21 weken!!!!

 

Inmiddels is het dus al 21 (!!!!!!!!!!) weken geleden dat ik mijn bezwaarschrift bij de gemeente heb ingediend. Los van de inhoud: dis is schaamteloos! Deze gemeente neemt haar burgers overduidelijk niet serieus.

Met veel navelgestaar durft men dan ook nog te beweren dat het steeds beter gaat... Ze willen volgend jaar wel 12,75% meer OZB van me hebben..,,

 

Voorpagina van 20 augustus....................

1984...

Kent u het boek van George Orwell??? 1984 .

1 keer geen afbeeldingen, maar opmerkingen en wel over de (gemeentelijke) overheid.

Ik heb 17 mei bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente om op verzoek van Albert Heijn "het Wilhelminaplein met het eigen parkeerterrein van Albert Heijn" om te ruilen. Mijn beargumenteerde bezwaar is 18 mei door de gemeente ontvangen. Om de burger enigszins te beschermen is de overheid wettelijk verplicht om binnen 10 weken een besluit te nemen op een ingediend bezwaar. Indien een onafhankelijke bezwaarcommissie om advies gevraagd wordt, kan deze termijn tot uiterlijk 14 weken worden verlengd.

Op 24 augustus is de termijn van 14 weken verlopen...... Niks, naadje, nada. Niet eens een verontschuldiging. Een geplande behandeling door de bezwaarcommissie begin augustus is door de gemeente eenzijdig doorgestreept zonder mij zelfs ook maar in te lichten. Ik zat er dus voor Jan S. Ik zou toen de volgende dag gebeld worden.... Is inmiddels ook alweer bijna 3 weken geleden. Hoe het ook zij: de gemeente overtreedt de wet . (en ongestraft)

En wat kan ik eraan doen?? Ik kan weer bezwaar maken tegen het niet tijdig nemen van een besluit. Dat win ik 100% zeker. Maar wat schiet ik daarmee op?? (kosten en tijd en irritatie). Daar moet u eens om komen. De overheid maakt korte metten met u als u welke termijn dan ook overschrijdt. De burger verliest dan meestal alle rechten.

Overigens ook fraai: afgelopen donderdag (24 aug, aan het eind van de 14 weken termijn) was een onderzoeksbureau het verkeer op het Wilhelminaplein, Emmastraat en AH parkeerterrein aan het inventariseren. Blijkbaar gaat men nu pas het onderzoek doen, terwijl het besluit 4 maanden geleden al genomen is. De overheid.....: laat me niet lachen. Los ervan of ik nu gelijk heb of niet. Ik heb zelden zo'n incapabel stelletje bij elkaar gezien!