De Vitesse "08 verzamelpagina met veel nieuwe, maar ook veel oude foto's (ook onder groepen en onder specials toegankelijk)

Briesende ouder...

Ik kreeg een mailtje van een (briesende) ouder met schoolgaande kinderen op Maria Goretti en wel over de onderstaande situatie. Zonder dat het overlegd is en zelfs zonder dat de school of andere betrokken erover geïnformeerd zijn, is het trottoir bij de school voor de 2e keer in korte tijd open gegraven en is noch het trottoir noch de oversteekplaats voor kinderen toegankelijk. Je vraagt je af wat de zin is van alle uitgebreide verkeerscampagnes ter bescherming van schoolgaande kinderen aan het eind van de schoolvakanties als men op deze manier te werk gaat.

Een stukje uit de betreffende mail: " Als ouder van twee schoolgaande kinderen op basisschool Maria Goretti ben ik boos (zelfs heel erg boos) op en zeer zwaar teleurgesteld in de gemeente Gennep. Zeer waarschijnlijk geldt dit ook voor enkele honderden andere ouders en de kinderen, de directie en het team van basisschool Maria Goretti en wellicht ook die van basisschool de Elckerlyc en de speciale basisschool de Piramide.  Onverantwoord gedrag veroorzaakt door de gemeente. Waarom? Voor de tweede keer wordt dit schooljaar gegraven in de trottoirs van de Picardie tegenover de Maria Goretti. Gevolg is dat kinderen genoodzaakt zijn op de rijbaan te gaan lopen, zij niet oversteken bij de met verkeersbrigadiers beveiligde oversteekplaats, schoolgaande kinderen op de fiets vanaf het centrum gedwongen worden om meer naar links op de rijbaan - waar veel tegemoetkomend snelverkeer rijdt - te fietsen. Daarnaast is de met verkeersbrigadiers beveiligde oversteekplaats nauwelijks meer bereikbaar/bruikbaar. Ik heb hedenavond de schooldirecteur van de Maria Goretti gesproken en die wist mij te melden dat hij ook nu weer op generlei wijze door de gemeente vooraf in kennis is gesteld van de werkzaamheden."

Beloning

Fons stuurde een 4 tal plaatjes met een mailtje, waarin ie zijn afschuw uitspreekt over de onnodige slooppartijen van straatmeubilair, bushokjes e.d. Fons schrijft: "hallo Harm. Het ene bushokje aan de brabantweg is nog niet gerepareerd of het andere ligt alweer in puin. ook de zitplaatsen bij de rondweg liggen in de vernieling. Zou het helpen als we  een beloning uitloven voor een tipgever. Er moet toch iemand zijn die iets gezien heeft. Ik heb er wel € 10.00 voor over, wie volgt ?" En gelijk heeft ie. Niet alleen het vernielen van publieke spullen, maar ook van spullen van particulieren. Om nog maar niet te spreken van het vuil dat overal gestort wordt, de prullenbakken die in brand gestoken worden en het geklieder met verf op gevels en muren. En toch: de helft van de bevolking loopt rond met een camera (in de mobieltjes bv). Signaleren en fotograferen zou mogelijk moeten zijn. Of zouden we met zijn allen te bang zijn?

Inmiddels heeft de gemeente vandaag ook bouwhekken laten plaatsen tpv Picardie 12. We kunnen er niet meer door, Noch de moeders en kinderen, die naar Elckerlyc willen, noch de hondenbezitters, noch degenen die dit als doorsteek vanaf de Picardie naar het kerkplein gebruikten. De familie Peters zal wel terugdenken aan de tijd dat ze hun huis op deze plek tegen hun zin moesten opgeven, omdat de gemeente het perceel nodig had voor een weg....

Hendrix

Carel Stortelder is afgelopen op het dak van de silo van Hendrix-UTD geklommen en heeft de volgende foto's gemaakt. De kerk van Ottersum is toch nog beduidend hoger dan Hobbeltje. :-) Veel plezier

Flamingo's D1-Activia D1: 3-1

Tussen de feestelijkheden van Vitesse ben ik ook nog even de sporthal binnengewipt (ik was toch in de buurt), waar de dames van Flamingo's de dames van Activia versloegen. 3-1.

Daar zag het in de 1e set niet naar uit. Ik heb weliswaar geen verstand van volleybal, maar voor mij had Flamingo's vooral problemen met de service-druk van Activia. Ze verloren de 1e set kansloos en met groot verschil. .In het begin van de 2e set waren de rollen omgekeerd en uiteindelijk wonnen de dames van Flamingo's dus nog gemakkelijk van Activia.

Het hele feestweekend van eeuweling Vitesse

Alle foto's zijn ook beschikbaar in hoge resolutie. Wilt u een foto, stuur dan even een mailtje. Veel plezier.

de receptie op vrijdagavond 15 feb
de spelletjes voor de jeugd op za mi 16 feb
de feestavond op za av 16 feb
de viering en brunch op zo 17 feb

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel