Special: Jacques Builtjes: Vanalles

Een behoorlijk grote verzameling foto's "uit de oude doos" stuurde Jacques Builtjes (zowel via Henk als rechtstreeks). Omdat het zoveel foto's zijn heb ik ze over 3 webalbums verdeeld. De 1e gaat vooral over de familie en begint op de boerderij "de Biesterveld" van de opa en oma van Jacques. Het 2e album concentreert zich op Vitesse. Zowel Jacques als zijn vader Piet hebben in het 1e van Vitesse gespeeld. Het 3e webalbum, dit album, toon de overige foto's. Carnaval, kermis, feesten, vakanties, vanalles wat. Jacques heeft ook al behoorlijk wat informatie aangeleverd wat betreft namen ed. Verdere aanvullingen zijn natuurlijk van harte welkom. Deze special wordt toegevoegd aan de verzameling specials van gennep.nu Veel plezier.

Jan Dimmers mijn vader en Theo Goossens vlak bij hotel ABC met op de achtergrond de noodkerk
Johanna van de Mortel en Piet Builtjes en kleine Jacques op de Spoorstraat
Kermis Gennep met Jan Kamps, Jacques Builtjes en Henk Konings
Mijn ouders Piet Builtjes en Johanna van de Mortel
Carnaval Gennep 1955 met Wouters, Gerrit Roosenboom bijgenaamd fullie, Gerrit Spikman en Jacques
Carnaval Gennep 1955 met Bert van Est, Gerrit Spikman, Wouters, Jacues Builtjes en onbekend
Carnaval Gennep 1955 met Frans Roosenboom, Wouters, Bert van Est, Gerrit Spikman, onbekend en
feest bij Novita
feest Novita
Feest-Novita-, met Jacques Builtjes, Bep Nijhof, de dochter des huizes en Piet Verstraeten
Jeugdvrienden Sjaak Kamps, Jacques Builtjes en Hub Nikkesen
Mijn vader Piet Builtjes op de fiets
Kermis Gennep 1958 Jacques Builtjes met Johny Nikkesen-Cris Bouman-later ook commando- en Jan Reintjes. Jacques was op dat moment sergeant bij het Korps Commandotroepen. Een paar jaar later had Chris ook de commando-opleiding gevolgd en was hij ook gerechtigd de groenenbaret te dragen. Zoals op de prijslijst is te zien was toen nog een biertje goedkoop.
Piet Gartsen, prins van de Waggelaars (Piet Builtjes geheel rechts)

Foto van het uitreiken van een onderscheiding (zilveren speld Herwonnen levenskracht of van de vakbond)

Door onbekende persoon aan Wim Guelen met rechts mijn vader Piet Builtjes

Foto van het uitreiken van een onderscheiding (zilveren speld Herwonnen levenskracht of van de vakbond)

Door onbekende persoon aan mijn vader Piet Builtjes, met nog net te zien Vos uit de Dr. Nolenstraat

35 jarig jubileum van “Herwonnen Levenskracht” voor Hotel de Kroon. (okt 1951)

De namen komen van Jacques, die vervolgens Jacob van Tankeren heeft ingeschakeld, die weer Wiel van Dinter-Martin Marienesen- Jan Dimmers- Wielie Nogarede- Wens van Bergen en Frits Roosenboom heeft benaderd. De naam van W Nederberg komt van Jacques zelf. (op deze site gevonden bij de Gennepermolen)

Onderste rij v.l.n.r. Gerrit van Est-Piet Wevers- Jan Slungers-Hen Hendriks(langen Hen)-Chris Wessels-Kapl. Sampers. Middelste rij:Theo van Megen-Thij Gossens- W.Nederberg -Gerrit Hendriks-0nbekend-Koos Roosenboom-Toon Janssen. Bov. Rij: Piet Builtjes, Jan Voss. Gerrit Paters . Gerrit Sanders.Jan Kersten. Eduard(Eed) Felling

