Yvonne, Sherilyn en Evert

We kunnen in de Gelderlander lezen (LINK) dat Yvonne Taanman 4 medailles heeft gewonnen op de World Transplant Games in Bangkok. Yvonne Taanman is Yvonne Dieks uit de Steendalerstraat, die vroeger nog bij Flamingo's speelde en ook op het jubileum verleden jaar acte de présence gaf. (zie dat album in Gennep2006) En Sherilyn treedt vanavond op in "So you wanna be a popstar". Sherilyn is 11jr, zat t/m deze zomer op Maria Goretti en zit momenteel in de brugklas op het Elzendaal. Allemaal stemmen dus vanavond op Sherilyn. En Sherilyn is dóór hoor!. En Evert? Ja, Evert heeft dit weekend jubileum, viert afscheid (als deken) en komt terug (als pastoor). De oudste deken van Nederland, de langstzittende deken van Nederland en nu waarschijnlijk ook de enige deken met een eigen website. www.levensnavigator.nl Hij zou zich anders eens vervelen.... Op deze website staat ook het filmpje dat gisteravond op L1 is uitgezonden over het jubileum (en afscheid als deken) van deken Huisman. Het programma van het weekend is overigens als volgt: programma

Flamingo's
Sherilyn op MG
Meestal zie je deze niet. Hij houdt zich meestal erg goed verscholen. De vogels trekken zich weinig van hem aan
Lichte Onpasselijkheid

Hebt u het ook gelezen wat de verantwoordelijke wethouder in de M&N Bode (voorpagina) over het Pagepark durft te stellen bij alle gehalleluja: "het hobbeltje (van het hoge flatgebouw op de kop van het Pagepark) was niet nodig geweest als de bezwaarmakers goed naar het bestemmingsplan hadden gekeken".

Ik weet niet wat u ervan vindt, maar ik vind dergelijke uitspraak bijna schandalig. Dit getuigt van een soort "regenten-cultuur", waar de burger en belanghebbende niet bepaald serieus genomen wordt. Allereerst de uitspraak dat het om een "hobbeltje" zou gaan, terwijl het voor betrokkenen zeer belangrijk zal zijn en ten tweede omdat hier sprake is van sluikse praktijken van de kant van de gemeente. Want wie heeft nu in de gaten dat via dat bestemmingsplan (meer dan 1 jaar vantevoren) rechten worden afgegeven om een 26m hoog gebouw neer te zetten? En dat terwijl de gemeente het de gehele tijd over een brandweerkazerne heeft die men hier neer wil zetten. In het goedgekeurde bestemmingsplan staat deze bestemming zelfs nog uitdrukkelijk genoemd! [BD-Bijzondere Doeleinden-BD- Brandweerkazerne en woondoeleinden] zie gisnet (LINK) En natuurlijk heeft een brandweerkazerne een toren om de slangen te drogen. Wie let er verder overigens op de kleine cijfertjes op zo'n plan?

Je behoort als belanghebbende op een gemeente te kunnen vertrouwen dat deze je uitdrukkelijk informeert als men iets wil gaan doen waar zeer waarschijnlijk bezwaren tegen zullen bestaan of wat sterk afwijkend van het bestaande is. En dàt zou nu fatsoenlijk zijn geweest. Maar dit gedrag... en om dan ook nog laatdunkend over een "hobbeltje" te durven spreken. Van je gemeente moet je het maar hebben, zullen we maar zeggen. Niet dus! Dit is niets anders dan misbruik maken van regeltjes en procedures door de gemeente, en (héél erg wrang) welke regeltjes en procedures eigenlijk bedoeld zijn om de burger te beschermen. Zou hier nu niemand van de raad op reageren?????? Om deze update toch nog een béétje leuk af te sluiten wat plaatjes uit het Niersdal.

Oude en Nieuw

Ze zijn inmiddels druk bezig. Zowel met het slopen van het oude als het bouwen van het nieuwe.

De Brug onder de sloophamer
PicaMare: Links de zaal, rechtdoor de gang langs de zaal
vanuit de toekomstige foyer/bar richting gang en daarachter zaal
ook vanuit foyer (halve slag naar rechts). Rechts is de voorgevel. We zien nog net de trap naar de studio boven. Naar achter gaat het naar de toiletten

Links zien we de zaal. Rechts de trap omhoog naar de studio.

Linksonder weer de foyer met een trap naar de kelder. Middenonder vanuit de foyer naar de zaal en rechtsonder zoals de toegang er momenteel uitziet.

Wordt goedkoop DUURkoop?

Ik kwam vandaag langs de Gennepermolen en zag tot mijn grote verbazing borden als links afgebeeld. Nu zijn de maanmannetjes al in actie geweest bij de sloop van de gebouwen, maar het lijkt erop dat er meer aan de hand is.

