Het hele feestweekend van eeuweling Vitesse
de receptie op vrijdagavond 15 feb
de spelletjes voor de jeugd op za mi 16 feb
de feestavond op za av 16 feb
de viering en brunch op zo 17 feb
15 februari 2008

Is het 100 jaar geleden dat Vitesse "08 werd opgericht. Onze Gennepse voetbalclub, even oud als Feijenoord Rotterdam. Dit eeuwfeest wordt dit jaar dan ook volop gevierd met allerlei activiteiten, te beginnen dit weekend, want 15 februari is de èchte dag van het jubileum. Bij ons thuis was ik de enige voetballer, de anderen waren (en zijn) allen verknocht aan Volleybal. Maar ikzelf heb in mijn jeugdjaren bij Vitès gespeeld, ben in totaal zo'n 16 jaar jeugdleider geweest (9 jr in de 70-er/80-er jaren en 7 jaar vanaf ca 1996) en heb ongeveer 5 jaar oud papier opgehaald (indertijd nog vanaf de Groes). Ik heb nog goede herinneringen, vooral aan de jeugdleidersvergaderingen in de zaal van café Royal onder Toon Akkersdijk en de jaarlijkse jeugdleidersfeesten in de 70-er en begin 80-er jaren. En het oud papier ophalen? Tonnie Jansen had indertijd de leiding en het was 's morgens niet makkelijk om uit je nest te komen. Ik heb er overigens wel geleerd dat lichamelijke inspanning misschien wel de beste remedie tegen een kater is. Goof ging zelfs mee omdat ie het leuk vond. En hij was niet eens lid. Vanwege het jubileum een 3tal foto's uit mijn eigen privé-album. En, alhoewel dit een fotogalerij is, toch wat toelichting over hoe dat toen ging, zo'n 30jr geleden:

17 aug 1979: op mijn trouwdag vormden Vitesse-pupillen een erehaag voor de jeugdleider en zijn bruid bij de Martinuskerk. We wisten van niks, zodat het een grote verrassing was op die vrijdagmiddag in 1979. Erg leuk. Ik weet nog dat ik Huub Kroon gevraagd heb of er iets voor de kinderen geregeld was. Ik hoop dat ze iets gehad hebben...

1978 (Hier met Gerrit Bindels): trainen (en soms ook voetballen) op de Kellerberg. Voor de jeugd van tegenwoordig: kijk eens goed hoe de goal, het net, het veld en het hok op de achtergrond eruit zien. Er was ook geen verwarming of warm water (en 's winters ook geen koud water). Ik herinner me dat de ballen loodzwaar waren en om de haverklap met een handpompje opgepompt moesten worden. (als de ballen tenminste niet in de tuinen van de huizen aan de Heijenseweg geschopt waren en we ze van de bewoners niet terug kregen).

En verder heb ik wat oude plaatjes van Vitesse van her en der op deze website bij elkaar gezet: De Vitesse "08 Verzamelpagina

30jr geleden moest je nog als jeugdleider in je uppie met zo'n 13-15 jongens van een jaar of 11 door weer en wind naar oa. Siebengewald, Vierlingsbeek en al die andere plaatsen fietsen. Geen ouders die meegingen en er was zeker nog geen vervoer per auto, zoals tegenwoordig. De fietsen fietsten volgens mij ook nog een stuk zwaarder dan tegenwoordig. En het viel niet altijd mee. Sommigen fietsten langzaam, anderen snel. Dan moest je je eerst laten afzakken om de langzamen aan te sporen en vervolgens weer naar voren spurten om de snelsten af te remmen. Dan had ik de pijp al leeg bij de aankomst bij het voetbalveld van de tegenstander. Het volgende probleem was dat de jeugdleider van het uitspelende team de wedstrijd floot en dat beide teams een grensrechter moesten leveren. En in je eentje kun je niet zowel scheids- als grens-rechter als leider zijn. Dus dan probeerde je maar iemand langs de lijn te vinden die bereid was om als grensrechter op te treden en hoopte je verder dat de reserves zich een beetje zouden gedragen, terwijl je zelf de wedstrijd aan het fluiten was. Vooral in Siebengewald en Vierlingsbeek kwam daar dan nog het commentaar en het geroep van meestal wat oudere mannen langs het veld bij, die het nooit eens waren met je beslissingen en die bij tijd en wijlen allerlei verwensingen naar je hoofd slingerden. Overigens hoorden die mannen meestal niet bij het team van de tegenstander, maar brachten ze waarschijnlijk de hele zaterdag op het voetbalveld door. In veel andere plaatsen ging het echter wat gemoedelijker. Maar in je uppie zijn was niet altijd even prettig. Ik herinner me zo'n wedstrijd uit in Haps tegen Hapse Boys. In mijn uppie met 14 jongens op de fiets naar Haps; gelukkig niet zo ver. Ik moest fluiten en in de wedstrijd liep een tegenstander door op onze keeper, Jacky Leenders. Het kraakte en Jacky gilde. Jacky brak zo te zien zijn been....... Eerst Jacky troosten en zo goed en kwaad als het ging "verzorgen", vervolgens vragen of iemand een auto had om naar het ziekenhuis te gaan. Daarna een telefoon opzoeken (en het nummer zien te vinden) om naar Vitesse in Gennep te bellen en te vragen of ze dringend versterking naar Haps kunnen sturen en ook of ze de ouders van Jacky willen informeren. Met de leider van Hapse Boys afgesproken dat hij de wedstrijd verder zou fluiten en een oogje op de jongens zou houden totdat er mensen uit Gennep gekomen zouden zijn. Met de vriendelijke mevrouw met de auto en Jacky naar het ziekenhuis in Boxmeer (ik schaam me nog steeds een beetje voor de modder in de auto). Weet u dat ik nog steeds niet weet hoe mijn fiets van Haps naar Gennep gekomen is en wat de uitslag van die wedstrijd geweest is?

Ganzen en verkeer

Af en toe zou je jaloers worden op die overvliegende ganzen. Geen beperkingen en je kunt gemakkelijk van a naar b vliegen. Dat is met het (auto-)verkeer van mensen wel anders. Vanavond (ma 11 feb) was in het gemeentehuis uitleg aan geïnteresseerden over de plannen om de Weverstraat (vanaf de rotonde) en de Spoorstraat (Zandpoort-Wilhelminaplein) twee-richting te maken. Het voornaamste argument is het te verwachten bouw- en sloop-verkeer voor bejaardenhuis, plan op de Logte en het Bolwerk. Het sluit tevens aan bij de toekomstige plannen (over ca 4 jaar) om de Zandstraat en Brugstraat thv de RABO en Supertex verkeers-luw te maken. Ik heb het al eerder gehad over de plannen voor Gennep-Centraal en het 2-richting verkeer op de Spoorstraat. Zie voorpagina van 9 januari

Het was druk: zo'n 60 mensen waren aanwezig. Nogal wat zorgen werden uitgesproken: over de verkeersveiligheid (vooral mbt de fietsers) op de Wever-rotonde, verkeers- en geluids-overlast op de Weverstraat, het verkeer op de Spoorstraat, het gevaar voor fietsers daar vanwege het ontbreken van vrije fietspaden, de problemen van de aansluiting Wilhelminaplein-Spoorstraat enz enz. De opmerkingen en zorgen worden al dan niet ter harte genomen en verwerkt en vervolgens zal de gemeente opnieuw een voorlichtings-avond organiseren. In de planning zal eerst de Spoorstraat provisorisch 2-richting gemaakt worden, waarna de werkzaamheden aan de Weverstraat kunnen worden uitgevoerd. Daarna is de herinrichting van de Spoorstraat aan de beurt.

Gedenksteen, Page en Mookerheide

Vanochtend (zo 10 feb) is de gedenksteen vanwege het 100jr bestaan van Vitesse onthuld. Henk stuurde een foto en vertelde dat de steen blijkbaar een ontwerp is van Herman Lemmen. Vitesse won overigens vandaag de uitwedstrijd van Nooit Gedacht met 0-1 en staat fier alleen aan de leiding in de 4e klas H.

Frank heeft vandaag een update gemaakt van het Pagepark. Druk hiervoor op de foto links van de sky-line van Gennep, zoals die tegenwoordig is vanuit de Maria Roepaan. Achter de huizen aan de Picardie zien we het Hobbeltje op de kop van het Pagepark verrijzen.

En Frank is ook naar de Mookerheide geweest en heeft een aantal plaatjes geschoten van de omgeving. Het was vandaag stralend weer en heel erg warm voor de tijd van het jaar, maar het zicht was minder dan te verwachten zou zijn geweest.

Piet Manders stuurde de uitslag van de kiender-optocht van 5 februari

Ik had het recent over Frans Teunissen, wiens vader een schoenzaak op Emmastraat 10 had. Frans heeft een eigen site, met de familie-lijnen van de fam Teunissen. Veel plezier.

Meer namen

Bij een aantal klassen van de (M)ULO/MAVO zijn (dankzij Nellie) namen gezet (druk op de foto): (ook bij een aantal ander klasse-foto's zijn enkele namen bijgeplaatst: album MAVO)

1967-1968 1e klas

1969-1970 3e klas

1970 2e klas

Schade inhalen

Ik moet de "schade" nog inhalen, die ik opgelopen heb vanwege de carnaval. Ik heb namelijk nog mailtjes gekregen van Frans Teunissen, Hans vd Broek, Ria Hoesen en Piet Brouwers met daarbij foto's, informatie over namen van de klassefoto's en ga zo maar door. Daarnaast ook verzoeken voor afdrukken van foto's. Maar dat laatste kunt u dus vrij gemakkelijk zelf regelen, door de foto vanaf deze website op uw eigen computer op te slaan en dan te laten afdrukken. Voor eigen gebruik mag dit altijd. Maar terug naar de nieuwe foto's en informatie: Hans vd Broek is overigens zoon van de vroegere wethouder en Frans Teunissen is zoon van Gerrit Teunissen, die een schoenmakerij had aan de Emmastraat 10. In 1962 heeft een neef (Frans Teunissen!) de schoenmakerij overgenomen. Het gezin van Gerrit Teunissen is in 1964 verhuisd naar Steendalerstraat 78.

1e klas schooljaar 1955-1956 met juf Bernards (foto en namen van Mies Claessens) Ria Hoesen wist een aantal aanvullingen:

Linkse rij:

Bank 1: ? en Mariette Gunneweg Bank 2: Nellie Fleuren en ? Bank 3: Marijke de Boer en ? Bank 4: ? en Dotje van Bergen. De laatste 2 banken weet ik niet.

Rechtse rij: Bank 1 midden Thea Holla. Met op bank 2 van de rechtse rij, met op 1e links Ria Hoesen, Liesje Kroon en Betsy van Bracht Bank 3 midden: ik dus (Mies Claessens), rechts Kitty Dinnessen Bank 4 rechts: Dinie van de Logt.

 

 

1950-1951 klas 6. Frans Teunissen had de volgende informatie:

Bovenstaande foto stamt uit het schooljaar 1950/1951 Klas 6 van de Martinusschool met meester Beckers als klassedocent. Hij heeft ons  overigens niet het hele jaar es gegeven. Vanwege ziekte is hij een tijd uit de running geweest. Zijn functie werd toen overgenomen door de vrouw van Teun Metselaars (Zus Lueben). Bovenste rij vlnr: Meester Beckers, Johan Voots, Herman van Duuren, Henk Wevers, Piet Peters, Theo Derks, Joop Thissen

2de rij vlnr: Frans Teunissen, Vinc van de Ven, Stefan Raben, Wim Loock, Chris Janssen, Gerard Bernards, Piet Vullings, Jan Bindels, Theo Artz, Theo Peters, Bennie Damink

3de rij vlnr: Cor Aarnoutse, Theo Hendriks, Gerard Peters, Joop Thissen, Cees Heuvelmans, Gerard van Riet, Appie Voots, Theo Derks, ?????, Fons Rievers

Voorste rij vlnr: Jan Slungers, Harrie Keysers, ??? Deters (woonde op de Heijenseweg), Piet Peters, Jeu Noy, Rob van de Zeeuw, Thieu Verhasselt, Frans van de Kamp

Dit is de derde klas van de Martinusschool met als onderwijzer Wim Havekes uit Oeffelt (in 1993 overleden) en het hoofd van de school: Beckers. De foto is in 1947 gemaakt op de speelplaats. Harrie Janssen uit Heijen bevestigt dat de 2e leraar meester Havekes is, die aan eind schooljaar 56/57 naar de LTS in Gennep vertrok. Han Albers, nu woonachtig in Loosdrecht en de auteur van de column in de Maas&Niersbode hielp ons verder: Het is de derde klas van de Martinusschool , misschien ook nog een deel van de vierde klas. Een aantal jongens kan ik me herinneren.

Fons Keijsers: "Met hulp van Thieu Verhasselt en het  ijzeren geheugen van Jan Bindels bij deze de naar alle waarschijnlijkheid juiste namen op bijgaande schoolfoto; vlnr. bovenste rij; Theo Derks-Toon Kersten-Theo Peters-Stefan Raben. 2e rij ; Dieter Bouman-Thij Peters-Jan Bindels-Chris Janssen-Gerrit Thissen-Joop Thissen- Theo Artz-Oscar Velemans-Johan Voots- Leo Peters-Wim Loock-Bennie Damink. 3e rij ; meester Jan Beckers-Wimke Hoesen-Gerard Bernards-Cor Aarnoutse-Theo Derks Sjaak Dechamps-Theo Janssen-Fons Rievers-Piet Vullings-Vinc v/d Ven-Frans Teunissen Jan Slungers-Gerard Kaspers-meester Wim Havekes. 4e rij ; Wim Kusters-Henk Wevers-Frans v/d Kamp-Theo Hendriks-Gerard van Riet-Rob v/d Zeeuw Louis v/d Zeeuw-Huub Kroon-Joop Thissen-Gerard Paters onderste rij; Jeu Noy-Piet Peters-Guus Kersten-Thieu Verhasselt-Herman van Duuren-Harrie Keijsers Henk Cornelissen en Piet Peters. *Appie (tegenwoordig Ab) Voots ontbreekt op deze foto."