Bert Felling: Absoluut uitsluitsel over mijn vader kan ik je niet geven, maar spontaan zeg ik met alle waarschijnlijkheid neen dat is ie niet. Mijn primaire reactie was en ook van mijn vrouw: dat is (Piet??) BAKKER (schildersbedrijf en later drogisterij van Sluiters). Mijn vader en Bakker zijn vaak verwisseld op de foto. Maar inmiddels heb ik navraag gedaan bij de familie Bakker (en Piet Sluiters) van de drogisterij, omdat ik het vermoeden had dat het Paul Bakker zou kunnen zijn. Navraag leert dat twee kinderen zeggen dat het mijn vader is. Ook ik deelde de twijfel met jou, maar kan mijn vinden in het vermelden van Eduard(Eed) Felling.

Geert Jans:" Bovenste rij 3 e van links: moet zijn Gerrit Paters. Toevallig een oom van me die met een zus van mijn vader getrouwd was en in Rotterdam woonde. Middelste rij4e van links: (ontbrekende naam) is Gerrit Hendriks, broer van mijn moeder. Ome Gerrit is in 1953 geemigreerd naar Canada. Hij was meubelmaker. Hij moest oom zeggen tegen lange Hen die ook op de foto staat. Lange Hen was een broer van de vader van Gerrit en mijn moeder Nellie."

Piet Builtjes en Johanna van de Mortel en kleine Jacques Builtjes in de Zandstraat thv de Maasstraat

 

 

 

 

 

Piet Giesbers en Piet Builtjes

 

 

 

 

 

 

Op de Gennepse website kwam ik ook een foto tegen van de reisvereniging van “de Koi” Ik ben daar indertijd nog een tijdje voorzitter van geweest. De grote drijfsfeer achter het geheel was echter Johnny Suurbier. We gingen naar de wijnfeesten in Cochem, Bingen, Bernkastel-Kues en Rudesheim. Het waren fantastische reisjes, waar ik met weemoed aan terugdenk.

Rudesheim met Grad Eijkmans Jet van Arensbergen, Cillie Sanders, Mw. Gartsen, Karel van Dijk, Wiel Weber
Rudesheim.Jet Beckers, Jacq Builtjes en Cillie Sanders
Rudesheim. Dries zoon van Jan Jetten met zijn vrienden, die we toevallig in Rudesheim troffen
1959: Grad Eijkmans, Herman Janssen en Gerrit Builtjes uitrustend in de tuin
1959 Lambert v.d Mortel, Grad Eijmans, Herman Janssen, Tony Builtjes Holtermans, Cathrina Kroon-v.d. Mortel
Foto's van de 1e communie van Annie Builtjes, thuis in de Dr Nolensstraat
Foto's van de 1e communie van Annie Nuiltjes, thuis in de Dr Nolensstraat
De jonge Jacques op zijn Franse fiets op weg naar school
In mijn jeugd was het de gewoonte van mijn vader om zondags, na de kerk, met zijn zoon te gaan wandelen in de natuur. Later werd deze traditie voortgezet, maar toen met zijn dochter. Hier enige leuke foto’s bij het langeven. Bij de oude Gennepenaren zeker bekend. In de zomer werd er stiekem gezwommen en in de winter heerlijk geschaatst.
Jaques: "Mijn ouders, Annie, Gonda Groenewald (nicht van mijn vader) en ikzelf in de tuin van de buren"
Jacques: " Hierbij nog enige foto's gemaakt bij het H. Vormsel. Op de foto's:   Mijn ouders, Annie en haar peettante Catharina Kroon-v.d. Mortel.  Annie kijkt op de foto's een beetje vreemd, dat kwam omdat ze op dat moment een oogziekte had en niet tegen de zon in kon kijken."
Schoolfoto van Jacques
Nog volop bezig met de kaderopleiding en net bevorderd tot sergeant bij het Korps Commandotroepen
Met mijn ouder en zus in de tuin
Wandelen met mijn vader