De enige verklaring is dat al het puin dat er ligt en waarmee het terrein oorspronkelijk is opgehoogd (voor een appel en een ei) is verontreinigd met asbest. En als dat zo is, dan wordt dat een héél duur grapje en dan zijn de rapen gaar.

Wáár dat puin van afkomstig is?????

Dat kan ik u vertellen en kunt u ook zelf lezen. Het voormalige washuis van de nonnen aan de Doelen. De personages en partijen die een rol speelden in die beslissing komen in het krantenartikel van de M&N Bode uit 1985 (zie hieronder) aan de orde.

Het krantenartikel uit 1985
Vanochtend ronkte er niet één, maar zelfs 2 helikopters boven Gennep, blijkbaar voor de jacht op hennep
De "stadswoningen" aan de Zuidwal worden al afgevoegd
Terwijl Laarackers druk bezig is om de Brug leeg te ruimen. Ze hebben zelfs al een gat in het dak gemaakt.

 

"Gennep Centraal"

Het is nuttig af en toe op de website van de gemeente Gennep te kijken. Er staat nu een mededeling met voorlopig schetsontwerp van "Gennep Centraal", wat het "Bolwerk", Martinushof en de doorsteek van Zandstraat naar kerkplein omvat. De tekening die er staat is wel errug groot, zodat ik voor u het ontwerp in wat handzamer formaat heb gemaakt. Ik weet nu in ieder geval hoe mijn toekomstige route naar Ottersum gaat worden (alternatief is over de Doelen)

"Ongelukje"

Wat zou de afstand hemelsbreed zijn vanaf Laarbruch (vliegveld Niederrhein) tot Gennep? 12 km?

"Volgens de Britse krant The Guardian vond in 1974 op het vliegveld Niederrhein, toen nog Laarbruch geheten, een ongelukje plaats. Ook toen viel een zelfde atoombom als in Elmpt op het beton, toen deze aan een gevechtsvliegtuig gemonteerd zou worden. De aanwezigen kwamen toen eveneens met de schrik vrij."

Dit berichtte het ANP vandaag (3/9) hetgeen door www.nu.nl werd overgenomen. Link naar artikel. Ik word er niet ècht vrolijk van en dat met terugwerkende kracht. Nu weet ik ook wel dat die bommen beveiligd zijn, maar het idee alleen al.

Maar goed dat we dit in 1974 niet geweten hebben. Een atoombom, 10x krachtiger dan die van Hiroshima die men op het beton laat stuiteren op een afstand van zo'n 12km van Gennep.

Vitesse-Nooit Gedacht (Geffen): 3-0

Vandaag (2/9) speelde Vitesse haar 1e competitiewedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Frans en ik kwamen bij rust en het stond al 3-0 voor Vitesse. Ik hoop dat de 1e helft beter is geweest, want de 2e helft was niet ècht om aan te zien.

Nooit gedacht had zelf een paar kansen
halve kans van Vitese
blessure-behandeling
En weer een kans voor Geffen
Maar al met al niet was de wedstrijd in de 2e helft niet leuk.
Reactie van de voorzitter op het vertoonde spel?????

 

Fotoshoot

Volgend jaar viert de harmonie haar 190jr bestaan en Vitesse"08 haar 100jr bestaan. Vandaag hield Vitès een fotoshoot van alle groepen en elftallen met als afsluiting om 18:00h een groepsfoto waarvoor alle leden opgeroepen waren. Gennep.nu was natuurlijk present om een impressie te maken. Dit album is ook toegevoegd aan het album van Gennep2007 en aan het album Gennepse groepen. Overigens worden er volgende week maar liefst 2 jubilea gevierd. Dan wordt namelijk gevierd dat onze deken 25jr in functie is. Persbericht. En verder viert de buurtvereniging van de Balkan dan dat ze 60jr bestaat. Op vrijdag hebben ze een dropping, zaterdag is er een fietstocht met daarna een feest en zondag is er een straatbrunch met een balonnenwedstrijd. En verder: Vandaag is ook het Page-monument geplaatst en heb ik dat maar meteen op de foto gezet. Veel plezier.

Het Page-monument op het Page-park
Bouwwerkzaamheden bij PicaMare
Mooi plaatje van zwanen met op de achtergrond de Niersbrug. Eenden vliegen weg
De Gennepse treurwilg
Geen mooie brug, maar wel een mooi plaatje, met dank aan de zon
Deze steen is ingemetseld bij de trap naar de Niersbrug. Ik vraag me af wat ermee gebeurt als de trap wordt afgesloten
Een van de laatste foto's van de Martinusschool.
Het schieten kan bijna beginnen in de schietbaan.
Poppetje gezien, kastje dicht. De schietbaan wordt toegedekt.
Zwanen zwemmen de zijarm van de Niers op

Cadeautje

Ik heb van Nellie een cadeautje gekregen, waar ik erg blij mee ben namelijk de dubbelgravure links.

