De Vitesse "08 verzamelpagina met veel nieuwe, maar ook veel oude foto's (ook onder groepen en onder specials toegankelijk)

Lente op komst

Het lijkt er sterk op dat de lente eraan zit te komen. De bomen botten uit, krokussen, sneeuwklokjes en zelfs narcissen bloeien en de natuur maakt zich duidelijk op voor het voorjaar.

er is veel snoeiwerk verricht zoals hier in de Maaskemp
de krokussen steken hun kop op tussen het blad van het najaar
sneeuwklokjes
en zelfs dus al narcissen
grazende ganzen
en paartjes waterhoentjes
terwijl schoolkinderen van Elckerlyc spelen op de zandbergen van de Niersdijk-aanpassing
Page-toilet

Frank heeft vanochtend wat plaatjes geschoten voor een Pagepark-update en liep toen oa tegen onderstaande oproep aan. Het schijnt inderdaad momenteel heel erg gortig te zijn met de hondepoep. En toiletpapier wordt op het terrein niet meer gemaakt! Vanmiddag zijn we met de telelens naar de andere kant van de Maas gegaan. En buizerds zitten niet alleen in Gennep.

Klik op 1 van beide foto's hierboven voor de Pagepark-update. Foto links: Oproep van bewoners van het Pagepark om de hondepoep op te ruimen, aangezien hun kinderen er spelen. Foto rechts: welkomst-committee op het Pagepark
Klik op 1 van beide bovenstaande foto's voor de foto's vanaf de Oeffeltse kant van de Maas: Foto links: Spiedende buizerd. Foto rechts: gezeicht op het Veerhuis en Gennep
St Raphael, belastingen en de Heikant

Willy Goertz stuurde nog een derde foto van het belastingkantoor (van ik schat zo rond 1960). Het belastingkantoor was toen nog in de Niersstraat, waar vroeger hotel Verzet was en waar nu de apotheek van Gerard Muskens gevestigd is.

De vader van Willy, Chris Goertz is 2e van rechts. Geheel rechts staat Theo Michels . Helemaal links dhr vd Zeeuw
Papier, pennen, typemachines en asbakken. Wie kan mij verder helpen met de namen (ook van de foto links) . Helemaal leuk zouden trouwens nog meer foto's zijn

De Heikant

Bouwlokatie voor 400! woningen. Filmpje van Ton over deze bouwlokatie. Ton schrijft: " je dunt eerst een stuk bos uit, dat mag vergunningsvrij, en vraagt vervolgens voor de overige 16 bomen een kapvergunning aan, want dan lijkt het minder erg (om vervolgens medische gebouwen te plaatsen die 100mtr verderop weer gesloopt worden), zie ook filmpje."

Hans vd Broek stuurde een tijdje geleden bovenstaande foto van de spoor- en trambond St Rapael in 1953 voor café Royal. Nu met bijschrift en de meeste namen.
Twee gemeente-woningen

2 gemeente-woningen worden gerealiseerd: In het Niersdal is een "gemeentewoning" gerealiseerd. Het IVN heeft daar afgelopen vrijdag (22/2) een ooievaarsnest geplaatst. Nol van Est stuurde van de plaatsing een foto-reportage. Als u op de foto rechts drukt, dan opent het album over die plaatsing. Maar daarnaast is de gemeente ook in de Picardie begonnen met de bouw van een `gemeentewoning`

Dat mag tegenwoordig blijkbaar zonder (publikatie van een) vergunning en ook mogen bomen gerooid worden zonder vergunning. Tenminste..... Of heeft ù een verleende bouw- of rooivergunning gezien voor het perceel Picardie 12, waar de gemeente inmiddels bomen gerooid heeft en is begonnen met de bouw van een woning? Ik niet in ieder geval. (Wel een aanvraag voor een ontheffing bestemmingsplan).

Picardie 12: een mysterieuze affaire. De gemeente bouwt hier op deze mooie lokatie een burgerwoning. Na voltooing zal de waarde van huis met grond zo'n 6-7 ton bedragen, schat ik. En dan? Ik zal u het vermoedelijke scenario schetsen: de gemeente ruilt de woning met de bovenmeesterwoning naast de vroegere Martinusschool (en zal de koperskosten (2x) wel voor haar rekening nemen). Vervolgens verkoopt de gemeente die woning (voor sloop) weer aan Nebuvast en koopt dan het oude pand van Sport2000 (de vroegere supermarkt van Jan Linders) ofwel van Jan Linders ofwel van Nebuvast (indien deze het inmiddels van Jan Linders gekocht heeft) en laat dat pand slopen. Nebuvast laat tpv de vroegere Martinusschool een winkel bouwen met daarboven flats en verkoopt die na oplevering weer aan ofwel Jan Linders ofwel een andere vastgoedmaatschappij. Kunt u het nog volgen? Het plan Gennep Centraal schijnt de gemeente (en dus de burger van Gennep) zo'n 4 miljoen te kosten........... De woning aan de Picardie 12 bouwt de gemeente dus uiteindelijk eigenlijk voor Jan Linders!

Bouwen zonder vergunning (of tenminste zonder eenduidig gepubliceerde vergunning), rooien van bomen zonder vergunning, en straks wordt de oude bovenmeesterwoning aan de Brugstraat gesloopt terwijl die op de monumentenlijst van de provincie staat. En dan hebben we het nog niet over de ransuiltjes van de rode lijst of hoe dit hele verhaal nu precies financieel in elkaar steekt. Het zijn tenslotte ook uw en mijn centjes.

plaatsing van het ooievaarsnest in het Niersdal door het IVN op vrijdag 22 feb.

Het ooievaarnest in het Niersdal
Aan de Picardie 12 zijn de bomen gerooid, bouwplanken gezet en is de bouwput gegraven

nog wat "sfeerfoto's" van onze "briesende" ouder (zie hieronder)

100 jaar deel 1
Ik kreeg van Robèr Aarnoutse een exemplaar van het boekje dat in 2000 uitgegeven is ivm het 100jr bestaan van slagerij Aarnoutse en zelfs met een persoonlijk bijschrift op blad 2. Ik heb nog aan de schrijver, Wiel van Dinter, gevraagd of hij de oorspronkelijke files nog had, maar klaarblijkelijk had hij ze niet meer. Scannen dus maar, want het boekje is een mooie aanvulling voor de webpagina met bedrijven specials. Nu eerst deel 1 (want het is wel erg veel scannen. Maar misschien krijg ik nogeens de files en foto's)
Briesende ouder, deel 2

Even een nawoord. Ik heb begrepen dat de gemeente inmiddels excuses in tig-voud heeft aangeboden, evenals het uitvoerende bedrijf. Bovendien gaat de gemeente contact opnemen met de school over de uitvoering van de reconstructie-werken aan de Picardie. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Maar toch: wat zegt dit over de betrokkenheid bij de gemeenschap van een gemeente-apparaat en wat zegt dit over de werkelijke service en dienstverlening aan de burger en anders dan die centimeters-dikke nota's en rapporten, waar ze mee schermen?

En hoe moet dat straks worden als we opgescheept zitten met een gemeente Maasduinen die loopt van Molenhoek tot en met Wellerlooi? Betrokkenheid?, weten wat er leeft?, afstand tot de burger? Sommige gemeenteambtenaren van de huidige gemeente Gennep weten nu al niet waar het sportpark in Gennep ligt. Ze komen niet uit Gennep en ze hebben niks met Gennep, maar ze zijn misschien wèl goed in technocratische dingen of het opstellen van nota's. Eerlijk gezegd heb ik liever gemeente-ambtenaren uit Gennep zelf, die in Gennep zelf rondwandelen, boodschappen doen en kinderen op school hebben, zodat ze er wel voor zorgen dat dit soort zaken als op onderstaande foto's niet gebeurt! Wat mij betreft: zeker niet fuseren, maar misschien nog wel terug naar de situatie van vóór 1973!

En wat gedeputeerde Driessen betreft (de man die de discussie over de herindeling namens de Provincie aanzwengelt): hoe legitiem is zo'n provinciebestuur eigenlijk, als slechts 44% van de stemgerechtigden het zinvol vindt om zijn stem uit te brengen? En kunnen we die provincies niet beter opheffen en regio's instellen, zoals bv de regio Nrd Limburg/NO Brabant? Dat lijkt mij een meer zinvolle discussie, dan over het opheffen van Gennep!

Briesende ouder...

Ik kreeg een mailtje van een (briesende) ouder met schoolgaande kinderen op Maria Goretti en wel over de onderstaande situatie. Zonder dat het overlegd is en zelfs zonder dat de school of andere betrokken erover geïnformeerd zijn, is het trottoir bij de school voor de 2e keer in korte tijd open gegraven en is noch het trottoir noch de oversteekplaats voor kinderen toegankelijk. Je vraagt je af wat de zin is van alle uitgebreide verkeerscampagnes ter bescherming van schoolgaande kinderen aan het eind van de schoolvakanties als men op deze manier te werk gaat.

Een stukje uit de betreffende mail: " Als ouder van twee schoolgaande kinderen op basisschool Maria Goretti ben ik boos (zelfs heel erg boos) op en zeer zwaar teleurgesteld in de gemeente Gennep. Zeer waarschijnlijk geldt dit ook voor enkele honderden andere ouders en de kinderen, de directie en het team van basisschool Maria Goretti en wellicht ook die van basisschool de Elckerlyc en de speciale basisschool de Piramide.  Onverantwoord gedrag veroorzaakt door de gemeente. Waarom? Voor de tweede keer wordt dit schooljaar gegraven in de trottoirs van de Picardie tegenover de Maria Goretti. Gevolg is dat kinderen genoodzaakt zijn op de rijbaan te gaan lopen, zij niet oversteken bij de met verkeersbrigadiers beveiligde oversteekplaats, schoolgaande kinderen op de fiets vanaf het centrum gedwongen worden om meer naar links op de rijbaan - waar veel tegemoetkomend snelverkeer rijdt - te fietsen. Daarnaast is de met verkeersbrigadiers beveiligde oversteekplaats nauwelijks meer bereikbaar/bruikbaar. Ik heb hedenavond de schooldirecteur van de Maria Goretti gesproken en die wist mij te melden dat hij ook nu weer op generlei wijze door de gemeente vooraf in kennis is gesteld van de werkzaamheden."

Beloning

Fons stuurde een 4 tal plaatjes met een mailtje, waarin ie zijn afschuw uitspreekt over de onnodige slooppartijen van straatmeubilair, bushokjes e.d. Fons schrijft: "hallo Harm. Het ene bushokje aan de brabantweg is nog niet gerepareerd of het andere ligt alweer in puin. ook de zitplaatsen bij de rondweg liggen in de vernieling. Zou het helpen als we  een beloning uitloven voor een tipgever. Er moet toch iemand zijn die iets gezien heeft. Ik heb er wel € 10.00 voor over, wie volgt ?" En gelijk heeft ie. Niet alleen het vernielen van publieke spullen, maar ook van spullen van particulieren. Om nog maar niet te spreken van het vuil dat overal gestort wordt, de prullenbakken die in brand gestoken worden en het geklieder met verf op gevels en muren. En toch: de helft van de bevolking loopt rond met een camera (in de mobieltjes bv). Signaleren en fotograferen zou mogelijk moeten zijn. Of zouden we met zijn allen te bang zijn?

Inmiddels heeft de gemeente vandaag ook bouwhekken laten plaatsen tpv Picardie 12. We kunnen er niet meer door, Noch de moeders en kinderen, die naar Elckerlyc willen, noch de hondenbezitters, noch degenen die dit als doorsteek vanaf de Picardie naar het kerkplein gebruikten. De familie Peters zal wel terugdenken aan de tijd dat ze hun huis op deze plek tegen hun zin moesten opgeven, omdat de gemeente het perceel nodig had voor een weg....

Hendrix

Carel Stortelder is afgelopen op het dak van de silo van Hendrix-UTD geklommen en heeft de volgende foto's gemaakt. De kerk van Ottersum is toch nog beduidend hoger dan Hobbeltje. :-) Veel plezier

Flamingo's D1-Activia D1: 3-1

Tussen de feestelijkheden van Vitesse ben ik ook nog even de sporthal binnengewipt (ik was toch in de buurt), waar de dames van Flamingo's de dames van Activia versloegen. 3-1.

Daar zag het in de 1e set niet naar uit. Ik heb weliswaar geen verstand van volleybal, maar voor mij had Flamingo's vooral problemen met de service-druk van Activia. Ze verloren de 1e set kansloos en met groot verschil. .In het begin van de 2e set waren de rollen omgekeerd en uiteindelijk wonnen de dames van Flamingo's dus nog gemakkelijk van Activia.

Het hele feestweekend van eeuweling Vitesse

Alle foto's zijn ook beschikbaar in hoge resolutie. Wilt u een foto, stuur dan even een mailtje. Veel plezier.

de receptie op vrijdagavond 15 feb
de spelletjes voor de jeugd op za mi 16 feb
de feestavond op za av 16 feb
de viering en brunch op zo 17 feb

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel