Professor Jos Teunissen

Hoeveel hoogleraren of professoren komen er nu uit Gennep??? Dat zullen er niet bar veel zijn. Vrijdag 20 april hield mijn broer Jos zijn oratie. Professor doctor meester. Hoogleraar Staats- en Bestuursrecht. En dat als gewone Gennepse jongen. Hij haalde er zelfs de landelijke pers mee: radio I, de Telegraaf, de Volkskrant en diverse internet-bronnen. Ik ben er natuurlijk hardstikke trots op. En dat mag Gennep óók zijn. Bovendien trekt hij ook nog eens van leer tegen de regelneverij, logheid en bureaucratie van de overheid. Hup Jos, zou ik zeggen, "biend ze de boks an". Bijna de hele familie was natuurlijk present in Heerlen. Een paar foto's van deze gebeurtenis.

Hierboven ziet u beelden van de oratie (in toga natuurlijk) die ging over het feit dat de overheid weliswaar de-regulering nastreeft, maar dat de praktijk betekent dat de rechtszekerheid voor de burger er niet bepaald op vooruit gaat, ofwel: van de regen in de drup. Daarna volgde de receptie met daarbij een gezinsfoto en een foto van de Teunissen kids en 2 plaatjes van het buffet met nog een aantal toespraken.

 

Helikopter op de Groes, BBQ op Maria Goretti en meer

Je ziet van alles als je zo rond loopt. Zelfs op een gewone donderdag 19 april. Barend van der Venne met zijn brandweer-spullen op het schoolplein van Maria Goretti. In de weer met een grote BBQ, òf is ie zieltjes aan het winnen voor de brandweer? Het is natuurlijk een demonstratie aan de kinderen hoe je met CO2 een brandje blust. En op de Groes zowaar een helikopter. Beetje kleiner dan normaal, maar vliegen deed ie wel. Bij de Niersdijk omsingelen de konijnen een poes; een man stapt in de Niers en een sering weet niet van wijken. Veel plezier. En binnenkort? Natuurlijk weer nieuwe updates en ook zijn er nieuwe specials in voorbereiding. Dus, blijf kijken.

De brandweer geeft een kleteine demonstratie aan de jeugd van Maria Goretti
Andere jongeren zijn op de Niersdijk aan het wandelen, terwijl aan de overzijde van de Niersweg kabel getrokken wordt.
Op de Groes heeft iemand deze grote lege plek ontdekt
om met zijn helikopter manoeuvres uit te voeren
Ziet u de poes helemaal rechts? Hij is bijna helemaal omsingeld door een stuk of 8 konijnen
Raadselachtig
Ondergaande zon in de Niers
Deze sering weet niet van opgeven. Geveld, maar toch in bloei.

eien en dakplaten

Ze zijn aan het heien, dakplaten aan het leggen, of gaan dat doen. Her en der wordt driftig doorgebouwd, Pagepark, Achterdehoven, Picamare, tbv de Meander, voor Zowiezo, aan de stadswoningen (Zuidwal) en aan de appartementen bij de Kroon. De meeste albums zijn weer up to date. Henk stuurde als vanouds de foto's van de schietbaan, waar volgende week de betonnen dakplaten gelegd gaan worden, 2 dagen lang elke 10 minuten een dakplaat. De andere foto's heb ik meestal zelf gemaakt. Ik vroeg me trouwens wel af en zeker met de foto van Jong Nederland activiteiten met op de achtergrond de aanbouw voor Zowiezo: als de gemeente meer dan €600,000 aan het zaaltje voor Zowiezo uitgeeft en €350.000 aan Magic, wat zullen ze dan wel niet gaan uit spenderen voor Jong Nederland, die zich al sinds jaar en dag met de Gennepse jeugd bezig houdt en altijd paraat staat? Bij een beetje faire behandeling moet dat dan toch wel een errug hoog bedrag gaan worden.... l En verder: Henk stuurde nog een aantal oude foto's.

Jong Nederland activiteiten met op de achtergrond de nieuwbouw bij het Hökske
De wanden van de schietbaan staan inmiddels allemaal. Volgende week (24 en 25 april) gaat het dak erop. Poppetje gezien, kastje dicht.
Bij de split-level woningen aan de Zuidwal liggen de kanaalplaten van de 2e verdieping er inmiddels ook op
en bij de Kroon zijn ze nog steeds met het dak bezig.
De dakvloer van de nieuwbouw voor de Meander is afgelopen week ook gestort
En bij de oude micro-sporthal (PicaMare) zijn de sloopactiviteiten in volle gang.
Van Henk: optocht mei 1946 (hier in de Niersstraat)
optocht mei 1946
optocht mei 1946
optocht mei 1946
Piet Goossens 1946. Henk: " Tja toen was dat anders. 1pk en dan met 2 ton tegen de Niersbrug op"
Piet Goossens 1960 met zijn Opel Blitz
Henk: " Thei Hubers uit Groesbeek (eerder Hatert),in 1939 man van Marie van de'n Aalde Tol. Beroep was boer en tapper. Op deze foto een uitstapje met de Ottersumse boeren naar de haven van Rotterdam "
Henk: " Toon Lamers en Piet Goossens 1967. Toon had de bijnaam "Dikke Toon" (van Piet Lamers de wegkretser). Hij was bekend om zijn uitleg van wat er zoal in Gennep werd gedaan. En.. en... Ik zal ouw vertelle...."

1e Communie 2007 en Gennep on Wheels 2007

Vandaag, 15 april, was het weer "1e communie" in de Martinuskerk. Deken Huisman had zoals gewoonlijk weer "gezorgd" voor mooi weer, alhoewel ik moet zeggen dat ik de temperaturen wel wat overdreven vind voor half april. Na de mis werden de communicantjes zoals gebruikelijk opgehaald door de harmonie en ging het, na wat gemanoeuvreer door Gennep on Wheels naar het Mariakapelletje op de Groes. En ik heb natuurlijk ook een impressie van Gennep on Wheels van dit jaar. Veel plezier.

15 april 2007: 1e communie Martinusparochie
15 april 2007: Gennep on Wheels
Google
WWW harmteunissen.nl

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's