1968 (Met dank aan John Hofmans): Willy Goertz zorgde voor verbetering (2x zelfs). Ook Albert Schoenmakers had nog 1 en Hans Lamers had nog meerdere aanvullingen. Tenslotte gaf Piet Brouwers nog een aantal aanvullingen en verbeteringen.

Boven vlnr: Jan Wennekers, Nico Bottenberg, Bennie Alofs, Frank Smits, Karel Stortelder, (?), Henk Roosenboom , Gerrie Gossens, Leon Willems, Jos Geulen, Erik Peters, Piet Brouwers, Rob Brouwers.

Midden vlnr: Toon Noy, Wiel de Rütter, Geert Noy, Hans Lamers, Pieter Schoenmakers, Arno van Riet, Elzart Sluiters, ?, John Hofmans, Willy Goertz, René van Est.

Onder vlnr: Peter Janssen, Paul Corstjens, Theo Beumeler, Henk Könings, ?, Frans Schim, Jos Duffheus, Patrick Hendriks, Bas Thissen, Jan Mooren,Wim de Beer, Harry Schutte, .

Bovenstaande foto is afkomstig van Frans Teunissen en is van een misdienaars-reisje in 1951 met kapelaan Sampers. De namen staan bij de foto
Carnavalsoptocht van 1963 met prins Frans 1. De toenmalige prinsenwagen in de Middelweg.
Foto afkomstig van Hans vd Broek. Zijn vader was voorzitter van Sint Rafael. Dat was de afdeling vervoer van de vakbond, de KAB [katholieke arbeidersbeweging]. Deze foto is rond 1960 voor café Royal gemaakt.
Ook afkomstig van Hans vd Broek: 1955: viering van het Norbertusfeest
Huisman for President

Een historische gebeurtenis!!

De langstzittende President ooit werd vrijdag-avond gehuldigd aan het Straatje in Gennep.

Pastoor (deken) Huisman werd gehuldigd omdat hij 25jr president van de Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas is. Voorwaar een historische gebeurtenis. En zoals u weet staat er meer historie te wachten, want de Gennepse harmonie bestaat dit jaar 190jr.

Voorzitter Mat Rutten reikte de zilveren harp uit. Ik ben benieuwd of dhr pastoor dit ook vermeldt op zijn eigen website: www.levensnavigator.nl

Fotograaf: Goof

Jubileum

Het kan u niet ontgaan zijn , dat Vitesse"08 dit jaar haar 100jr jubileum viert (evenals bv een clubje als Feijenoord).

Er wordt een jubileumboek uitgegeven (ik zag op de kaft zelfs een foto afkomstig van gennep.nu), er is een tentoonstelling in het Petershuis, een feestweekend, sport-activiteiten enz enz. Teveel om op te noemen.

Vitesse heeft een speciale website ingericht voor de jubileum-activiteiten, waar u alles kunt lezen.

website jubileum Vitesse"08

En u heeft vast die oranje koe gezien bij Aarnoutse op de stoep. Gennep.nu heeft middels intensief speurwerk met de verborgen camera kunnen achterhalen wat het doel en de betekenis van die koe is. Mis het niet. Druk op de button Vitesse"08 viert 100jr jubileum links.

Een laatste staartje

U had nog wat van me tegoed. Pascal Nogarede heeft 2 CD's gebracht met foto's van zowel het prinsenbal op de Ratel (29 jan 2008), als van de carnavalsviering (rechts) op vrijdag 1 feb 2008.

Veel plezier.

Gemeentelijke fusie

De gemeentes in Noord Limburg kondigen discussie-bijeenkomsten aan over de door hen geplande fusie van de gemeenten Bergen, Mook en Gennep. Zie website gemeente Gennep

"Gaan wij samen? Discussiebijeenkomsten voor alle inwoners:

De gemeentebesturen van Bergen, Gennep en Mook en Middelaar willen graag uw mening weten voordat zij besluiten over een mogelijke fusie van onze drie gemeenten. Wij onderzoeken of samengaan in één gemeente voordelen kan hebben. En wij willen ook graag weten hoe u hierover denkt. Wat verwacht u van de dienstverlening van de gemeente? Wat zijn uw wensen en behoeften? Wat moeten we als gemeente bieden om daar aan tegemoet te komen? Is dat te realiseren als onze drie gemeenten samengaan of moeten we daarvoor apart blijven?

