Oótersum (of is het Maskottersrijk?)

Enfin: Saïma mag dan naar Arnhem verhuisd zijn, ze is ons niet vergeten. Saïma stuurde mij een mailtje met een serie klasse-foto's van over de Niers van haar broertje en zusje. (Saïma is Saïma van Dijk-Cobussen en fervent geboortekaartjes-verzamelaarster (mooi puzzel-woord trouwens) en website-bouwster. LINK en LINK )

Er zit overigens ook een foto van Hezeland bij. De foto's zal ik, zoals gewoon ook in de betreffende school- en klasse-albums opnemen. (Heeft ù nog foto's of weet ù nog namen bij de foto's die al op de site staan, geef dan even een seintje)

Als we dan toch al aan de andere kant van de Niers geraakt zijn: Piet Manders stuurde de statiefoto van de nieuwe prins van de Maskotters, prins Roel 1. Vader Paul was eerder Prins bij de Maskotters, zijn oom Sjaak was de 25e prins in het Maskottersrijk. Moeder May was dansmarietje en leidster van de Ottersumse dansgarde. Zijn ouders zijn eigenaar van café De Pub. De Prins maakt deel uit van carnavalsgroep Kemmasothic. Hij houdt op de zaterdag voor carnaval receptie in zaal de Pub (waar anders?).

Maar nu eerst verder met de klassefoto's van Saïma. Ze zou nog proberen namen te achterhalen. Veel plezier.

1979-1980 Ottersum-juf Marjo
1981-1982 Ottersum
1982-1983 Ottersum
1983-1984 de Brink
1983-1984 de Brink
ca 1983 schoolzwemmen (Goorseweg)
1984-1985 de Brink
1984-1985 de Brink
1986 1e communie Ottersum
1987-1988 de Brink
ca 1987 Ottersum
1987 1e communie Ottersum
1989-1990 de Brink
1989-1990 de Brink
1990
1993-1994 brugklas Hezeland
Gennepenaar in de eredivisie

Vanmiddag (zo 27 jan) speelde VVV thuis tegen Heracles Almelo. En bij VVV speelt een Gennepenaar. Niels Fleuren is vaste kracht als linksback van VVV. Niels zit overigens ook in de voorselectie van het Olympisch elftal van Foppe de Haan.

Ik was door mijn zoon Frans meegenomen naar de wedstrijd van VVV. Niels heeft in een grijs verleden overigens bij Vitesse'08 met mijn zoon in een team gespeeld, waar Gerard Janssen trainer was en Hans Thissen en ik de begeleiders.

Helaas verliep de middag desastreus voor VVV. Het werd 5-0 voor Heracles, dat feller was en enorm effectief in het benutten van kansen. Voor Niels was het helemaal vervelend dat ie schuldig was aan de 4e goal van Heracles. Binnendoor uitverdedigen was iets waar we 10 jaar geleden in de jeugd van Vitesse ook al voor waarchuwden. Dat is nu eenmaal bloedlink, zoals Niels vandaag ook weer merkte.

Volgende keer beter. Maar het blijft natuurlijk erg leuk dat een Gennepenaar in de eredivisie speelt. Als u op de foto links klikt, dan opent een album met enige foto's van de wedstrijd. (bij het begin traden Bram en Ruud op, de winnaars van het LVK 2008, met het lied 'De Kriebels' )

Receptie Prins Twan van Bombakkes (26 jan)

Zaterdagavond 26 jan was in Picamare de receptie van prins Twan van Bombakkes. Een foto-impressie plus tevens een kort filmpje. Druk op de linker foto voor de foto's en op de rechter foto voor het filmpje. Veel plezier.

Griezelen

Marco Thijssen heeft foto's gemaakt van het griezelbal van de Coloradokevers, gisteravond (25 jan) in Picamare. En vandaag heb ik een paar plaatjes gemaakt in het Gennepse.

25 jan: Griezelbal van de Coloradokevers in Picamare
Zaterdag 26 januari 2008: Gennep. (vanaf de Maas, Niersdijk, Zaterdagmarkt, maar ook: hoe ziet een kamer in het nood-bejaardenhuis er uit)
Huren

Ik heb gehoord dat volgende week geloot wordt tussen de mensen die ingeschreven hebben voor de flats in het hobbeltje, de nieuwe flat op de kop van het Pagepark, waar van Wijnen inmiddels de bovenste verdieping bereikt heeft. Er zijn 3 typen flats, waarbij vooral type c erg geschikt is voor starters. De kale huurkosten van type c bedragen namelijk € 323. Er zijn helaas maar 4 van dergelijke flats beschikbaar (1e en 2e verdieping). Type b moet € 471 en type c € 506 kosten per maand exclusief de service-kosten van € 26,10 per maand. Voor de geïnteresseerden de brochure met de beschrijving en de plattegronden:

Vogels en hedera

Dit weekend is de "tuinvogeltelling" van de vogelbescherming Nederland. Iedereen wordt gevraagd om 1 uur lang de vogels in zijn/haar tuin te tellen en dit op te geven. Hiervoor heeft met een formulier gemaakt met daarop de 20 meest bekende vogels die in de tuin kunnen voorkomen. FORMULIER. Kijk op de speciale website voor nadere uitleg. Ook kunt u hier meer informatie over de vogels vinden, hoe u ze het best kunt voeren en welke geluiden ze maken.

website

Ook buiten de tuin zijn er meer dan genoeg vogels. Maar buizerds, ransuilen, zwanen, ganzen, meerkoeten, fuuten, waterhoentjes, meeuwen ed, die u bv langs de Niers aantreft (zoals bv de meeuwen op de foto links) zult u niet veel in uw tuin aantreffen.

En als u om uw heen kijkt ziet u dat de vogels ook nog steeds bessen kunnen vinden. De bessen van de hedera zijn aan het rijpen. (loop maar eens langs de Groes of door de Martinushof. Hedera is overigens een chique naam voor wat u normaal waarschijnlijk klimop noemt).

En waar u ook loopt, overal ziet u het hobbeltje gestaag aan hoogte winnen. (de 2e foto van rechts, hierboven, is vanaf de Niersdijk) Ze zijn al met de wanden van de 8e verdieping bezig. De dakvloer en de dakopbouw nog, dan zijn ze op hoogte en kan de afwerking beginnen.

En verder: niet vergeten: morgenavond Griezelbal van de Coloradokevers en zaterdagavond: receptie van prins Twan. (beide in PicaMare)

Eéntje is terug

Ik volg natuurlijk de ransuiltjes op de voet. Eén is na 1,5 week teruggekeerd naar de Martinushof. En de andere?

Inmiddels heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat vóór de sloop, in de tuin naast de oude Martinusschool, op een gegeven moment zelfs 13 ransuiltjes tegelijkertijd gesignaleerd zijn. Dat zou dan een kwart % van de totale Nederlandse populatie van deze bedreigde vogels zijn!

Ton stuurde het "vlekkenplan" zoals dat bij de discussie over het Europaplein is gepresenteerd en dat wil ik u natuurlijk niet onthouden. En verder wat plaatjes van vandaag, 22 januari. Eindelijk weer eens zon.

Van het Hobbeltje hebben ze vandaag de 7e verdiepingsvloer gestort en ook bij het nood-bejaardenhuis schieten ze op. En bij de Niers: zou het nu zijn: "Gennep a.d. Niers", of "Gennep achter de dijk"??

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel