En dan als kersverse voorzitter het voorwoord moeten schrijven. Omdat ik geen onbekende ben voor het bestuur, ben ik, toen ik in de vut ging, gevraagd of ik geen zitting in het bestuur zou willen nemen. Ik heb dit echter nog even afgehouden. Een tijdje later werd mij gevraagd of ik mee wilde helpen met het organiseren van het 50 jarig jubileum, waarop ik ja heb gezegd. Voor de meesten ben ik geen onbekende en heb al aan andere jubileums mee geholpen en bestuursfuncties bekleed. Het is een mooie en levendige buurt, iedereen staat klaar en helpt elkaar, ook in moeilijke tijden, ook toen het een keer helemaal mis ging hebben we samen de buurt weer op de kaart gezet. We gaan er iets moois van maken. Op naar het volgende jubileum. Willy Arts"

het logo van de Oranjebuurt. Als u op het logo klikt, opent het programmaboekje van het 50jr jubileum
Uitstapje in 1962 of 1963 naar Zandvoort
dezelfde foto, maar nu met de namen
foto's van feesten
album met carnavalsfoto's
fotoalbum van de uitstapjes
fotoalbum met diverse foto's
de paashaas
buurt-wandeltochten
sportieve buurt