Onder het motto Gaan wij samen? organiseren wij de komende tijd een reeks discussiebijeenkomsten in (bijna) alle kernen van de drie gemeenten. Wij willen met zoveel mogelijk inwoners praten, jong en oud. U bent dus van harte welkom!

Data discussiebijeenkomsten in gemeente Gennep:
28 februari        Milsbeek                                   't Trefpunt
11 maart           Gennep                                    Pica Mare
19 maart           Heijen                                      Schuttershof

27 maart           Ottersum/Ven-Zelderheide         De Pub

Donder en bliksem

Afsluiting van de carnaval op de Markt. Toespraken, het afnemen van de steken, de publieke verbranding van de pop vóór het stadhuis. Tenminste,....., dat was de bedoeling. Bliksemschichten doorkliefden de hemel om 24:00h en felle donderslagen weerkaatsten tegen de gevels rondom de markt en Pluvius zette de hemelsluizen open, zodat alles en iedereen die zich buiten waagde in no-time doorweekt zou zijn. John Hofmans blies het spektakel af en zette de kar met de pop voor de Kroon. De geluids-installatie werd afgebroken en de carnaval werd binnen in de Kroon afgesloten. Om 10 over 12 kon men dan toch nog naar buiten, onder een na-druppelende hemel, om toch de pop in de hens (proberen) te steken, het Genneps volkslied te zingen en voor ruim 9 maanden afscheid te nemen van carnaval. En wat restte? Een achtergebleven masker op een natte, spiegelende markt.... (druk op 1 van de foto's voor een korte impressie)

John Hofmans blaast de happening af, verplaatst de pop naar de Kroon en rent weer naar binnen
met vereende krachten wordt geprobeerd de doorweekte pop in brand te krijgen
moeizaam brandende pop
met schorre stem, maar uit "volle" borst wordt het Genneps volkslied gezongen
eenzaam masker blijft achter op de markt
Bijna aan de finish

Inderdaad: bijna aan de "finish". Ik vermoed dat ik inmiddels de meest complete en uitgebreide fotoverzameling ooit heb van een carnaval in Gennep en nog wel met soms erg mooie foto's; en u heeft die dus ook, via deze website.

Ook Marco heeft vandaag foto's gemaakt en niet alleen van de boerenbruiloft op de Markt, maar ook het vervolg van de bruiloft in PicaMare.

U ziet een mooie reportage met de felicitaties, de prijsuitreiking, het optreden van Sherilyn en van de dansgarde en natuurlijk het feestgedruis in PicaMare. Veel plezier.

En Marco, Govert, Pascal en Gerrie: bedankt voor jullie zeer gewaardeerde bijdragen!!

Carnaval op een rijtje

Omdat al die albums wellicht wat onoverzichtelijk worden, zet ik hier alles nog eens op één rijtje. Veel plezier:

Kinder-boerenbruiloft (dinsdag, Harm)
Kinder-boerenbruiloft (dinsdag, Govert)
optocht Heijen (maandag, Gerrie Franken)
Krumelbal (maandag, Marco)
Optocht Ottersum (maandag, Harm)
optocht Gennep (uitgebreid) (zondag, Harm)
optocht Gennep (kort) (zondag, Harm)

Mèrtzitting (za) album 1, Harm
Mèrtzitting (za) album 2, Harm
Mèrtzitting (za) filmpje, Harm
carnaval op de Ratel (vrij, Pascal)
Bonte Avond Maria Goretti (do, Govert)
receptie prins Twan I (za 26 jan, Harm)
Griezelbal (zo 27 jan, Marco)
Jeugd-boerenbruiloft en kinder-optocht

Dinsdagochtend ging vanuit PicaMare de stoet op weg om bruid en bruidegom op te halen voor de jeugd-boerenbruiloft. Het was net wel / net niet droog en het zonnetje liet helaas verstek gaan. Maar dat mocht de pret niet drukken en de plechtigheid niet verstoren. Jakob (voor de laatste keer waarschijnlijk) kon het paar in de on-echt verbinden en de verzamelde joekskapellen bliezen hun longen uit het lijf.

Na de voltrekking ging de kinder-optocht vooraf gegaan door de joekskapellen, de Colorado-expres en met de diverse prinsenwagens aan het eind, in optocht naar PicaMare voor de verdere feestelijkheden. De kinderen waren natuurlijk wèl benieuwd wie welke prijs gewonnen had.