De dubbelgravure dateert uit 1758 en toont, hoe kan het ook anders, Gennep. De gravure is gemaakt door Paul van Liender aan de hand van schetsen gemaakt door Jan de Beijer.

De gravure is rond 1760 gepubliceerd door Spilman. Het bovenste deel is een gezicht op Gennep, waar we de bekende torens zien. In het midden de Martinuskerk (bij het oude kerkhof). De toren is niet de huidige toren, want die is (pas) zo'n 150jr oud. Rechts van de Martinuskerk staan het huidige stadhuis en de NH kerk.

Links zien we de graanmolen die vanaf de 15e eeuw op een van de vroegere torens van slot Lonenstein gestaan heeft. Vanwege deze molen hebben we in Gennep een Molenstraat. In de 19e eeuw brandde deze molen af en werd niet weer opgebouwd. De molen werd wel opgebouwd, maar nu aan de Ottersumseweg, de molen die we nu kennen als de Reus.

Op de gravure beneden zien we een beeld, dat we ook anno 2007 goed kennen: de markt en het Gennepse stadhuis.

Voor de gelegenheid heb ik de gravure in een grotere resolutie opgeslagen.

Pokdalig

Wat een pokdalig dingetje daar boven ons hoofd. Maar wel mooi. Niet te geloven dat er iemand op gelopen heeft. FOTO. Overigens zijn in het album van de Martinusschool een aantal namen toegevoegd. Ook is deze foto (schoolreisje 1963, Schiphol) in een veel betere resolutie geplaatst.

Straatfeest

Zoals ik al vertelde was zaterdag 25 augustus een straatfeest in de nieuwste buurt van Gennep. De bewoners van de Papierschepper hadden een heus straatfeest georganiseerd inclusief springkussen voor de kleintjes, barbecue en wat er verder nog allemaal nodig is voor een gezellig feest. En gezellig was het volgens de deelnemers. Een impressie met foto's van Wendy en Frank. Veel plezier. Overigens: Pagepark.. Wist u dat volgende week zaterdag wordt het Page-monument (vlaggemast) herplaatst op het Pagepark. Dit gebeurt om 12:00h, waarna er koffie en een drankje geschonken worden. Alle oud-Page-medewerkers, maar ook bewoners van het Pagepark worden uitgenodigd. Ik neem aan dat ook andere belangstellenden welkom zijn. Zie ook de Page-site (ook in de linker kolom onder het 2e dropdown menu)

Foto van een filmopname van een filmopname

L1 maakte vandaag opnamen in de Martinuskerk en in het Niers"park" ivm het aanstaande jubileum van de deken en het einde van het dekenaat Gennep. Ze maakten oa een filmopname van de filmopname van Magic van het wekelijkse "woord tot bezinning": dit is dus een foto van een filmopname van een filmopname. En verder: ik maak een keer een uitzondering op de regel van geen reclame op deze website. In de Korhoenstraat bieden een tweetal jongedames namelijk aan om uw haren in te vlechten voor slechts 1 euro. Het is overigens alleen voor dames.

En verder was er gisteravond een straatfeest in de nieuwste buurt van Gennep, het Pagepark. In de Papierschepper werd volop feestgevierd met een springkussen voor de kinderen, een barbecue. Ik zal hier later verslag van doen (met dank aan Wendy en Frank). Ik heb me laten vertellen dat het reuze-gezellig is geweest. En verder nog een aantal andere plaatjes uit het Gennepse. Het was goed hei-ig vanochtend.

Tuinsale

Vanochtend was de jaarlijke tuinsale in het voorportaal van de Martinuskerk ten bate van het kerkmuseum.

De tuinman had geen oog voor de sale.
Ja, hij was er
En zij ook
Ook op de zaterdagmarkt was er behoorlijk wat volk.
Honden-cursus. Volgende week met de lange lijn hoorde ik

Gennep of Ottersum

Als intermezzo: weet U of U in Gennep of Ottersum woont?? Misschien vergist u zich wel (tenminste als je naar de oude gemeentegrenzen kijkt). De Puttershof, da's Ottersum en de Kaar of bv "Achter de Hoven", da's Gennep. Ook interessant is dat de tennisbanen van TOV in Gennep liggen. Gelooft u het niet? Ik heb op een kaartje van Google Earth de oude gemeentegrenzen aangegeven. Als bewijs ook de Kuiperskaart uit rond 1865 en de kaart van de Ville van 1821. (overigens lopen de parochiegrenzen wéér anders) Veel plezier. ;-)

De gemeentegrenzen aangegeven op een recente google-earth kaart
meer in detail
de Kuipers-kaart van rond 1865
de "de Ville" kaart van 1821
Picamare

Nou de Brug op het punt staat gesloopt te worden heb ik een kijkje binnen genomen in Picamare (is tenslotte met alle andere nieuwbouwprojecten samen opvolger van de Brug). Verder berichtte Henk dat men begonnen was met het "afdekken" (of onder de grond stoppen) van de nieuwe schietbaan. (zie ook onder bouwactiviteiten).

De zaal. Is eigenlijk niet veel aan veranderd. Wel wordt blijkbaar een nieuw klimaatsysteem aangebracht
Vanuit het voorportaal, Eerst het lage gedeelte en daarachter de zaal.
Vanaf de zijdeur achter het podium (richting zaal)
Het nieuw pad dat aangelegd wordt vanaf de Martinushof om Elckerlyc heen naar PicaMare
De schietbaan. Aan de rechterzijde verschijnen al de eerste zandbergen.
Ik heb nog steeds moeite om te achterhalen waar die ruim 1,5 miljoen nu aan besteed wordt en dat notabene voor een bestaand gebouw.. De zaal wordt niet groter dan de vroegere micro-hal van 16x25m (inclusief podium). Misschien dat de versterking van de vloer erg duur was, of de verbouw van de bijruimten, of de studio-ruimte. Ik weet het niet. Ik weet wel dat een nieuwe zaal van 400m2 hooguit 1 miljoen kost. Enfin. De nieuwbouw voor de Meander tegenover de sporthal is inmiddels in gebruik genomen. Het gebouw ziet er leuk uit aan de buitenzijde. Het jongerencentrum bij het Hökske schijnt niet zo hard op te schieten. Maar dat is niet zo'n probleem, aangezien er toch geen gebruikers zijn voor dit gebouw, nu Zowiezo afgehaakt heeft.

Adviseurs

Kom je terug in Gennep, staan er hekken om de Martinusschool, maar dat is niet alles. Er staat ook reclame. Ik lag bijna in een deuk toen ik er langs reed.

Er is blijkbaar een adviesbureau nodig voor de sloop van de oude school. En dat terwijl ik meende (althans volgens de berichten van de gemeente) dat het gebouw zowiezo al bijna op instorten stond... Je vraagt je trouwens wel af of er nu voor alles adviseurs nodig zijn, tot en met zelfs voor het slopen van een simpel gebouw. Als het nu iets heel ingewikkelds was....

Waar misschien wel adviseurs voor ingeschakeld kunnen worden, dat is voor groen-onderhoud en voor het aanleggen van begaanbare paden. Ik kom net van een paar dagen Holten (Overijssel) en daar zijn de brandnetels met moeite te ontdekken. Keurig onderhouden bermen en paden.

Maar misschien vergis ik me ook en hoort het wel bij "natuurlijk" Gennep. Dan ga je de natuur (lees brandnetels) "natuurlijk" niet ommaaien.

Verder zag ik vandaag in de M&N bode weer een verhaaltje van Han Albers, nu over Oud Buitenzicht en de brand in de 60-er jaren (komisch verhaal trouwens over dat teruggooien in het vuur van het meubilair) en een verhaal van Wiel van Dinter over het Norbertusbeeld aan de gevel van de oude burgemeesterswoning waarover ik u op 24 aug afgelopen jaar berichtte.

Voor de dijkverhoging moet blijkbaar helaas de doorgang en trap van de Niers naar de Niersbrug worden dichtgemetseld. Een medewerker hakt hier een steen uit om als monster te dienen voor de te bestellen stenen.
De Houtstraat is weer volledig geblokkeerd. Eerst was dat voor de bouw van de appartementen. Deze blokkade zal wel voor de bouw van de woning zijn tpv het kleine zaaltje van de Kroon. Jammer. Ik meende er eindelijk weer door te kunnen.
Bewijs dat er wel degelijk groen-onderhoud gepleegd wordt.

Hier het resultaat in het Nierspark. Een paadje is vrijgemaakt tussen de bossen brandnetels.

 

Het kunstwerk nà de onderhouds-beurt. (Overigens zijn tpv het beeld en de zwarte es de brandnetels wel omgemaaid)

Martinusschool in de hekken

 

Laarzenpad??? Nee, dit is de Niersdijk.
Onderwijl is men begonnen met de aanleg van het paadje van de Martinushof om Elckerlyc heen naar PicaMare.
En kunnen bij de stadswoningen de pannen er bijna op. De woningen krijgen zo te zien "sky-boxen"
Zwanen met waterhoen (die staat ècht ook op de foto)
Meerkoeten-familie. Het jong blijft toch een lelijkerd.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!