Paul Wessels had in ieder geval als jury-lid alles aandachtig bekeken (alhoewel ik wèl zag dat ie een muisje van een van de deelnemers aan nam..). Twee albums maar liefst: van mij en van Govert, die ook mee is geweest met het ophalen van bruid en bruidegom. Veel plezier.

En even terzijde: 2 veel minder leuke berichten staan vandaag weer in de Gelderlander. Allereerst is hotel de Kroon blijkbaar gisteravond overvallen en is Marjan daarbij geslagen. En verder dan de al eerder vermelde diefstal van de herdenkingsbordjes met de namen van de gevallenen van WOII bij de Niersbrug. Voor beide voorvallen geldt: schandalig en treurig.

mijn album
album van Govert

Optocht Heijen (ma 4 feb)

Dankzij Gerrie Franken hebben ik, en u, nu ook een album dat een impressie geeft van de optocht in Heijen op maandag 4 februari.

Krumelbal van de Coloradokevers

Nadat Marco zaterdag aan de Mèrtzitting en zondag aan de optocht had meegedaan, was ie maandag weer paraat met zijn fototoestel bij het Krumelbal van de Coloradokevers in PicaMare.

Marco vertelde dat het reuze-gezellig was en, aan de foto's te zien, overdreef hij niet. Een uitgebreid album van dit Krumelbal van 2008

De optocht in Ottersum

Op carnavalsmaandag is, zoals gewoon, weer de optocht in Ottersum. Het weer zag er de gehele maandag niet best uit, maar stipt om 2 uur, bij begin van de optocht, stopte het met regenen.

En het was een mooie optocht met wagens die in Gennep niet onder de draden en niet tussen bomen en lantaarnpalen door zouden kunnen. Druk op de foto links voor een impressie.

De optocht van 2008

De optocht van 2008. Erg mooi, evenals het weer. Meer deelnemers zelfs nog dan in 2007. Het meest uitgebreide album vindt u onder de foto links. Ik heb ook een verkorte versie gemaakt voor degenen, die het allemaal wat èrg veel vinden. Die verkorte versie vindt u onder de foto rechts.

De files staan in 3 formaten: de kleinste (thumbnails), een tussenformaat èn, als u doorklikt, het grootste formaat. Na het openen van het grootste formaat kunt u de foto opslaan op uw eigen computer en eventueel laten afdrukken.

Als u de foto voor publicatie wilt gebruiken, dan wel graag bronvermelding.

De foto links heeft, als u goed kijkt, trouwens een dubbele bodem. Voor wie het niet snapt: LINK.

Veel plezier.

Piet Manders stuurde de officiële uitslag
De Mèrtzitting 2008

De Mèrtzitting 2008. Een stralend zonnetje, een volgepakte markt, zo'n 2 tot 3000 mensen, die het reuze naar hun zin hadden. Aangevuurd door vorst Theo en in stemming gebracht door een schare aan artiesten, te beginnen met buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat, die hun winnende schlager ten gehore brachten en met als finale een spetterend optreden van Beppie Kraft.

En ook Gennep.nu was vertegenwoordigd, zoals u op de foto kunt zien. 2 foto-albums en een film-impressie. Druk op de foto voor het album of de film die u wilt bekijken. Veel plezier

fotoalbum 1
fotoalbum 2
filmpje
Bonte Avond Maria Goretti en de Ratel

Donderdagavond hield Maria Goretti haar "Bonte Avond" ivm Carnaval in PicaMare.

Govert was present en heeft een impressie gemaakt van deze avond. Thom (Basten) is prins.

Druk op de foto links voor dit web-album.

Veel plezier

En vrijdag-ochtend was het raak op de Ratel. Pascal Nogarede was present: " Om 9.00 uur was prins Twan, prinses Nena, kleuterprins Freek, natuurlijk samen met Bombakkes, Muuj en ziek en Coloradokevers al aanwezig. Na de felicitaties over en weer, natuurlijk ook aan onze prinses Emmely, nog even de polonaise, zingen en veel dansen. Om 10 uur begon de 1e modeshow en om 11 uur de 2e modeshow. Het was een super gezellige morgen"
Ansichten

Nog even en het carnavals-geweld barst los. Vanavond al de bonte avond van Maria Goretti, morgenmiddag op de Ratel. Morgen is ook scholenbezoek, 's avonds de sleutel-overdracht, zaterdag de Mèrtzitting en ga zo maar door.

Vanavond is er trouwens ook nog een raadsvergadering, oa over het "welstandsbeleid". Wat een woord trouwens "wel-stand". Mijn mening kent u: vrij-geven en dit hinderlijke, willekeurige en arbitraire obstakel afschaffen met uitzondering misschien van voor de historische kern en voor monumenten. We zullen zien. Maar ook al gaat het voorstel van B&W door: Ik heb op de vliering nog ergens een diploma liggen, waarmee ik me kan laten inschrijven in het officiële architekten-register. Dan heb ik zelf tenminste geen last van welstand want als je in dat register ingeschreven bent, nemen ze aan dat het goed is en hoef je niet naar welstand. Misschien moest ik dat zowiezo maar doen: kan ik me officieel "architekt" noemen. Wel geinig.. Maar nu, voor de carnaval losbarst, nog even wat ansichten, waar ik vooral de 1e ansicht, van de Niersstraat, bijzonder vind. Oordeel zelf. (later krijg ik de ansichten wellicht nog met betere resolutie)

Niersstraat rond 1900 (vanaf de Niersbrug)
Aurora 1945
Markt ca 1930
Markt ca 1920
Zandstraat ca 1955
Prinses Emmely

Ook op de Ratel vieren ze carnaval.

 

Vandaag (di 29 jan) was het prinsenbal op de Ratel en heeft de Hei er weer een prinses bij en wel prinses Emmely.

(met dank aan Pascal Nogarede)

Verder kreeg ik een mailtje van Peter Laaracker die verleden week om deze reden ook in "Hart van Nederland" op SBS6 verscheen.

De brommobiel van Peter (die in de flat Torenzicht aan de Nieuwstraat woont) is namelijk gestolen. De brommobiel stond aan de Nieuwstraat geparkeerd. Volgens Peter zijn er al meer brommobielen gestolen, hetgeen de eigenaren, en zeker als ze slecht ter been zijn, ernstig dupeert. Een trieste affaire en zeker als ze niet voor diefstal verzekerd zijn zoals bij Peter.

Oótersum (of is het Maskottersrijk?)

Enfin: Saïma mag dan naar Arnhem verhuisd zijn, ze is ons niet vergeten. Saïma stuurde mij een mailtje met een serie klasse-foto's van over de Niers van haar broertje en zusje. (Saïma is Saïma van Dijk-Cobussen en fervent geboortekaartjes-verzamelaarster (mooi puzzel-woord trouwens) en website-bouwster. LINK en LINK )

Er zit overigens ook een foto van Hezeland bij. De foto's zal ik, zoals gewoon ook in de betreffende school- en klasse-albums opnemen. (Heeft ù nog foto's of weet ù nog namen bij de foto's die al op de site staan, geef dan even een seintje)

Als we dan toch al aan de andere kant van de Niers geraakt zijn: Piet Manders stuurde de statiefoto van de nieuwe prins van de Maskotters, prins Roel 1. Vader Paul was eerder Prins bij de Maskotters, zijn oom Sjaak was de 25e prins in het Maskottersrijk. Moeder May was dansmarietje en leidster van de Ottersumse dansgarde. Zijn ouders zijn eigenaar van café De Pub. De Prins maakt deel uit van carnavalsgroep Kemmasothic. Hij houdt op de zaterdag voor carnaval receptie in zaal de Pub (waar anders?).

Maar nu eerst verder met de klassefoto's van Saïma. Ze zou nog proberen namen te achterhalen. Veel plezier.

1979-1980 Ottersum-juf Marjo
1981-1982 Ottersum
1982-1983 Ottersum
1983-1984 de Brink
1983-1984 de Brink
ca 1983 schoolzwemmen (Goorseweg)
1984-1985 de Brink
1984-1985 de Brink
1986 1e communie Ottersum
1987-1988 de Brink
ca 1987 Ottersum
1987 1e communie Ottersum
1989-1990 de Brink
1989-1990 de Brink
1990
1993-1994 brugklas Hezeland
Gennepenaar in de eredivisie

Vanmiddag (zo 27 jan) speelde VVV thuis tegen Heracles Almelo. En bij VVV speelt een Gennepenaar. Niels Fleuren is vaste kracht als linksback van VVV. Niels zit overigens ook in de voorselectie van het Olympisch elftal van Foppe de Haan.

Ik was door mijn zoon Frans meegenomen naar de wedstrijd van VVV. Niels heeft in een grijs verleden overigens bij Vitesse'08 met mijn zoon in een team gespeeld, waar Gerard Janssen trainer was en Hans Thissen en ik de begeleiders.

Helaas verliep de middag desastreus voor VVV. Het werd 5-0 voor Heracles, dat feller was en enorm effectief in het benutten van kansen. Voor Niels was het helemaal vervelend dat ie schuldig was aan de 4e goal van Heracles. Binnendoor uitverdedigen was iets waar we 10 jaar geleden in de jeugd van Vitesse ook al voor waarchuwden. Dat is nu eenmaal bloedlink, zoals Niels vandaag ook weer merkte.

Volgende keer beter. Maar het blijft natuurlijk erg leuk dat een Gennepenaar in de eredivisie speelt. Als u op de foto links klikt, dan opent een album met enige foto's van de wedstrijd. (bij het begin traden Bram en Ruud op, de winnaars van het LVK 2008, met het lied 'De Kriebels' )

Receptie Prins Twan van Bombakkes (26 jan)

Zaterdagavond 26 jan was in Picamare de receptie van prins Twan van Bombakkes. Een foto-impressie plus tevens een kort filmpje. Druk op de linker foto voor de foto's en op de rechter foto voor het filmpje. Veel plezier.

Griezelen

Marco Thijssen heeft foto's gemaakt van het griezelbal van de Coloradokevers, gisteravond (25 jan) in Picamare. En vandaag heb ik een paar plaatjes gemaakt in het Gennepse.

25 jan: Griezelbal van de Coloradokevers in Picamare
Zaterdag 26 januari 2008: Gennep. (vanaf de Maas, Niersdijk, Zaterdagmarkt, maar ook: hoe ziet een kamer in het nood-bejaardenhuis er uit)
Huren

Ik heb gehoord dat volgende week geloot wordt tussen de mensen die ingeschreven hebben voor de flats in het hobbeltje, de nieuwe flat op de kop van het Pagepark, waar van Wijnen inmiddels de bovenste verdieping bereikt heeft. Er zijn 3 typen flats, waarbij vooral type c erg geschikt is voor starters. De kale huurkosten van type c bedragen namelijk € 323. Er zijn helaas maar 4 van dergelijke flats beschikbaar (1e en 2e verdieping). Type b moet € 471 en type c € 506 kosten per maand exclusief de service-kosten van € 26,10 per maand. Voor de geïnteresseerden de brochure met de beschrijving en de plattegronden:

Vogels en hedera

Dit weekend is de "tuinvogeltelling" van de vogelbescherming Nederland. Iedereen wordt gevraagd om 1 uur lang de vogels in zijn/haar tuin te tellen en dit op te geven. Hiervoor heeft met een formulier gemaakt met daarop de 20 meest bekende vogels die in de tuin kunnen voorkomen. FORMULIER. Kijk op de speciale website voor nadere uitleg. Ook kunt u hier meer informatie over de vogels vinden, hoe u ze het best kunt voeren en welke geluiden ze maken.

website

Ook buiten de tuin zijn er meer dan genoeg vogels. Maar buizerds, ransuilen, zwanen, ganzen, meerkoeten, fuuten, waterhoentjes, meeuwen ed, die u bv langs de Niers aantreft (zoals bv de meeuwen op de foto links) zult u niet veel in uw tuin aantreffen.

En als u om uw heen kijkt ziet u dat de vogels ook nog steeds bessen kunnen vinden. De bessen van de hedera zijn aan het rijpen. (loop maar eens langs de Groes of door de Martinushof. Hedera is overigens een chique naam voor wat u normaal waarschijnlijk klimop noemt).

En waar u ook loopt, overal ziet u het hobbeltje gestaag aan hoogte winnen. (de 2e foto van rechts, hierboven, is vanaf de Niersdijk) Ze zijn al met de wanden van de 8e verdieping bezig. De dakvloer en de dakopbouw nog, dan zijn ze op hoogte en kan de afwerking beginnen.

En verder: niet vergeten: morgenavond Griezelbal van de Coloradokevers en zaterdagavond: receptie van prins Twan. (beide in PicaMare)

Eéntje is terug

Ik volg natuurlijk de ransuiltjes op de voet. Eén is na 1,5 week teruggekeerd naar de Martinushof. En de andere?

Inmiddels heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat vóór de sloop, in de tuin naast de oude Martinusschool, op een gegeven moment zelfs 13 ransuiltjes tegelijkertijd gesignaleerd zijn. Dat zou dan een kwart % van de totale Nederlandse populatie van deze bedreigde vogels zijn!

Ton stuurde het "vlekkenplan" zoals dat bij de discussie over het Europaplein is gepresenteerd en dat wil ik u natuurlijk niet onthouden. En verder wat plaatjes van vandaag, 22 januari. Eindelijk weer eens zon.

Van het Hobbeltje hebben ze vandaag de 7e verdiepingsvloer gestort en ook bij het nood-bejaardenhuis schieten ze op. En bij de Niers: zou het nu zijn: "Gennep a.d. Niers", of "Gennep achter de dijk"??

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel